Ce stiti despre EMO?
Raspunsuri - Pagina 7
Adrianaa spune:
quote:
Originally posted by Natasa
E dramatic la ce duce lipsa de timp si de dragoste a adultilor.
Natasa, minunate toate interventiile tale de la acest topic. Urmaresc subiectul cu mare interes pentru ca n-am auzit de curentul acesta pana la intamplarea nefericita cu fetita aceea.
-----
www.trilulilu.ro/BladeBV/7fb8941079542d" target="_blank">epilog
olim spune:
mQQm din pacate nu numai in orasele mari se intampla acest lucru.Sora mea locuieste intr-un orasel ff mic din Maramures si este in clasa a XII-a si ea are in clasa cateva colege EMO.Chiar azi am vorbit cu ea acest lucru.Are o colega care este extrema, adica exact caracterisitcile copiilor din Emo unghii negre, tuns aiurea, haine negre, supervopsita, si cand au facut pozele de sfarsit de an am crezut ca o fii vreo rebela, sau e vreo moda, ca sa imi dau acum seama ca se potriveste perfect descrierilor.Si normal ca azi mi-am sunat sora si am intrebat-o, si mi-a spus ca e EMO.
natasapentru felul cum gandesti , din pacate sunt putine cadre didactice care sustin aceste idei.
Eu cred ca vina este a parintilor pana la urma, totusi fetita la 12 ani avea anturajul respectiv
Noi am ramas fara mama la 22 de ani eu si 11 sora mea, cand ea avea 12 am venit in Spania, dar am tinut permanent o legatura telefon-vacante in spania-concedii in romania-net, si am povestit absolut tot cu ea, nu mi-a ascuns niciodata nimic, si totusi fizic am fost la 4000 de km distanta.Am vorbit zilnic pe mes, telefon, scrisori.Eu cred ca cea mai importanta e comunicarea in orice relatie, de prietenie, casatorie, parinte-copil, cand comunicarea nu exista sau e redusa apare necunoasterea problemelor, necesitatilor, nevoilor celorlalti.
Copii romani au mai nou niste modele eronate, si asta cred ca e vina parintilor si a societatiic are nu face nimic din pacate.
Eu ma intreb totusi ce se va alege de Romania cand acesti copii vor ajunge sa conduca tara, vor deveni parinti?
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
CriPOD spune:
da mai olim, eu n-am nimic impotriva adolescentilor, sa-si vopseasca ce vor ei, le dau hormonii dreptul asta, da la 8-9-10 ani??? Astia ce issues mai au? Pai pana la 12 ani nici nu poti sa ai incredere in ei sa fie singuri acasa, abia invata sa mearga singuri pe drumuri. Habar n-au inca ce-i o figura de stil sau o metafora! Si fac declaratii de identitate?
Eu la asta ma refer... sper totusi ca in lumea normala din Ro asemenea atitudini si comportamente ale copiilor sunt izolate la un subgrup minuscul din orasele mari.
Apai asa cevaaaa...
Am o semnatura noua:
'tu-i reclama ei!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
flaviutza spune:
In 95-2000,bantuiam cluburile rock cu unghii negre,ruj inchis la culoare si tricouri metallica. Idolul multora era Kobain ,ala de si-a tras un glont la 27 ani .Urlam(cantam cica) RAPE-ME de la Nirvana prin casa ca nebuna.Ii cam respectam pe aia de-si puneau streangu de gat, asa,ca idee,filosofam la o bere si-o tigara si-njuram viata asta afurisita cu profi,note, bacuri si depresii.So nimic nou sub soare. Si totusi...merg frecvent prin cluburi si vad grupurile cu adevarat EMO,nu astia care adopta o tunsoare si-un lac de unghii dar explodeaza de voiosie si exuberanta varstei. aia care sunt pe bune EMO sunt palizi,tristi,melancolici, parca n-au viata in ei, parca sunt sedati,asta e cuvantul.parca trag de ei sa traiasca,se taraie prin viata. si nu sunt putini.Pe mine,ca parinte asta mi-ar da de gandit,cand mi-as vedea copilul TRIST acasa. imposibil sa nu remarci aceste semne.
