sunt racita si alaptez

sunt racita si alaptez | Autor: Ingala

Link direct la acest mesaj

Mamici si tatici dragi,

Am un baietel de 4 luni si il alaptez exclusiv. Problema e ca am racit si am si febra, e ca un fel de gripa. Va rog frumos daca a mai fost cineva in aceasta situatie ce tratament ati urmat? Mie mi-au dat de la farmacie Oscillococcinum ca cica e natural. Mama mea a cumparat medicamentul si farmacista i-a spus ca se iau mai multe capacele pe zi, dar in prospect spune ca se iau 2 doze una dimineata una seara. Eu nu am inteles care este doza, tot tubul sau numai capacelul. A mai luat careva?

Sanatate ca-i mai buna decit toate.

Ingala si bb Teodor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Eu m-am tratat numai cu ceaiuri (si nici alea in cantitati prea mari) pentru tuse (ceai de ceapa, muguri de pin, patlagina, tei), indulcite cu miere, Vitamina C fiole (cate 2 odata), infuzii cu apa cu sare si un pic de ulei de menta, bai fierbinti cu sare (numai pentru jumatatea inferioara a corpului, pentru ca stiam ca apa fierbinte nu e recomandata pentru sani cat alaptez), ser fiziologic pentru nas. La momentul respectiv medicul pediatru mi-a spus sa port masca in timp ce il alaptez si in rest sa stau cat mai departe de el (sfat pe care mi-a fost fizic imposibil sa-l respect pentru ca eram doar eu cu bebe toata ziua acasa) si mi-a spus ca pot sa iau cel mult niste paracetamol. Oricum pe prospectul oricarui medicament ar trebui sa fie indicatii si pentru perioada de sarcina si alaptare. Ar fi bine sa te consulti si cu medicul pediatru. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

farmacia verde si cea homeopata ofera o gramada de solutii acceptabile. Aplica macar un pic din ce a scris Mirela. Si, intradevar, 2 fiole de vitamina C /zi, ia-le de urgenşa. Nu sunt nici prea scumpe, au gust suportabil, se gasesc in orice farmacie. Administrate de la primele simptome, pot chiar sa evite desfasurarea ulteriora a bolii. Cu medicul pediatru consulta-te daca e destupat la cap, altfel nu va da niciodata 2 bani pe "prostii din astea babesti", antibioticele si antipireticele fiind sfinte. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Oscillococcinum e un medicament homeopat, natural. Doza=capacel

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingala spune:

Fetelor, va multumesc mult pentru sfaturi. Descantec, stii si cate capacele trebuie luate pe zi? Pot sa iau un tub pe zi? I-am dat telefon si medicului pediatru si a zis ca Oscillococcinum este un vaccin care se ia preventiv inainte sa apara gripa sau in faza incipienta. (pe prospect spune ca se ia si in timpul gripei... eu pe cine sa cred?) Pediatru mi-a zis sa mananc multe citrice si sa iau paracetamol.
Sper sa ma fac bine cat mai repede sa nu-l molipsesc pe bb, mai ales ca maine mergem la vaccin.

Inca o data multam fain celor care mi-au raspuns, sunteti niste dragute.

Pupici dulci ca mierea.

Ingala si bb Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina spune:

am fost si eu putin racita si am continuat alaptarea, iar raceala am tratat-o cu ceaiuri si niste medicamente homeopate, nu mai stiu cum se chemau, stiu doar ca contineau si eucalipt, tineam pastilutele sub limba si scria clar pe prospect ca pot fi administrate femeilor insarcinate. Mereu mi s-a repetat ca pot alapta in orice conditii, dar NU AM VOIE SA ALAPTEZ DACA AM FEBRA. De asemea, sunt interzise antibioticele in timpul alaptarii... asta mi s-a spus mie... Tu faci cum vrei, dar eu cred ca e logic sa nu poti alapta daca ai febra, pt ca febra e un semn ca organismul lupta cu o infectie si nu cred ca e bine sa alaptezi daca e posibil sa ai o infectie in organism...

mult succes si insanatosire grabnica!

Doina&Carlita-iubita

Mergi la inceput