piscaturi dubioase la bb mic
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
am nevoie de niste pareri.
De cateva zile am observat la Gheorghe niste punctulete rosii pe gat si langa ureche. Mi-am dat seama ca l-a piscat ceva, dar n-am dat mare importanta. Cand ma uit mai bine, si pe cearceaf urme minuscule de sange!
Azi dimineata la 6 cand s-a trezit sa suga avea pe pulpita bubite roz cu punctulet rosu in mijloc, vreo 10-15 .
Nu aveam ce sa-i fac la ora aia, i-am dat sa suga si am readormit amandoi.
La trezirea definitiva bubitele nu mai existau, au ramas iar punctulete absolut minuscule rosii. La inceput am crezut c-am visat, noroc de micile puncte ca mi-au confirmat ca n-am luat-o (de tot ) razna.
Si bineinteles, pe pantalonas urme de sange mici.
ce lighioaie mi-a atacat odorul? stie cineva?
Nu stiu ce masuri sa iau.
sa schimb patutul cu totul?
bb Gheo
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/_Ralu_/_Ralu_.jpg)
_Ralu_ spune:
ceea ce descrii, par a fi piscaturi de purici. sunt 90% sigura.
ciupiturile arata ca niste punctisoare mici de tot rosii si o pata pe langa el mai deschisa la culoare. dupa ce mai trec un pic ramane doar punctul. si exact asa lasa urme de sange (nu chiar rosu-rosu, ci mai inchis).
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mina spune:
da, fff posibil sa fie purici, sau paienjenuti fff mici. Urmareste-l daca ii mai apar si, daca da, mergi la medic. Sa nu fie totusi vreo eruptie.
Am patit-o si eu odata asa cu Matei doar ca el seamana cu mine si, la orice piscatura de insecte, face, nene, niste blande cat corcodusa.
Oricum, m-a invatat la momentul respectiv pediatra ca in cazul copiilor ff mici, cand se intampla asa, fie ca banuiesti ca ar fi insecte fie ca nu, prima miscare este sa schimbi TOT: patul, copilul, scoti salteaua, o bati undeva la aer, stergi bine cadrul patului cu ceva dezinfectant. Daca stai cu el in pat te schimbi si tu. Schimbi si speli si orice alte textile din apropierea patului care ar putea constitui sursa....parazitilor Asa te asiguri ca scapi de problema (daca problema sunt insectele).
Te pup si sper sa nu fie decat un nemernic de purice .
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Sabina spune:
Multumesc mult de tot, si sotul meu tot purice zicea.
arata exact cum zice raluca.
uuuuf.
acu pruncu doarme...dar o sa trec la operatiunea scuturat/schimbat.
hm
cred ca-i dau patutul pliant si gata.....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
iula78 spune:
si eu merg pe varianta purice. noi avem oaresce experienta intrucat mergem des la tzara, unde avem pisica si caine puricosi, desi le mai dam cu solutie contra. si pe stefan l-a piscat unul chiar zilele trecute. deci, identifica sursa.
mirandolina spune:
quote:
Originally posted by mina
Te pup si sper sa nu fie decat un nemernic de purice .
mai bine nu, eu am tras-o cu niste nemernici cam 1 luna si jumate anul trecut, iar acum copiii au dezvoltat o forma de reactie alergica severa la orice ciupitura, chiar si de furnica (intalnita la iarba verde). Sunt pacatosi pe cat de inofensivi par, eu ii numesc "dusmanul invizibil" caci nu e usor sa il identifici sau prinzi. Exista solutii de dat prin casa, pe care le iei de la o famacie veterinara. Scuturi tot, aerisesti cum au zis si fetele mai sus, si sa speram ca nu faceti pui...
Noi cam asta am patit, piscaturile au reaparut constant dupa cca 3 saptamani, cat dureaza gestatia lor (ca sa vezi cum am citit eu o gramada si despre astia acu'!). Sa cureti bine la ferestre si tocuri, iar alt loc favorit al lor este pliul materialelor textile, acolo trebuie scuturat bine...
Cat e bb mic trec repede bubele, insa mai tarziu nu mai e acelasi efect, mai ales daca dezvolta o alergie la asa sursa. Adultii de regula abia observa piscaturile lor. Nu necesita creme si solutii de dat pe corp, nu ajuta.
Spopr la treaba si nu arunca patutul, nu are vina, se poate ca acest chirias nepoftit sa nu mai fie acolo de mult...
Sabina spune:
Mirandolina, multumesc mult de tot!
am aspirat toate pliurile patutului, am bagat la spalat rufele buclucase...dar acuma ca m-ai atentionat am sa repet operatounea asta f des.(cu aspiratul cotloanelor)
Spune-mi te rog, solutiile astea contra puticilor...nu=s periculoase pentru bebe? daca dau cu ele patutul si zona inconjuratoare si plec din bucuresti 3 zuile poate oare sa doarma bb in patut dupa aia?
offff, numai mama sa nu fii. Niciodata nu stii cand un fleac devine ceva serios.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
LiliaToma spune:
Da, si noi am patit-o, purice si paianjen. Puricele s-a plimbat cu noi din parc pana acasa, l-am vazut cum a sarit de pe picior la usa la intrare, dar... prinde-l daca mai poti.
Paianjenii vin prin balcon.
Am scuturat de n ori, am spalat, dar, cum acuma iesim des in parc, ... caini in parc sunt multi... un purice pleaca, altul vine... din pacate. Scapam pentru o perioada, dar mereu stau cu inima stransa..
Eu ma intrebam: pastilele alea care sunt destinate sa alunge tantarii vara, oare alunga si alte insecte din zona?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
pare puricel.
noi sintem 3 si reactionam in 3 feluri diferite la piscaturi, deci descrierea e cam irelevanta.
banui ca stii de pasta de apa, care calmeaza mincarimile daca e cazul.
eu sint cam rezervata in ce priveste solutia de alungat puricii, parca mi-ar fi frica sa dau in camera la bb, doar daca as putea lipsi o sapt dupa aia, timp in care sa se aeriseasca.
in afara de scuturat patul si restul cerceteaza bine-bine hainutele la cusaturi, eu asa am gasit niste inamici. scuturam tot si cupilu era cu piscaturi noi. cind colo ... el statea ascuns intr-un tricou:(
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
tanima_i2002 spune:
Purice clar!!
Ee si e bun de carne ca daca ma musca pe mine nu imi trecea nici intr-oluna. Am capatat cateva piscaturi de furnici din parc si m-am scarpinat pana la sange, iar fi-miu nu are nimic.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
mirandolina spune:
Incercati fara teama solutiile de starpit creaturile, mai ales daca aveti posibilitatea sa plecati de la locul faptei cele 24 de ore indicate. Noi am lipsit doar vreo 16, si tot nu au fost probleme. Se aplica cu pulverizator, peste tot, chiar si pe lenjerii, pe hainute, peste tot asa cum sunt ele imprastiate, lasati asa timpul recomandat si apoi cand reveniti, bagati totul la spalat si aspirati intens, scuturati unde e cazul, stergeti cu carpa uda tocurile, pervazul, etc...ca la Paste Iti vine boala la ce munca e pentru un amarat de purice, insa ...exact cum spunea Lilia parcurile sunt pline, dar mai ales vecinii nebuni care ii adapostesc la scarile de bloc (de aici si pana in casa nu e decat 1 pas
)
Tanima si la noi e cam la fel cu reactiile...In vreme ce la mine se trec usor urmele, copiii arata ca dupa razboi, iar sotul e impuscat cu alice...De la Paste celui mare nu i-a trecut nici acum, e sub tratament homeopat si ma tem ca vor fi necesare niste analize alergilogice
Buli ce este pasta de apa? eu folosesc la copii doar mixtura mentolata sau gelul de arnica (PLafar) pentru calmarea mancarimilor...nu sunt foarte grozave ca efect, caci de cca 5 ori /noapte tot se trezeste Mai rau e ca se scarpina pana la sange, cicatricile raman, in parc este marginalizat pentru ca mamicile sunt suspicioase, iar copiul dezvolta o frustrare fata de subiect, este vesnic la regim (lactatele intretin bubele) si evitam consumul de dulciuri si chimicale, sub orice forma ar fi ele...e nasol, ce sa mai...