Si mai e o diferenta,varsta. parca generatiile trecute deveneau Punkeri,rockeri la varste mai mari,cand,la naiba esti in stare sa cerni realitatea inconjuratoare cu alte filtre. si noi vorbeam de sinucidere,de nenorocita de viata,amenintam ca ne luam gatul dar asa,ideatic,nu la nivel de fapta. Se spune ca pana la 12 ani copiii nu se sinucid pentru ca nu au atins pragul psihologic necesar intelegerii fenomenului mortii. Partea proasta e ca ei intra in contact cu realitatea adultilor, cu realitatea adolescentei prin diferite medii tv,net,etc la varste la care ar trebui sa joace sotronul. sunt tarati in adolescenta la 10,11 ani de tot ceea ce vad,aud in jurul lor,de catre colegii mai mari si sunt supusi unor riscuri enorme,pentru ca sunt prea mici.
La toate astea se adauga faptul ca sunt o generatie de incuiati in casa,fie din cauza temelor,fie din cauza nesigurantei , stau calare pe computer(si asta,statul cu orele in fata monitorului dovedit stiintific te baga in depresii). ati mai vazut copii stand cu orele prin spatele blocului? nu,din motivele enumerate mai sus.vecina mea are 14 ani si nu iese afara. e ori la teme ori la net,Dumnezeu stie ce ganduri o avea,dar cand o vad atat de palida si trista ma ia cu fiori.
Sunt si o generatie ....altfel copiii astia. eu nu ma mai tin la fi-mea de 4 ani si nu sunt singura.imi imaginez cum o fi la 15,cand vad ca ma depaseste la 4 ani .parca au alta forta in ei,alta energie,alt ritm ,sunt cu un pas inaintea noastra.Eu n-as prea da vina pe parinti,ma rog,nu pe toti, atat timp cat totul in jurul lor(colegi de scoala,media,netul) spun ce spun si eu de unul singur,ca parinte,sunt contra. degeaba ii spun eu ca sunt bune rolele si pianul si baletul la 12 ani cand el a crescut cu scene de sex,violenta,colegii care "si-o pun" si mai stiu eu ce.daca la 4 ani stie ce-nseamna sexi(si nu de la mine) ce m-o astepta la 12??
Eu cred ca singura solutie e sa petrecem cat mai mult timp cu ei, sa le canalizam energia spre sport, diverse grupuri de interes,cluburi de pictura,balet,dans sportiv (stiu cateva fetite la dansuri ,de vreo 13 ani, pleaca prin tara la concursuri,etc si zau ca n-am vazut la ele tendinte EMO ).si in special,sa incercam sa-i pastram cat mai mult la stadiul de copil. parca e alta treaba daca intra in mirajul adolescentei la 15 ani ,nu la 10.Parca astia de sunt antrenati de mici in diverse activitati ,fac un sport de performanta,au pe ce-si consuma energia au un scop ,lupta pentru ceva si nu cad in depresii si-n sinucideri.
In schimb daca singurul prieten ti-e computerul,daca mama si tata nu au timp de tine, vi de la scoala si mai iesi din casa a doua zi la scoala,n-ai o activitate care sa-ti canalizeze gandurile si energia...cauti de unul singur companie si ai ghinionul sa intri intr-un anturaj la 11 ani,atunci cred si eu ca se intampla ceea ce se intampla.
Anca Wish spune:
Nu stiu daca doar parintii sunt de vina. Cred ca si dascalii au partea lor de vina, mult mai mica, dar o au.
Copiii pe care ii dascalesc se transforma sub ochii lor. E imposibil sa nu remarci aceasta transformare din moment ce intre profesori si elevi se creeaza o legatura odata cu trecerea timpului.
Ok, parintele nu da niciun semn de ingrijorare, dar, frate, cheama-l la scoala, atrage-i atentia, deschide-i ochii. Stiu, risti sa ti se spuna "E copilul meu si nu e treaba ta", dar merita incercat.
In gimnaziu nu puteam sa lipsesc o zi de la scoala ca a mea mama era anuntata.
Natasa, esti sensibila si inteligenta. Imi doresc sa nu iei randurile mele personal. Vorbeam in general.
rory76 spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Curentul emo prinde la copii de 8-9 ani pina in 15-16. Cei mai multi dintre ei sint din prima categorie, adica foarte mici.
Fara nicio legatura cu emo, ati fi surprinse sa auziti ca multe fetite isi incep viata sexuala in clasa a VI-a-VIIa, ca fumeaza de la 11 ani...E dramatic la ce duce lipsa de timp si de dragoste a adultilor. Nu-ti trebuie un IQ foarte ridicat sa-ti dai seama ca daca la 12 ani copilul tau fumeaza si nu mai e virgin ceva e total gresit in relatia ta cu el...Frumos a zis Viviana ca e suficient sa fii un parinte bun, nu superparinte, numai ca asta nu se face dintr-o data cind descoperi la 16 ani ca fata ta e gravida, drogata si cu tendinte suicidale. Se presupune ca ai stiut ce face copilul tau si pina atunci!
