sunt nou venita in romania.
am fost azi la metro sa fac niste cumparaturi. desigur ca nu stiam ca se vinde numai daca ai legitimatie pe firma. ok, cineva s-a facut mila si ne-a facut pe firma ei o legitimatie de o zi.
la casa cand am ajuns ne-a intrebat"pers. fizica,sau firma?" noi am zis "firma".
era vreo diferenta la costuri? ne taxa mai putin, adica fara tva, daca ziceam "persoana fizica"?
mersi,
michelle
Nu va taxa nici mai mult nici mai putin. Dar daca produsele le-ati luat pe firma teoretic factura respectiva trebuie sa intre in contabilitatea firmei respective. Nu cred ca se intampla, dar in mod teoretic in cazul unui control financiar incrucisat (adica Metro si firma respectiva) faptul ca ei nu au factura respectiva e destul de grav. Nu ma pricep bine, nu sunt nici contabil, nici avocat, dar macar o amenda maaare tot pot primi.
In locul tau le-as da un telefon, m-as scuza pentru nestiinta si le-as duce factura. Ei ti-au facut un bine si pot avea probleme serioase din cauza asta.
Sorana si Monica (5 ani)
Nu e nici un fel de problema, pentru ca tu ai platit comanda cu cash, deci in contabilitatea firmei nu va aparea acea factura. Metro nu trimite firmelor decat facturile care urmeaza a fi incasate si, deci, nefiind inregistrata, nu produce efecte. De aceea ti-a si facut respectivul legitimatie, pentru ca stia ca nu are nimic de-a face cu cumparaturile tale. Oricum, Metro nu accepta plata ulterioara decat de la firme cu care are incheiat un acord in acest sens. Si eu am platit de cateva ori de-a lungul timpului "pe firma" din neatentie (pur si simplu nu am auzit ce m-a intrebat casiera, dar am confirmat) si nu s-a intamplat nimic. Stai linistita!
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei