Pe cine iubesti tu cel mai mult?

Pe cine iubesti tu cel mai mult? | Autor: GabiG

Link direct la acest mesaj

Aceasta intrebare pe care toate o cunoastem atit de bine poate da de furca micutilor. Nu demult am citit undeva ca ar trebui sa se evite punerea acestei intrebari. Ce bine imi amintesc stinjeneala si incurcatura in care ma aflam cind primeam aceasta intrebare...Poate mama era favorita in momentul acela, dar tata era de fatza si nu puteam spune purul adevar. Cum sa ma impart, de ce sa aleg? Pina acum, cind am citit treaba respectiva nu am realizat de fapt impactul pe care il are asupra copiilor. Desigur veti spune ca un copil poate foarte bine sa raspunda "Pe amindoi", dar nu uitati ca un copil e un copil, el nu are diplomatia celor mari si de multe ori sinceritatea lui stirneste uimire (in cel mai bun caz).
Am considerat ca este util sa va impartasesc acest lucru, imi cer scuze daca vi se pare o prostioara.

Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ba eu ma simt citeodata tentata sa-l strirnesc pe Marcu al meu cu intrebari sa vad ce-i umbla prin capsor. Intr-o zi l-am intrebat: pe cine iubesti tu mai mult pe mami sau pe Tete (tete e ursuletzul pe care-l are de vreo doi ani, deja sintem la a doua editie si mi-e greu sa-l mai gasesc pe internet ca-i "retired", nu doarme fara, nu sta fara etc).
Iar Marcu imi raspunde: pe teeee- (secunda sa se gindeasca)mami!!!!!
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Gabi, ai dreptate, intrebarea e nedreapta pentru copil. Fata mea raspundea foarte diplomat - "pe tine", asa ca in functie de cine intreba, ea iubea cel mai mult pe mami, pe tati sau pe bunica.
Daca o intreba un strain, atunci invariabil raspunsul era "si pe mami si pe tati".
Ma intreb de ce auzim intrebarea asta atit de des si de obicei adresata copiilor sub 4 ani? Copiii nu prea stiu de gluma la virsta aia..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Am detestat intrebarea asta copil fiind, incat consider ca cei care o pun sunt oameni lipsiti de inima!!! Micuta fiind, tot intrebandu-ma diverse persoane pe cine iubesc mai mult, pe mama sau pe tata, raspundeam: "Pe bunica". Stiam ca daca zic mama se va supara tata, si invers. Si, pana la urma, eu ii iubeam deopotriva de amandoi, chiar daca mama mai imi tragea cate una peste... fund.
Sper ca Andrei si Andreea sa scape de aceasta intrebare la un interogatoriu!!!

Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya spune:

Si noua ne place sa ne distram uneori intrebandu-l asta (nu vad ce e atat de rau, tocmai can dsunt mici sunt draguti la fazele astea). Si apoi cred ca adultii au mai multa minte sa nu se supere daca raspunsul nu e cel scontat ...
Al nostru baietel raspunde in general "si pe mama si pe tata si pe Ralu"(ursul lui favorit). Apoi intrebari de la noi: dar pe buni n-o... si asa cu toata familia. Saracutul copil incepe apoi sa insire tot familionul (razand de numa'...) ... si la sfarsit se gandeste daca n-a uitat pe cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica spune:

Eu nu-l întreb niciodata pe Dudutz pe cine iubeshte mai mult! Il întreb doar: "o iubeshti pe mami?" si el spune : "Daaaa, ubec pe mami taaaae mut" (adeca tare mult). "Si pe tati îl iubeshti, nu'i ashea?" Si raspunde la fel..

Pupici!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Aveam si eu o matusa care ne stresa cu intrebarea asta.
Parintii nostri nu ne-au intrebat niciodata (mai am o sora). Mi se pare normal sa ii iubesc la fel de mult pe amandoi, asa cum si ei ne iubesc si nu fac diferente intre noi.

In familia sotului unu e cu tata si celalalt cu mama si mereu intre ei e o continua copetitie, mie nu imi place, dar fiecare isi creste copilul cum vrea si cum crede ca e mai bine.

La noi niciodata nu s-a spus "fata lu' tata" sau "fata lu' mama" si mereu am simtit ca suntem iubite in egala masura...

Eu consider ca nu e o idee buna sa iti intrebi copilul (mai ales la o varsta frageda) pentru ca el nu va stii sa iti raspunda asa cum vei dori tu. Cred ca cel mai bine ar fi sa i se spuna ca tata si mama il iubesc la fel de mult, asa cum si el ii iubeste pe ei...

Numai bine si sa va iubiti copiii in egala masura pentru ca si ei va vor iubi la fel,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

O singura data i-am pus intrebarea asta lui Tudor si numai pentru ca eram curiosi ce va raspunde. S-a gandit un pic (era evident in incurcatura) si a raspuns "mami-tati". Altfel il intrebam in joaca :"o iubesti pe mami?", "il iubesti pe tati?" "dar pe Buni"... si el ne raspunde in gluma "nu" dupa care rade si vine sa ne impace. Poate ca intr-adevar nu e bine sa sacai copilul cu o astfel de intrebare foarte des, asta ca sa nu ajunga sa creada ca trebuie sa iubeasca mai mult pe unul din parinti decat pe celalalt daca adultii insisista cu comparatii tot timpul.
Mami Mirela si bebe mare Tudor
http://community.webshots.com/user/tudorcs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Nu mi se pare normal sa adresezi unui copil o asemenea intrebare. Adica de ce trebuie sa iubeasca mai mult pe cineva? De ce sa-i implantezi ideea ca, un parinte poate sau trebuie sa fie iubit mai mult sau mai putin decat celalalt? Mie nu-mi placea sa mi se puna aceasta intrebare si noi nu o vom intreba pe Clara pe care din noi il iubeste prea mult. Sper sa o faca si cei din jurul nostru.

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput