taxa aviz epidimiologic
am solicitat medicului de familie doua avize epidimiologice-dovada de vaccinare pentru cei doi copii,asistenta a fost delegata de medic sa le completeze,mi le-a dat si mi-a cerut 20 lei (200.000 lei vechi),nu mi-a eliberat nici o chitanta.Dupa ce am stat 3 ore ca sa obtin avizele-era a treia oara cind veneam,cu o "atentie" caci nu mi-au vrut da cand am venit "fara",n-am mai intrebat dinainte de pret (greseala mea)si am fost bucuroasa ca am reusit sa le obtin.
Va intreb atata costa un aviz,10 lei ?
cand am ajuns acasa m-am uitat pe dovada de vaccinare ( o jumatate de hartie rupta pe la colturi-un xerox de toata jena de abia se putea descifra) si am vazut ca la unul din copii era trecut ca facuse BCG-ul inainte cu 5 ani de a se fi nascut ,la altul facuse AP cu 9 luni inainte de a se naste,iar rubeola era trecuta ca o facuse la 6luni cand a avut-o la 4ani.
Bun,platesc un serviciu,insa calitatea lui e deplorabila.Unde ma pot adresa?
In nici un caz dlui.doctor,care isi apara cu strasnicie subalternii.(mi-am adus aminte cand o asistenta de-a d-lui a venit acasa sa-mi arate cum sa infas si a smucit repede copilul de era sa il scape din mina,noroc ca nu a cazut de pe masuta de infasat ca o si bateam .Doamne,ce oameni!)
eva
Raspunsuri
amalisimona spune:
Nu stiu ce sa zic. Aviz epidemiologic am scos si eu cand am inscris fata la gradi, dar nu-mi amintesc sa fi platit ceva. La fel si cu avizele de intrare in colectivitate, chiar azi mi-a fost eliberat unul. Cred ca e al 15-lea din toamna si pana acum si niciodata n-am platit nimic si nici atentii nu duc NICIODATA. Stiu ca avizul de reintrare in colectivitate este alta mancare de peste decat cel epidemiologic, dar ma gandesc ca daca s-ar percepe taxa pentru unul, logic ar fi sa coste si celalalt.
Asteptam poate mai raspund fete sa ne spuna daca ele au platit sau nu.
Daca as fi in locul tau, as da "specimenul" de aviz la ziar, asa cum bine zicea o farmacista (dupa ce se saturase de mine ca-i tot duceam retete indescifrabile sau cu greseli, pe care nu mi le putea onora).
Si cred ca poti sa te adresezi si la OPC, dar ma gandesc ca apoi trebuie sa schimbi medicul de familie .
Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG
LoraG76 spune:
Eu am cerut f. multe avize epidemiologice dupa ce fetita mea a inceput gradinita, insa nu mi s-a cerut niciodata vreo taxa. Am o prietena care e asistenta unui medic de familie - nici la ei nu se cere taxa, insa mi-a spus ca mai exista medici care cer, cu toate ca in mod normal nu costa. Deci depinde de medic. Insa daca nu esti multumita si serviciile prestate de medicul de familie lasa de dorit de ce nu schimbi medicul? E f. usor sa faci asta. Daca tot platesti, macar sa beneficiezi de servicii de calitate.