Bravo, Natasa, interventiile tale pe acest topic sunt minunate...dar nu constructive. da-mi solutii pe numere, asa, ca la scoala
1.
2.
3.
Poti?
Nu ne intereseaza ce ai facut tu la clasa/scoala ta, nici pe cine ai convins sa faca scoala sau sa renunte la droguri, nu ii cunosc pe oamenii aia, deci nici pe tine, zi-mi solutii, nu probleme ale altora...nu vreau sa te jignesc, forumul asta imi e prea drag ca sa fac asta, dar mi se par vorbe in vant cele spuse de tine. si eu am lucart cu copii tigani, la 14 ani faceau clasa I, pe la cls. a III-a se opreau, treceau la treaba...ori se maritau. am reusit si eu multe cu ei, dar nu ma laud cu asta, ma intereseaza cum faci tu cu copilul tau personal de acasa? Ca, cu aia de la scoala am priceput...
"sky is the limit!"
arminad spune:
quote:
In gimnaziu nu puteam sa lipsesc o zi de la scoala ca a mea mama era anuntata.
Pe sotu' il suna directoru de la scoala de la fii-mea pe mobil,pe fix la servici de parca era evadata ,sa-i spuna ca lipseste de la scoala,intr-o zi cind eu am sunat un pic mai tirziu.E obligatoriu sa suni ,sa anunti ca lipseste si e naspa rau cu absentele de la scoala.
Natasa spune:
Rory, parca spuneai ca un copil nu se creste dupa retete. Iti dai seama ca esti absurda sa-mi ceri mie sa-ti dau solutii pentru niste copii pe care nu-i cunosc? O singura solutie am: adulti responsabili in jurul copiilor si care sa fie capabili sa reactioneze de la caz la caz. Altfel, pastile pentru facut parinti responsabili nu am.
CIt despre cum fac cu baiatul meu, deocamdata sintem in faza de renuntat la biberon si de invatat sa stringem jucariile. Vrei sa-ti dau detalii? Altfel, vorbim peste 10 ani, daca e de valoare numai ce faci cu copilul propriu, nu ce reusesti cu ai altora.
AVoogt spune:
Are o colega care este extrema, adica exact caracterisitcile copiilor din Emo unghii negre, tuns aiurea, haine negre, supervopsita, si cand au facut pozele de sfarsit de an am crezut ca o fii vreo rebela, sau e vreo moda, ca sa imi dau acum seama ca se potriveste perfect descrierilor
Si eu ma imbracam asa cand eram in generala si o mica perioada in liceu ... nu aveam nici cea mai mica ideea de Emo ... asa ma simteam eu bine . Dar se pare ca pentru unii tineri din ziua de azi este o moda, moda care ii impinge ciar la sinucidere
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
olympia spune:
Eu cred ca e o lupta continua, nu poti lasa deloc garda jos...
Nu cred ca EMO e problema. Anturajul insa, poate fi. Rory, ce i-ai spus fetitei tale care se farda doar ca sa fie la fel cu fetele din clasa? Eu tare greu ma obisnuiesc cu maturizarea asta a lor, venita prea devreme.
Am un fiu in varsta de 13 ani si n-are treaba cu EMO, insa am avut si noi experientele noastre. Din fericire pentru noi, am plecat din Bucuresti, pentru ca acolo chiar imi faceam probleme. Simtam ca ma lupt cu morile de vant. Colegii lui de clasa n-aveau nicio apasare legata de scoala, importante erau distractiile, ce marca de jeans poarta, ce cool sau nu...Sa produca senzatie..."Ce vrei sa ajung tocilarul clasei?"- imi spunea si in gura lui,asta era mai rau decat a fi repetent. Era o lipsa de valori, de repere, de dorinta de cunoastere...Totul trebuia negat, contestat...Si ce incercam acasa nu se potrivea cu ce intalnea din momentul in care iesea pe usa.
Cu invatatura nu erau probleme, dar n-aveam nicio satisfactie sa-l stiu "chior intre orbi" Si ma ingrozea gandul ca inaintand in varsta, aceste influente ar fi fost tot mai greu de contracarat. Ma gandesc ce or face fostii lui colegi acum!...