sunteti de acord sa va donati organele

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Da! Sotul meu si cu mine sintem posesori de carnet de donatori, pentru noi asta a fost clar de la inceput. Daca putem sa ajutam mai multi oameni in acest mod, de ce sa nu o facem?
Chiar sint si eu curioasa de ce acest NU hotarit din partea Cristiei.... Sau o alta intrebare pentru cei care sint impotriva: ati dona un organ daca cineva drag voua ar fi bolnav si viata ar depinde de aceasta donatie? Ma refer la plamin, rinichi, fara de care ati putea trai in continuare fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANKA-iasi spune:

da,cu siguranta as alege sa fiu donator.eu una vreau sa fiu arsa la crematoriu...mama mai mai sa faca infarct atunci cand i-am zisdar se poate nu?doar nu imi trebuie echipamentul completcei care sunt total impotriva au desigur dreptul de a alege,nu contest nimic...dar as vrea sa ii vad in situatia de a depinde de un transplant!ar refuzasi........unde scrie ca nu te-or primi in rai sau in iad daca nu esti corespunzator(complet)fizic????daca nu as fi de acord cu donarea as refuza dreptul altcuiva la viata-THINK ABOUT IT!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Problema este ca un donator prezumat, ca sa fie donator real trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, cum ar fi accident de motocicleta sau de masina soldat cu moarte cerebrala, sa fie destul de tanar, sa nu fie cunoscut cu boli grave, sa nu fie infectat cu n virusi, etc. Asta reduce numarul donatorilor semnificativ. Chiar daca ai acord prezumat este putin probabil sa ajungi donator de organe.

De fapt situatia este grava pentru cei ce asteapta un transplant de inima, de ficat sau de cornee, ala de rinichi de obicei se rezolva cu donator din familie.

Pe de alta parte, la cate accidente de masina avem in romania, ca doar suntem campionii europei...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by talida_t

buna fetelor. eu una sunt de acord cu donarea de organe, tinand cont ca in urma autopsiei acestea se arunca.
si nu e pacat sa fie aruncate daca pot salva viata cuiva?
eu asa vad lucrurile...poate gresesc

pai gresesti...ca organele astea nu sint ca materialele de construtii..mai inlocuiesti cu 1 caramida uzata de colo si 1 teava de dincolo.
Organele astea sint bune atita timp cit tu esti in viata..si basca sa fii si tinara ...e..si asa cum mai spus..trebuie sa mori in anumite conditii..ceea ce e destul de greu ..asa ca singura solutie sa fii donator este sa mergi chiar acum sa te pui pe liste si sa faci un om fericit. de regula ai dublura la multe organe..deci e okay.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am citit de curand prin ziare ca personalitatea unor beneficiari de organe prin transplant, s-a modificat imprumutand din aceea a donatorului.Ce ziceti este un apendix al persoanei care doneaza?O prelungire a spiritului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

cristina_a ...nu?!? Nici daca ar fi cineva din familie (mama, tata).
Eu sunt de acord

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Am raspuns "nu" pentru ca sunt prea multe semne de intrebare in aceasta chestiune.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Cristina_A

Am raspuns "nu" pentru ca sunt prea multe semne de intrebare in aceasta chestiune.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Ce anume? Adica din punct de vedere legislativ , religios , sentimental ?

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

La intrebarea de ce? pentru raspunsul DA este usor sa raspunzi: ca sa salvez o viata.

Raspunsul NU tine de resorturile intime ale unei persoane si nu mi se pare chiar corect ca cel al carui raspuns este negativ sa dea si diverse explicatii.

Mi se pare incorect sa pui problema si asa: dar daca ar fi cineva din familie?

Pentru ca in momentul in care chiar treci printr-o astfel de situatie durerea, furia si neputinta s-ar putea sa-ti schimbe parerea indiferent care ar fi aceea.

Si mai este o mare diferenta in a-ti dona organele dupa moarte si a dona o parte din ele in timpul vietii.

Iar raspunsul meu la intrebarea topicului este nu stiu.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaPanaet spune:

Desi mi se pare infricosatoare perspectiva unui corp "ciopartit", raspunsul meu la aceasta chestiune este Da, mi-as dona organele in cazul in care eu as fi in moarte cerebrala. Nu stiu daca mi-as da acordul pentru apropiati aflati in coma, n-as vrea sa ma aflu in situatia asta vreodata!, dar in cazul mortii cerebrare, nu mai e nimic de sperat, cand creierul nu mai functioneaza, nu?ar

Am nevoie de iubire ca de aer.

Mergi la inceput