spitale...din nou

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

cum faci xio...mergi pe google si bati "probleme gilci" si gata...apare rezultatul. asa faci sau cum?
are spitalul un abonament la "medicineonline" si cautati mai stiintific...sau cum faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Guestus

cum faci xio...mergi pe google si bati "probleme gilci" si gata...apare rezultatul. asa faci sau cum?
are spitalul un abonament la "medicineonline" si cautati mai stiintific...sau cum faceti?

Nu stiu , eu nu ma ocup cu google-itul , cand am vreo curiozitate sau intrebare caut in cartile de specialitate. Poate mai citesti mesajul ala ca sa-l si intelegi.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by viviana

Un medic nu isi cauta informatiile pe net.
Invata toate lucrurile noi din revistele si comunicarile de specialitate.

pai astea sint toate pe net ca doar nu mai asteapta nimeni posta de la ora 14, ah, damn, as fi putut sa-l vindec p-ala de dimineata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by Andrada

quote:
Originally posted by viviana

Un medic nu isi cauta informatiile pe net.
Invata toate lucrurile noi din revistele si comunicarile de specialitate.

pai astea sint toate pe net ca doar nu mai asteapta nimeni posta de la ora 14, ah, damn, as fi putut sa-l vindec p-ala de dimineata...

Dar gandeste-te cum ar fi sa il anunti : "a cazut netu...s-a blocat google, imi pare rau...da' nu stiu ce sa iti fac...poate remediaza comcastu netu inainte de ultima suflare"

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

D-aia medicul mi-l aleg sa aiba Cornell, 10 ani de activitate, lucrari de specialitate, Cablu, EVDO Access si wireless (back-up la back-up)) si internet tablet
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

joi am fost operata laparoscopic, mi-au scos fierea. Stiu ca o sa primesc replici rautacioase cum ca nu stiu cum se numeste operatia. Nu ma intereseaza...
Acum cateva luni mi-au facut ultrasound si chirurgul a considerat ca e nevoie sa imi scoata fierea, cat de repede se poate...Eu m-am impotrivit total, am discutat mult cu medicul de familie, am discutat din nou cu chirurgul si m-am decis sa ma operez. am programat operatia si cu o saptamana inainte am avut pre-op meeting. S-au purtat impecabil. Eu sunt extrem de fricoasa, am avut partea mea de spital in Romania, cu toata ca am avut "pile" in tara, felul in care se poarta aici nu e comparabil. Ani lumina!
In ziua operatiei, m-am prezentat la spital, cu nimic in portofel, poseta, traista. M-au internat, mi-au pus bratara pe mana, a venit o asistenta draguta si mi-a pus perfuzia, astia mi-au verificat datele de vreo 10 ori, de ma plicitisisem sa imi aduc aminte cat de batrana sunt (data de nastere). Cu jumate de ora inainte de operatie doi musculosi m-au luat la sala de operatie, m-am intalnit cu dr anestezist care a reverificat si ce lapte am supt de la mama...In sala de operatie f frig, imediat mi s-a pus o patura incalzita pe picioare, cu mult respect si decenta m-au asezat pe pat, ca de crapatura de la faimosul halat nu lasa loc de indoieli in ceea ce priveste celulita mea.
M-au tinut de vorba pana si-a facut efectul anestzia, chiar daca in ultimele secunde m-a luat frica si am inceput sa plang. Apoi s-a rupt filmul.
Inainte de operatie sotul a cerut privat room, pentru ca ma enervase rau babuta cu care imparteam semiprivatul. Saracei, ii era frica, era singura, dar eu aveam fricile mele si nu aveam chef de altii. Deci Victor s-a dus la prima persoana intalnita pe hol, in halat colorat, i-a spus ce il "doare" si atat. Dupa operatia am fost dusa intr-un salon privat. A si Vcitor a primit un pager, ca sa fie anuntat cand ies din operatie....

experienta nu a fost traumatizanta deloc. sunt si lucruri negative, din punctul meu de vedere: minima interactiune post operator cu chirurgul, nu e treaba lui, asistentele au grija, m-au trimis acasa dupa 4 ore de la operatie, dar cu medicatie, cu tot ce am avut nevoie...

de ce aici se poate?

cat despre jurnalele online, aici se vede diferenta intre Ro si restul lumii...aici se lupta sa fie cat mai paperless. Lucrez in cercetare, ca admin assistent, si le caut absolut toate referintele bibliografice cercetatorilor nostri online. O parte din bibliotecile online sunt gratis, dar altele necesita un abonament. Banii si Romania...

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Maru , acolo se poate pt. ca acolo au bani. Multi bani. Teribil de multi bani .
Nici doctorilor nu le convin conditiile de la noi , sa nu crezi ca e cineva in culmea fericirii.
Pasii preoperatori sunt si aici la fel , exceptand halatul crapat si patura calda.
Si aici se povesteste cu pacientul. Eu spun ce-am vazut prin spitalele in care am fost .

