Cine a facut echografie mamara?

Cine a facut echografie mamara? | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Sau mamografie. M-am programat si eu pt prima data sa-mi investighez sanii si mi-a spus ca la 40 de ani trebuie sa fac mamografie. Am refuzat si am ales echografia. M-am programat la Fundatia Renasterea si imi vine randul abia peste o luna. Am uitat sa intreb cat costa si acum nu mai prind telefonul liber. Ma poate ajuta cineva cu informatia asta dar si cu alte detalii asupra procedurii? M-a programat si la o consultatie in caz de nevoie. Daca tot am inceput sa "ma caut" am asa o stare proasta, o ingrijorare cum ca viata mi-ar fi amenintata, cred ca luna asta o sa stau ca pe ace pana o sa-mi confirme consultatia ca nu am nimic. Si daca imi gasesc ceva??? Stiti vorba aia, cine cauta gaseste.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Eu am facut ecografie mamara, am 24 ani. Am facut anul trecut inainte de operatia de implant si acum, la un an dupa operatie. Iti inteleg sentimentul pentru ca si eu am trecut prin acelasi lucru. N-ai mai facut nici un eco pana acum? Ca este acelasi lucru. Eu am parintii in domeniu si imi fac orice fel de control periodic, imi place sa ma simt in siguranta. Te asezi pe pat, ti se da cu un gel special pe sani si apoi cu un aparat se plimba pe sanii tai si se uita pe monitor.
Mie mi se par foarte importante ecografiile, la un moment dat am avut un chist de 0,5 mm, nu e foarte mare, dar am stiut si am putut sa scap de el.
Nu mai stati fetelor! Este atat de important sa prevenim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Dana, eu am facut si ecografie, si mamografie, si RMN. Despre preturi nu stiu ce sa iti zic. Ar trebui sa intrebi acolo, sau sa cauti pe net daca au o pagina, poate vezi preturile. Ecografia e o procedura simpla, nedureroasa, nu ai de ce sa iti faci probleme. Daca ai mai facut alte ecografii, atunci stii cum e (ecografia de san nu e altfel). Nici mamografia nu e o procdura complicata, implica putin disconfort, dar nu cine stie ce, trece repede . La mamografie ti se preseaza usor sanul pentru a putea obtine imaginea pe film. Dar dureaza foarte putin si mie nu mi s-a parut o durere mare (si am facut vreo 3 mamografii). Cu RMN-ul e putin alta poveste, da' n-a murit nimeni din cauza unui RMN .

De multe ori se recomanda si ecografie si mamografie pentru ca impreuna ofera o informatie de diagnostic mult mai buna decat fiecare luata separat. E adevarat ca mamografia facuta sub 30 de ani se pare ca nu e concludenta din cauza tesutului dens, dar la 40 de ani se pot face amandoua.

Eu zic ca e foarte bine ca te interesezi de sanatatea ta, nu-ti face griji dinainte ca nu e cazul sa te ingrijorezi inutil.

Daca mai ai intrebari si pot sa-ti raspund, spune. Sanatate si o sa nu fii ingrijorata.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu am facut acum 7-8 ani,din cauza ca aveam niste dureri ingrozitoare,dar nu mi-au gasit nimic,e totul in regula,la mine e pe fond hormonal
Nu ai de ce sa te sperii!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaPanaet spune:

Dar o termografie (cred ca asa se numeste) a facut cineva? Ce-mi puteti spune despre acesta investigatie?
Am 27 de ani si vreau sa-mi fac un control preventiv, de rutina.

multumesc!

Am nevoie de iubire ca de aer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Ecografie mamara am facut si eu de multe ori (29 ani). Am avut mastoza fibrochistica si am tot facut tratament pana am scapat, in cele din urma. Nu e dureros iar preturile variaza, in functie de clinica / spital / cabinet particular, de la 30 RON in sus.
Crisa, de termografie nu am auzit, nu stiu ce-i aia!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

quote:
Originally posted by CrisaPanaet

Dar o termografie (cred ca asa se numeste) a facut cineva? Ce-mi puteti spune despre acesta investigatie?