Lora, mami de Iustina
Tethys spune:
Avizul asta epidimiologic se refera la vaccinari, nu-i asa?!? Atunci, hai sa va povestesc un pic ce am patit si eu cu asistenta doctoritei mele de familie... Deci, m-am dus sa cer acest aviz pentru inscrierea la gradinita... Si asistenta face: "Da' ti-am mai dat unul mai demult (imi servise pentru a-i continua vaccinarile, baietelul meu nu s-a nascut aici, in Romania...) ! De ce nu-l folosesti pe ala?" Iar, eu i-am zis ca, de atunci (trecuse un an jumatate) si pana acum, copilul a mai facut vaccinari... deci, pe avizul respectiv nu le are trecute pe toate... Asa ca imi trebuie altul, complet. Si asistenta din nou: "Da' de ce vii acum, ca iti trebuie tocmai in toamna, cand il duci la gradinita, cand incepe gardinita ..." Iar, eu i-am spus ca, m-am interesat la directoarea gradinitei de ce fel de "acte" am nevoie la inscriere, inscriere care se face acum, in iunie... No, asistenta face ca, poate am inteles eu gresit, bla-bla-bla... In fine, imi face avizul respectiv cu vaccinari si cu mentiunea (ceruta de mine) "apt de colectivitate" si-mi zice: "Vezi sa ti-l tragi la xerox ca o sa-ti trebuiasca si la inscrierea in clasa intai !" No, amu... cum sa-l trag la xerox... cand pe el scrie clar :" pt. a servi la gradinita"... si cand, copilul (pana la a fi dat la scoala) mai are un vaccin de facut (la 6 ani) ... Sau pe ala il va face la scoala si numai tin eu bine minte? Nttzz, nttzz... Bine ca macar bani nu mi-a mai cerut pt. acest aviz-adeverinta .
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .
anamaria spune:
nu se face vaccin la 6 ani. copiii mei au facut ultimul vaccin la dispensar la 2,5 ani (Di-te-per parca) si dupa aceea la scoala, in clasa 1. ca-l dai de 6 ani sau de 7, ramane de vazut...
oricum, este obligatia lor sa dea avizul epidemiologic, si pt gradinita (la noi se cere anual) si pt scoala!
nu-mi amintesc daca am platit sau nu acest aviz... adica in plus fata de vreo atentie
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Tethys spune:
Multumesc Anamaria pentru readucerea aminte! Asa tineam si eu minte, ca am facut (cand eram mica) un vaccin in clasa intai... dar, nu mai eram sigura . Oricum, faza cu trasul la xerox ramane inca discutabila ...
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .
lunna27 spune:
si eu am cerut multe avize epidemiologice pt ambii copii(cea mica la gradi,cel mare cls I) dar niciodata nu mi s-au luat bani.Chiar ar fi culmea,doar de aia e medic de familie...
eu as zice sa schimbi dr de fam...
adita spune:
niciodata n-am platit avizl epidemiologic pt nici unul dintre copii
si eu zic sa schimbi medicul, daca nu poti conta pe el la asa o chestie simpla. si ar trebui si un scandal facut asistentei. ce bataie de joc
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap
anya spune:
Stati asa ca sunt 2 hartii diferite.
1. Fisa de vaccinari - pe care se completeaza toate vaccinarile copilului si care se duce cand il inscrii la gradinita.
2. Aviz epidemiologic - in care scrie ca e apt de a intra in colectivitate si se ia cu 24 ore (teoretic) inainte de prima zi de gradi, la toamna sau dupa ce copilul a lipsit o perioada mai lunga.
Eu am luat de amandoua si n-am platit nimic.
claujro spune:
quote:
Originally posted by anya
Stati asa ca sunt 2 hartii diferite.
1. Fisa de vaccinari - pe care se completeaza toate vaccinarile copilului si care se duce cand il inscrii la gradinita.
2. Aviz epidemiologic - in care scrie ca e apt de a intra in colectivitate si se ia cu 24 ore (teoretic) inainte de prima zi de gradi, la toamna sau dupa ce copilul a lipsit o perioada mai lunga.
Eu am luat de amandoua si n-am platit nimic.
Anya
Exact! Nici eu nu am platit niciodata nimic pentru nici una dintre hartii, pentru nici unul dintre copii (ca am 2 ). Cred ca asistenta vroia sa faca si ea o spaga pe ziua aceea!
lunna27 spune:
quote:
Originally posted by anya
Anya
mai nou nu i se mai zice aviz,cel putin la mine asa e,ca asa ceream si eu,acum imi da o adeverinta(chiar asa scrie sus)ca e apt pt colectivitate