Lama vis-a-vis Pap
Mai fetelor, lamuriti-ma si pe mine intr-o problema, ca nu reusesc sa ma inteleg cu niponii astia.
Deci am fost acum o sapt la medic(acelasi cu care am si nascut, zicand eu ca ma scuteste de niste explicatii), si am solicitat sa mi se faca Pap-ul(ultimul l-am facut acum 6 luni).
La care medicul, i timpul examinarii imi spune ca nu e nevoie de nici un Pap, ca imi ia o lama intai, si daca lama e ok, ne vedem peste alte 6 luni ptr Pap, ca ideal e sa il fac anual.
M-am cam ...vizibil zburlit la el, si l-am rugat de 3 ori sa-mi faca Pap-ul, ca doar il platesc
Medicul, imi spune ca cervixul arata perfect, si nu am motive de ingrijoarare...
acum...m-am programat cam fortat pe sapt viitoare ptr Pap, insa va rog din cate stiti spuneti-mi si mie ca treaba are lama cu Pap-ul?
ca din cate stiu eu sunt doua analize total diferite?!
o lama ok, presupune si un Pap la fel?
ca asta mi-a explicat medicul!
Raspunsuri
danielag spune:
nikole, probabil doctorul tau incerca sa iti spuna ca sunt sanse foarte mici (din punct de vedere statistic) sa fie acum ceva rau, daca ai facut PAP in urma cu 6 luni si a fost ok, iar cervixul arata perfect. O lama buna, arata in plus ca nu sunt in zona ceva microorganisme / bacterii / ciuperci care pot schimba echilibrul florei locale. Deci din punct de vedere statistic nu ar fi motive de ingrijorare.
Personal cred ca un PAP la 6 luni e putin cam des, dar asta nu inseamna sa nu il faci, daca vrei. Mai ales daca e o analiza pe care o platesti.
Sanatate si o .
Daniela
nikole spune:
Daniela, merci mult.
Pap-ul trecut l-am facut in doua clinici separate, la doi medici diferiti.
Intr-un loc mi-a iesit tip 1, cu o usoara inflamatie, in celalat tip2, la fel cu o usoara inflamatie.
Medicul mi-a sugerat sa-l repet la 6 luni, intr-ucat primul pap il facusem la 3 luni de la nastere si mi s-a exlicat ca e usor irelevat, sunt necesare cam 6luni uterului sa se refaca.
De aceea insist sa-l repet acum.
merci frumos ptr explicatii
ada29 spune:
Buna Nikole,
Si eu la fel am patit,la un control de secretie si pap,doctorul spunea,col curat,blabla.In momentul in care l-am intrebat cand sa ma duc dupa rezultatul la pap,dr.m-a intrebat-vreti sa stiti daca iese gradul 1 sau 2? Si a avut dreptate ,mi-a iesit 1.Concluzia,la un control pe masa poate sa-si dea seama daca sunt doamne-fereste probleme.
Sa auzim de bine!
Ada