PREA MULTE SCAUNE?

PREA MULTE SCAUNE? | Autor: andra32

Link direct la acest mesaj

FETITA NOASTRA A AVUT O ENTEROCOLITA, CARE SE PARE CA A FOST DEPASITA CU CIPROFLOXACINA SI ECEFURYN. PROBLEMA ESTE CA IN ULTIMELE 2/3 ZILE ARE 5/6 SCAUNE PE ZI. ARE CINEVA O SOLUTIE?

MERSI
ANDRA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

Cred ca ar fi bine sa specifici mai multe lucruri: ce varsta are copilul, cate scaune a avut inainte de enterocolita, in timpul enterocolitei, cat timp a facut tratamentul cu antibiotic. Este posibil sa nu fie nimic anormal sau este posibil sa nu se fi vindecat. Ce aspect are kk? Un medic a vazut-o? A zis ceva? Etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra32 spune:

FETITA ARE APROAPE 5 LUNI, INAINTE AVEA CU MARE GREUTATE UN SCAUN PE ZI, UNEORI CHIAR CU SUPOZITOR, IN TIMPUL ENTEROCOLITEI A AVUT O ZI SI CU 15 SCAUNE, IAR TRATAMENTUL L-A FACUT 4 ZILE. ULTIMELE SCAUNE AU O CONSISTENTA ACCEPTABILA. MEDICUL A VAZUT-O DOAR INAINTE DE INCEPREA TRATAMENTULUI, IAR AZI A SPUS LA TELEFON CA NU ARE IMPORTANTA NUMARUL LOR CI DOAR DACA AU CONSISTENTA NORMALA. E POSIBIL CA PROBLEMA SA FI FOST AMPLIFICATA SI DE FAPTUL CA A FACUT DE 2/3 SAPTAMANI VACCINUL ANTIPOLIO.

MERCI
ANDRA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noi am folosit Ciprinol (CIPROFLOXACINA) pentru a rezolva o infectie urinara si dupa trei zile de tratament Tudor a inceput sa faca 10 scaune pe zi (normale ca si consistenta, foarte putin cantitativ la fiecare scaun, dar foarte multe ca numar). Medicul de la Spit Grigore Alexandrescu care a prescris tratamentul a spus ca este o forma de intoleranta la ciprofloxacina, ne-a dat debridat si calciu carbonic/smecta si ne-a recomandat sa intrerupem tratamentul cu ciprinol. la cateva zile dupa asta s-a rezolvat scaunul. Problema era ca avea o senzatie permanenta de caca, cerea tot timpul olita, chiar daca nu facea nimic sau facea doar o lingurita de caca.
O situatie similara cu a ta am avut insa si dupa vaccinul antipolio oral de la un an, cand o luna de zile Tudor facea 5-6 caca pe zi, normal ca si consistenta, doar cu un miros un pic diferit. Ne-am chinuit sa reducem numarul scaunelor cu regim alimentar, smecta si calciu carbonic fara succes. Am facut atunci si coprocultura si coproparazitologic, care au iesit curate. S-a rezolvat de la sine pana in final. Am stat atunci de vorba cu un medic de la Institutul Cantacuzino - Sectia Polio si ni s-a spus ca exista posibilitatea sa fie din cauza vaccinului, avand in vedere ca e facut cu un enterovirus viu atenuat.
Cred ca ar fi bine sa-i repeti coprocultura la 10 zile dupa intreruperea tratamentului cu antibiotic, sa-i faci si un coproparazitologic si o urocultura (noua ni s-a spus ca si o infectie urinara poate determina o stare de genul asta), dar asta ca sa fii tu linistita, pentru ca ciprofloxacina are spectru foarte larg si ar fi actionat si pe o infectie urinara.
Incearca cu Debridat si calciu carbonic, daca iti da medicul OKul.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Fetita mea, pina la 2 ani, facea in mod normal 2-3 scaune pe zi. Dupa ce a inceput sa faca la olita s-au redus la 1/zi sau uneori 1 la doua zile. Dar in cazul tau situatia s-ar putea sa fie diferita si scaunele sa fie o reactie a organismului la tratamentul luat. Cred ca ia ceva timp ca acele medicamente sa fie total eliminate din organism.

Sanatate,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Si fetita mea cea mica a avut problema aceasta de 2 ori: prima data la 4-5 luni, a doua oara pe la 1 an si 1 luni, ambele dati dupa vaccinul antipolio oral, si de fiecare data timp de aprox. o luna. Deci se pare ca asta a fost cauza, nici eu n-am stiut si am fost ingrijorata, dar apoi s-a rezolvat de la sine...

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 2 luni) si Ramona (1 an +1 luna)

Mergi la inceput