Crisa, eu am facut si termografie (pe langa ecografie, mamografie, RMN). E o procedura non-invaziva in care sunt folosite camere de vedere in infrarosu pentru a putea reda vizual temperatura sanilor. Orice diferenta de "pattern" intre cei doi sani trebuie ulterior urmarita, pentru ca poate fi expresia unei anormalitati.

Eu stiu ca termografia, de una singura, nu poate oferi suficienta informatie pentru un diagnostic. Dar se poate combina cu alte metode de diagnosticare si poate fi folosita pentru urmarire in timp.

Poate ar fi bine sa faci si o ecografie, e tot non-invaziva. Si la varsta ta stiu ca o mamografie nu e inca indicata (bine, eu am facut prima mamografie la o varsta mica, pe vremea aia nu stiam ce si cum vizavi de subiectul asta).

Sanatate .

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri si incurajari, parca ma simt mai bine sa aflu ca atatea femei si mult mai tinere se controleaz aperiodic doar din constiinta si nu ca ar fi ceva in neregula. Eu m-am obisnuit cu ideea ca sunt tanara si sanatoasa desi chiar tanara nu mai sunt iar sanatoasa nu e obligatoriu.
Intre timp am aflat si pretul, nu e mare, ma asteptam la mai mult, e 35 echografia si 30 consultatia iar impreuna 60. Oricum nu era vorba de bani dar chiar nu aveam idee la ce sa ma astept, dupa mine putea sa fie si gratis si cateva milioane.
Am facut echografii doar in sarcina si atunci ma duceam cu bucurie si emotie pozitiva, nu ca acum.
Auzisem si eu ca mamografia ar fi putin dureroasa dar mai ales o evit din cauza radiatiilor.
Cred ca si eu am sanii densi, sunt cam mari si au multa grasime. Am auzit ca la persoane grase echografia nu evidentiaza prea bine tesuturile. Sper totusi sa fie suficienta si sa nu-mi gaseasca nimic anormal, la palpare nu am simtit niciodata nimic.
De ce am ajuns acum sa ma duc la acest control: pt ca prietena mea si-a descoperit un nodul si s-a speriat si am vorbit sa mergem impreuna si pentru ca eu la varsta mea trebuia sa fac investigatii. Acum nu stiu daca ea poate astepta o luna dar deocamdata s-a mai linistit pt ca i-a spus o colega ca si ea are noduli in perioada ciclului care apoi dispar. Asteptam sa vedem daca va disparea si al prietenei mele.
Si inca ceva: prietena mea are 37 de ani si la ea nu a spus cea de la programari ca trebuie s afaca mamografie, chiar asa 40 e o granitza?

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Am facut si eu eco la sani anul trecut.
Atentie insa, trebuie facuta intr-o anumita perioada a ciclului …. Nu mai stiu exact… parca zilele 11-14 dupa menstruatie… dar nu mai sant sigura…

Ingrid si Cristi 5 ani si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
Originally posted by ingridnen

Am facut si eu eco la sani anul trecut.
Atentie insa, trebuie facuta intr-o anumita perioada a ciclului …. Nu mai stiu exact… parca zilele 11-14 dupa menstruatie… dar nu mai sant sigura…

Ingrid si Cristi 5 ani si 2 luni

Nu mi s-a spus nimic despre asta cand am facut programarea dar intamplator cam asa mi se nimereste, cam in perioada de ovulatie, in schimb prietena mea s-ar putea sa fie chiar la ciclu

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Si eu am facut eco la sani.E ca o eco normala.
Ingriden nu cred ca se face intr-o anumita perioada a ciclului.Palparea sanilor insa e recomandat sa se faca dupa ziua a 7-a pana la ovulatie pentru ca atunci sanii sunt mai relaxati si se descopera mai usor eventualii noduli.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput