sunteti de acord sa va donati organele
Raspunsuri - Pagina 7
viviana spune:
Monixy: Am urmarit la Discovery ample dezbateri despre "memoria celulelor". Despre pacienti care in urma transpantului de inima (nu a organelor periferice) au capatat anumite deprinderi si gusturi similare cu ale donatorului si pe care ei nu le aveau inainte.
"Exista teorii care sustin ca toate celulele vii poseda “memorie” si subsisteme functionale “care iau decizii” (teoria sistemelor vii). Integrata cu conceptul de energie (”teoria dinamica a sistemelor energetice”), aceasta sustine ca toate sistemele dinamice depoziteaza informatie si energie, in diferite grade. In cazul transplantului de inima de exemplu, ipoteza de baza este ca informatia si energia sunt transmise electroenergetic intre creier si inima, creierul fiind capabil sa proceseze prin rezonanta electromagnetica informatia primita de la inima donatorului. Sunt asteptate cercetari viitoare care sa prezinte dovezi ale memoriei celulare la pacientii cu transplant, implicatiile teoretice, clinice si etice ale acestui “fenomen” anuntandu-se a fi vaste…"
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
monixy spune:
viviana , nu zic ca nu-i posibil sa se transfere si altceva decat ceea ce vedem , dar deocamdata teoriile actuale imi par nestiintifice .
de ex , in privinta inimii , ceea ce intelegem noi prin gusturi si deprinderi , nu-si au sediul in inima si nici nu vin de la inima , deci un transplant de inima n-ar putea influenta primitorul in aceste privinte . e o imagine social culturala , inima sediul sufletului , dar orice stimul are centrul de comanda si reflectie creierul .nu imi pare probabil ca o pers. in moarte cerebrala sa supravietuiasca intelectual-emotional in alte organe si nici nu cred ca inf personale stocate in celule pot fi transferate in lighioanele pamantului care descompun cadavrele.
nu vreau sa contrazic opinia de a fi ceva in plus fata de ceea ce stim , dar teoria resp. cu inima, mie nu-mi pare probabila.
monixy spune:
si daca totusi e adevarata teoria resp , sa speram ca parlamentarii si politicienii nostri vor alege sa nu devina donatori de organe.
ramii spune:
cred ca noi,romanii nu suntem informati suficient despre acest subiect. de aceea ar trebui sa se demareze unele campanii tv pt informare dar si pt a-i face pe romani mai "open minded".
a-i salva viata este lucrul cel mai de pret pe care il poti face pt semenul tau.
Guestus spune:
quote:
Originally posted by viviana
Monixy: Am urmarit la Discovery ample dezbateri despre "memoria celulelor". Despre pacienti care in urma transpantului de inima (nu a organelor periferice) au capatat anumite deprinderi si gusturi similare cu ale donatorului si pe care ei nu le aveau inainte.
vrei sa zici ca s-au trezit dupa transplant aia ce fumau numai trabuce corona de 100 euro bucata ca vor marasesti...sau de la icre beluga/sampanie dPerig au trecut la ceapa slanina/ochii lu dobrin?
lorelaim spune:
Guestus - beluga e mamifer si naste pui viu... nu depune icre ca un peste.
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorellay spune:
Sorana 15+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
viviana spune:
Guestus,
Cam asa ceva. Da, ce-am vazut eu la Discovery era vorba doar de bere.
Ai atins un punct sensibil - caviar beluga - as manca la orice ora din zi si din noapate, nu cu lingurita cu lopata. Pai cum sa-mi dau eu organele si sa nenorocesc pe altcineva cu astfel de gusturi...
Ca sa nu-ti mai spun de caviarul alb cu care imi place sa ma spal pe cap - ca face parul frumos!
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Guestus spune:
quote:
Originally posted by lorellay
adica ce e asa cool...vrei sa ma enervezi de dimineata?
tu in cine ai incredere...in ce zice lorelaim ori in ce zice guestus?
lorellay spune:
nu ai plecat in concediu?