Vine sezonul racelilor!
Ce facem in toamna si iarna asta ca sa raceasca mai putin copii nostri? In special cei care sint la gradinitza? Cunosteti tratamente homeopatice, sfatul bunicii, vitamine?
Si inca o intrebare
Cum beau copii vostri (trecuti de 2 ani) apa (suc lapte), rece de la frigider, la temperatura camerei, incalzita? Aici in America toti beau de la frigider, dar mie mi se pare cam devreme
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Raspunsuri
Amalia spune:
Andrada sa stii ca asta este intrebarea pe care mi-o pun si eu de vreo saptaman incoace, vazand ca mai este nici o luna si intram in toamna. Copilul meu a mers toata vara la cresa, pt ca acestea nu se ia vacanta (decat ce l-am mai tinut eu acasa), dar din septembrie incep si eu cu el un tratament pe care l-am pus azi la punct cu doctora pediatra.
Astfel, am decis ca din septebrie sa ia urmatoarele: BRONHOVAXON (cate 10 zile, 3 luni la rand...adica septembrie, octombrie si noiembrie...dupa care mai repetam in primavara acceasi schema de tratament), VITAMINA C fiola (cate o fiola pe zi, primele 10 zile ale lunii, 3 luni la rand), PROPOLIS picaturi (tinctura) (cate 3 picaturi in ceai pe zi), plus vaccinul antigripal in noiembrie, dupa ce termina schema de tratament cu Bronhovaxon.
Mie mi se pare bun planul. A mai facut cineva asa? Ati mai dat si altceva la copii pentru imunizare? Daca da, ce...in ce cantitate...si cat timp?
Sanatate maxima!
Garofitza spune:
Andrada, Alex are 3 ani. Bea de la frigider suc, lapte, cate o inghetata sau un popsicle racoritor de fructe. Avem coolwater, unde el se duce singurel si-si pune apa in canuta lui. Nu i-am dat nimic de la temperatura camerei, sau incalzit.De fapt nici nu-i place laptele incalzit.Incerc sa nu-l over-protejez.
Am observat canutele la unii copii de la gradi, sau din play-group, chiar uneori si cuburi de gheata in ele. Ii dau sa bea de la frigider, dar fara cuburi de gheata (eu nu i-am pus niciodata cuburi de ghiata).
Si nu a fost bolnav sau racit sau sa aiba probleme cu gatul. Mai rau este cand am pe cineva in vizita din Ro, cu aceesi fixatie, nimic rece de la frigider, nu inghetata, sa nu-l las sa se balaceasca in apa, sa-i dau sosete, intr-un cuvant sa-l infofolesc si sa-l fac extra sensibil la orice, cand noi locuim in California, unde este tot timpul soare si frumos.
Este la zi cu vaccinele, vreo 24 pana acum. Medicamente nu i-am dat niciodata si nici vitamine. Si e sanatos tun.
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
rosa spune:
Eu le fac vaccinul anti gripa si cam atit. Acum citiva ani am incercat cu fetita mea tratamentul cu Bronhovaxom, primit din Romania, dar nu mi s-a parut a avea vreun efect deosebit. Eu nu le dau nici vitamine, nici alte suplimente naturiste.
In legatura cu bautul din frigider, ai mei copii au baut lapte, suc si apa de la frigider de pe la 6 luni (acu' sa nu sariti pe mine !) si sint OK amindoi, niciodata nu am avut probleme cu gitul sau de alta natura. Amuzant e cind avem copii in vizita (romani, ca astia de-ai locului sint la fel ca ai mei) si eu le dau bauturile de la frigider, iar copiii imi spun sa le incalzesc la micro. Pe vreo doi i-am dat pe brazda deja
Amalia spune:
Aveti dreptate fetelor cu datul bauturilor reci in Romania. Putini sunt cei care o fac. Eu una nu i-am dat din frigider niciodata, dar nici incalzit. Toate la temperatura camerei sau putin mai reci. Cu toate acestea, pana la 1 an si 3 luni nu am avut probleme cu el, insa de la aceasta varsta l-am dat la cresa si s-a dus linistea mea...mi-a facut o tona de raceli..e drept mai usoare decat ale altor copii.
Sanatate maxima!
dya spune:
Eu nu i-am dat niciodata de la frigider (pana acum - are 2 ani si 4 luni). Dar spuneti-mi si mie de ce americanii astia le dau la copii direct de la frigider (si acum aud - si cu gheata). Am citit si eu si stiu de chestiile alea cu "calirea" si in privinta asta si in altele, dar totusi nu e prea mult?
O sa fiu si eu pe faza la subiectul asta. Poate incerc si eu ceva homeopatic (desi nu e bolnavicios de loc), dar avand in vedere ca va fi pentru prima data in colectivitate ...
CameliaH spune:
Fetele mele au un an jumate, nu au racit niciodata pana acum, nu rosu in gat, nu nas curgand, nimic. Eu le dau apa de la frigider, la fel si iaurt, inghetata, pepene, etc. Si cand a fost apa calda oprita au facut dus cu apa rece. Si nu au patit nimic. Nu le dau nici vitamine nici fier, nici vigantol.
Toate bune!
ange spune:
eu le fac vaccin antigripal si cam atat!
fetitza mea bea apa si laptele aproape gheata.Daca nu sunt reci,reci nici nu se uita la ele...asta o face de la un an si 5 luni.De atunci si pana acum nu-ti spun prin cate otite si rorsu in gat am trecut!
acum are 4 ani si 9 luni si nu umbla decat cu picioarele goale,capul descoperit doar daca-i ger cu o gluga si bea totul rece,dar RECE...
mirela.mustaciosu spune:
Noua ne-a recomandat un medic (bun) de la Spit Grigore Alexandrescu Echinaceea - pentru intarirea imunitatii si 10 zile pe luna cate o fiola de Vit. C (sau un supliment de Vit. C - indiferent sub ce forma - cu cat mai natural cu atat mai bun. Ideal ar fi sub forma de lamaie sau citrice, in general). Echinaceea n-am incercat inca, dar Vit. C. folosim si cu succes, cred pentru ca Tudor toata perioada rece n-a racit niciodata.
Mami Mirela si bebe mare Tudor
http://community.webshots.com/user/tudorcs
Banti spune:
Eu i-am dat fetitei mele la sfatul medicului ORL-ist Rybomunil care este un fel de vaccin dar se bea cu apa. Se iau cite 4 pliculete, 1 pe zi in 4 zile timp de 3 saptamini la rind si apoi 4 zile pe luna inca 2-4 luni. Am inteles ca este pentru cei care au probleme ORL des, si a avut rezultate bune, fetita nu a mai facut raceli sau infectii grave toata iarna trecuta, dar a facut laringite, ca de-astea tot face de cind a facut prima dat la 2,3 ani. Am inteles ca in cazul laringitelor e vorba de un virus care se localizeaza la nivelul corzilor vocale si n-ai ce face. Chiar ma intrebam daca exista parinti care se confrunta cu laringite dese in cazulor copiilor. Medicul mi-a spus ca unii copii daca fac o data laringita fac cam toata copilaria, ca apare o sensibilitate. Nici eu nu prea le dau rece la copii, dar nici nu ii protejez excesiv.
Ioana