Republica Dominicana!!! Luna de miere
In sfarsit ne-am hotarat. O sa facem luna de miere in Republica Dominicana, in Punta Cana, la lantul hotelier RIU. Abia astept, o sa plecam insa abia peste trei saptamani,pana atunci e totul full. A fost cineva pe acolo sa-mi dea niste tipp-uri?
LAURA
Raspunsuri
madadum spune:
Buna Laura
fericito! asta da luna de miere!
nu am fost in dominicana, insa am fost la riu camp de mar in mallorca si a fost super. m-am indragostit de hotel!
mada
Alisa spune:
Buna si vacanta placuta!
noi am fost acum 2 ani , tot la Punta Cana unde este un aeroport cel putin exotic ca sa zic asa..... Noi am stat La Natura Park si a fost superb.
Ss cauti la hotelul la care te duci reprezentantul agentiei de turism cu care pleci (banuiesc ca TUI) si care va avea un catalog cu excursiile care se fac si care sunt super. Noi am plecat intr-o excursie de o zi la insula catalina, cu vaporul, apoi cu catamaranul, am vizitat un orasel vechi, a fost bine.
Altceva nu prea mai stiu sa iti spun, asta stiu ca mi s-a parut important pentru ca neputandu-ne plimba "prin oras" (daca se poate numi ca ei au orase acolo...am fi turbat 2 saptamani numai in parcul hotelului, chiar daca ai la dipozitie de toate(adica barur, disco, magazin, etc).
Attentie mare la arsurile solare, sa va luati creme f. bune de soare si afetr sun neaparat ca altfel veti avea surprize. Oricum una din marile surprize este un aer greu de respirat, din cauza umiditatii. (noi am avut primul soc pe scara avionului).
Cam atat imi aduc aminte dar daca mai vrei ceva intreaba-ma. Ideea este ca merita, este ceva inedit.
Distractie placuta!
Crystinne spune:
Heyyy.... felicitari pentru marea decizie. Uite ca mai sunt si oameni hotarati pe lumea asta.
Ma tenteaza!Cat v-au costat biletele?
danab spune:
Mada, iarasi eu...
Si noi vom sta tot la un hotel din lantul RIU in Cala D'Or, Mallorca.Camerele sunt dragute? Se ridica la nivelul de 4 stele?Au mancare buna? Suficienta? M-as bucura daca mi-ai scrie cate ceva despre acest hotel care banuiesc ca sunt cam la fel daca fac parte din acelasi lant hotelier. Te pup si mersi aniticipat.
Dana
Iris2002 spune:
Laura,
Parca altundeva ma intrebai dar acum sunt aici asa ca iti raspund.... nu imi aduc aminte sa fi avut parti neplacute vacanta in Dominicana...ne-am simtit minunat si am intilnit citeva cupluri care de ani de zile mergeau acolo in vacanta...
E important sa stii citeva cuvinte in spaniola, ei nu prea stiu engleza... si cum am zis, mici atentii pentru cameriste, ospatari, bucatari, ca muncesc din greu bietii oameni, cu zimbetul pe fata mereu....
Ce imi e dor de o sangria rece ca ghiata, savurata la malul oceanului.... hmm.....
Va duceti si sa faceti scufundari? E cea mai fantastica experienta si un loc super sa o incercati pentru prima data....(nu ca Marea Rosie nu e super...)
Lauraa spune:
Multumesc fetelor!
Iris, scufundari la mica adancime am facut in Egipt anul trecut, dar merge si cu snorkel foarte bine in Marea Rosie. Din pacate am probleme cu timpanele si nu am voie sa fac scufundari mari daca nu vreau sa zac in pat cu urechile in pioneze restul concediului... Totusi am inteles ca in Punta Cana sunt niste locuri superbe pt. snorkeling La hotelul unde stam, oferta sport nemotorizata e gratuita. Inclusiv surf si suf cu vele. Asa ca o sa ma ocup de latura asta :)
Mai sunt .. niste zile si decolam.
Alisa, daca mai intri pe aici, as vrea sa imi spui care excursii sunt cele mai faine cu plecarea din Punta Cana. Iris a fost in Puerto Plata si am inteles de pe Net ca nu se fac aceleasi chestii.. Se face excursie in Haiti din Punta Cana ,sau e prea departe? Nu e nici un orasel mai mare sa putem iesi seara ?
Multzu!
LAURA
ariadne spune:
Va doresc o luna de miere de vis!!!
Deci, noi am fost in Domrep. acum 4 ani, era prima mea iesire intr-o lume mai exotica, sa nu-ti spun ca am fost in luna ianuarie une aici imi muram picioarele prin ploaie.
Totul este minunat, palmieri, flori exotice, mancare fina( ), flamingo, pauni , merenghe(asta este muzica pe care o ve-ti auzi peste tot), etc etc, toate acestea insa in incitele turistice( foarte bine pazite de altfel).
Noi am incercat sa vedem si viata pe care o au oamenii, am facut mici excursii pe cont propriu si am ramas cu un gust tareeee amar.
Oamenii sunt extrem de saraci, foarte multi din ei recolteaza trestia de zahar, sunt platiti cu 1$/tona, copiii nu au incaltaminte, sunt extrem de fericiti cand primesc de la turisti cate un creion sau un pix( daca vrei sa vezi mutrisoarele lor morfolite pline de fericire nu uita sa i-ei cate ceva de aici pt.ei).
Atentie la excursiile organizate(teoretic caci este chaos curat), noi am avut o aventura oribila cu un catamaran pe ocean( furtuna, motorul terminat si nu sa obosit nimeni vreo 6 ore sa ne adune de prin larg).
Daca vreti sa va bucurati de soare, plaja cu nisip alb,palmieri, exotic la modul general ati facut o alegere potrivita, nu uitati insa sa nu "sariti" gardul .
n/a spune:
Tocmai ne-am intors din Dominicana si ne-a placut tare mult .
Mai vrem inca o data. Noi am fost la Puerto Plata si a fost super.
Sint prea obosita ca sa povestesc cu amanunte dar pot sa pun niste foto
(netrucate) pe site.
Vacanta placuta!!!
Lauraa spune:
Poate maine cand te trezesti?
Ceva amanunte, cum e vremea, cum a fost zborul,desi pentru voi a fost probabil scurt, eu fac 9 ore jumate, vai viata mea..
LAURA
n/a spune:
Am incercat sa trimit citeva poze in albumul principal, e un pic cam curios pentru ca nu au aparut automat, probabil vor fi activate mai tirziu.Am trimis vreo 13 fotografii muult micsorate ca sa incapa. Una singura este deja in profilul personal.Cind va fi activ albumul, poate o sa fac un subiect nou cu poze cu tot daca va intereseaza.