Andrada , vezi tu ,a sta e diferenta dintre doctorii romani si cei care s-au nascut cu tehnologia in brate: ca romanii sunt mult mai buni la diagnostic. Da , stiu sa umble si la computer , daca apare un caz ca in exemplul dat de tine(acum sincer , chiar crezi ca e totul atat de "in ceata" si doctorul da fuga la internet sa vada ce trebuie sa faca pt. un chist pilonidal sau o laparoscopie? :))) ) , care apare o data pe an , daca sunt ceva cazuri interesante care apar o data la 10 de ani si la noi in tara nu sunt , samd , da , iau legatura cu alti doctori din alte tari , intra pe inetrnet sa caute date . CHiar acum a fost un caz de ectopie cardiaca , la Szeget nu a putut fi dus pt. ca nu avea acte , la noi a fost refuzat de centrele de cardio-toracica si l-a operat un doctor din TM. Toti stiau cum se opereaza , ca doar nu exista in cartile din Romania doar tehnicile de la noi. Sunt bibliografii,se scot carti aproape anual, exista protocoalele pe care te uiti , ba chiar avem si carti in alte limbi decat cea materna.
Doctorii de la noi isi fac stagii si in alte tari , cazuti din plop nu sunt , dar partea buna e ca stiu ce fac si daca sunt departe de calculator.
Si la noi se foloseste si Hipocrate-ul , pe langa foaia de observatie, se pastreaza documentatia de la operatii pe comp , etc etc etc . Cu toate astea , daca ar fi sa se opereze cineva de tiroida i l-a recomanda imediat pe Prof. Dr B. , care e o somitate in domeniul acesta , si care desi probabil nu sta in fata calculatorului este capabil sa opereze fara probleme .

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO
Bird, toata lumea cauta pe net informatii , indiferent ca e doctor sau nu .

Eu nu ma refeream la informatiile pe care le gasesti cu google . Daca ai fi studenta in alta tara decat Romania ai stii despre ce vorbesc . Pentru ca aici parte din educatie este sa invete studentul, viitorul profesionist sa-si gasesca informatiile de ultima ora. Pentru asta ti se cere sa scrii eseuri in format academic in care toata informatia trebuie justificata cu bibliografie, care sa nu fie mai veche de 5 ani si trebuie sa ai un anumit numar de referinte, etc. Revistele de specialitate le gasesti in bazele de date, unele sunt gratis dar cele mai multe sunt pe bani. In tarile civilizate spitalele sunt abonate la majoritatea bazelor de date relevante si personalul are acces la ele. Universitatile au acces la majoritatea bazelor de date si pentru studenti este gratis dar chiar daca nu esti student iti faci abonament si le poti accesa. Eu am acces de acasa, ma conectez la serverul universitatii si la bazele de date asta pentru ca nu am timp intotdeauna la lucru sa stau pe internet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO
Andrada , vezi tu ,a sta e diferenta dintre doctorii romani si cei care s-au nascut cu tehnologia in brate: ca romanii sunt mult mai buni la diagnostic.

Asta e asa o abureala, clasica de altfel. Siiiigur, daca asta te face pe tine sa te simti mai bine, atunci continua sa crezi ca doctorii romani sunt mai buni la diagnostic. Asta imi seamana cu ce mi-a zis cineva referitor la civilizatie comparand Romania cu Australia: nu poate fi asa mare diferenta ca ei au doar 150 de ani fata de noi cu peste 2000 . Hai sa-ti dau un exemplu personal: eu, gravida 25 de saptamani in Romania, fac o gripa pe care am dus-o pe picioare fara probleme vreo 2 zile dupa care incep sa tusesc, si tusesc si....tusesc. Ajung la spital pentru ca tuseam si vomitam intr-una de vreo 2 zile, ma durea burta ingrozitor, nu am reusit sa dorm deloc. Am fost consultata si trimisa acasa cu antibiotic oral pe care nu puteam sa-l tin in mine oricum pentru ca vomitam la 5 minute. Norocul meu, si e vorba 100% de NOROC a fost ca tusea s-a linistit si durerile de burta m-au lasat in urmatoarele zile. Am fost la un pas sa-mi pierd sarcina din cauza tusei nenorocite, am trait un cosmar zilele alea, ma albastream din lipsa de oxiden ca nu ma puteam opri din tusit sa trag aer. OK. Ajung in Australia, dupa o vreme fac o gripa, la fel primele 2 zile o duc pe picioare fara probleme si apoi incep sa tusesc , aceasi poveste tuseam si vomitam. Dar de data asta nu eram gravida . Pentru ca am avut nevoie de certificat medical m-am dus la GP-ul meu care dupa ce m-a consultat si mi-a ascultat pasul mi-a spus ca am astm si mi-a dat un puffer din colectia lui cu care m-am linistit imediat. Nu a folosit nici un fel de tehnologii sofisticate, nu a accesat calculatorul deloc . Intrebarea mea este: cum este posibil ca medicul de la spitalul din Romania sa nu fie in stare sa faca acelasi lucru sau macar sa incerce sa imi minimalizeze efortul pe care il faceam avand in vedere ca eram gravida in 25 de saptamani? Pur si simplu mi-a dat un antibiotic ca sa scape de mine, mai ales ca era la mintea cocosului ca nu puteam sa-l tin in mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Acest subiect nu a fost creat pt blamarea medicilor. Nu am nimic cu ei, s-au purtat frumos cu noi. Antibioticul ni s-a administrat probabil din rutina obligatorie. Insa din aceeasi rutina nu era normal sa se faca analize mai intai si o antibiograma? O testare sa vedem daca nu cumva copilul e alergic?
cat despre incurcarea medicatiei si a bolnavilor, da, se mai intampla sa fie 10 bolnavi intr-un salon si sa intrebi numele bolnavului inainte sa-i dai medicamentl. Dar cand ne-a incurcat asistenta, eram singure!!! Fetita care trebuia sa primeasca medicamentul respectiv, era in alt salon!!!

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi

Mergi la inceput