spitale...din nou

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

quote:
Originally posted by XIO

quote:
Originally posted by Lorenza

Stiu ca acul este acoperit,dar cum in Romania daca ti-ai intors capul ,cam aproape de fiecare data esti pacalit,prefer eu sa vad ca n-a cazut pe jos,ca e fiola care trebuie,ca e seringa sterila ca doar nu suntem in lagar si se face experienta pe noi.Pacientul ,daca e constient,trebuie sa se asigure asa cum stie el ca ce i se face e cum trebuie.Pana la urma si pacientul din Romania o sa se destepte si o sa inceapa si el sa dea in judecata cadrele medicale.Sa vezi,ca daca sistemul o sa functioneze,ce draguta o sa fie toata lumea cu el si n-o sa se mai simta ca ultimul om.

Ar trebui sa te obisnuiesti cu ideea ca nu are nimeni nimic cu tine , prin urmare , asistentele saracele isi fac si ele treaba , unele mai bine , altele mai prost , dar de aici si pana la a face acuzatii de genul asta e cam lung drumul.
Stai linistita ca nu se pun femeile alea sa-ti faca injectii cu altceva , sa arunce acul in WC si sa-l puna la loc sau mai stiu eu ce . E OK ca sunteti inversunati impotriva practicienilor care nu au ce cauta in domeniul asta , dar totusi...nici chiar in halul asta cu generalizarile.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Asa cum am zis si altadata,sunt si eu tot asistenta,insa nu lucrez in spital.Sunt la curent,totusi, cu "practicile" din spital!Faptul ca am aceeiasi meserie,nu ma face sa fiu mai putin inversunata,numai din spirit de echipa.N-am tolerat si nici n-am sa tolerez,chiar daca nu pot sa schimb nimic,aceste fapte,si nu voi inceta vreodata sa incerc sa schimb ceva.Mentionez insa ceva:eu cunosc "realitatea" din spitalele din Constanta.Probabil in alte parti,situatia o fi mai buna,nu stiu!Sper ca da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

sa continui si eu cu "de ce?"-urile:

- de ce am fost internata in spital ca trebuia sa nasc (aveam dilatatie 2 si contractii regulate la 10 minute) si apoi cand s-a aflat ca nu sunt locuri la nou-nascuti mi s-a facut fundul strecuratoare cu injectii cu cocktailuri litice ca sa nu nasc pana nu pleca un bebe acasa?

raspund tot eu: pt ca urma sa fie inaugurarea sectie de nenato a 2 a zi si veneau primarul si (poate) si minstrul (care pana la urma a fost prea ocupat...) si nu se putea sa vada 2 bebei in acelasi pat

- de ce managerul spitalului a vrut sa o oblige pe dr. mea sa ma convinga sa ma duc sa nasc la alt spital? ea a refuzat pe motiv ca nu ma abandoneaza dupa ce ca 9 luni mi-a fost alaturi si el i-a zis sa ne ducem impreuna la celalalt spital??? (eu fiind in travaliu si avand dilatatie 4 la acel moment)

nu am raspuns la acest de ce....ba da! pt ca respectivul era o jigodie!

-de ce a trebuit sa nasc natural un copil de 4.600 kg??? de ce a trebuit sa fac tensiune si eclampsie, in faza de "push", 20 cu 12, iar eu si copilul meu sa fim la un pas de moarte??? amandoi am fost ventilati. copilul meu nu a plans, a fost cianotic si ventilat artficial!

raspuns: pt ca se stricase echograful din sectia de nastere, iar dr. mea nu a fost informata dinainte, pt ca nu se asteptau la nasteri in acea mare zi a inaugurarii si implicit a vizitei primarului! alt echograf functionabil se afla in alta cladire, trebuia traversata curtea cu mine care aveam dilatatie 5 deja...ultima echografie mi se facuse la 35 de saptamani, cand bb avea 2.500 kg, deci nu era indicatie de cezariana (cu toate ca cerusem)....

asta ma tot intreb de 1 luna intreaga:"DE CE???"...trebuia sa fie o nastere de vis, de neuitat (mai ales ca si prima nastere a fost dificila...)

raspuns: pt ca traim in Romania si asta este sistemul sanitar de aici.

concluzie: MI-E GREATA!!!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by ariel_7000
- de ce am fost internata in spital ca trebuia sa nasc (aveam dilatatie 2 si contractii regulate la 10 minute) si apoi cand s-a aflat ca nu sunt locuri la nou-nascuti mi s-a facut fundul strecuratoare cu injectii cu cocktailuri litice ca sa nu nasc pana nu pleca un bebe acasa?

Cine ti-a facut injectiile astea? Ai fost informata referitor la aceste injectii si ti s-a CERUT CONSIMTAMNTUL in cunostinta de cauza ca sa iti fie administrate? Daca nu ai consimtit cunoscand rolul acestor injectii te sfatuiesc sa depui o plangere la colegiul medicilor. Din pacate asta este tot ce poti face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by XIO

quote:
Originally posted by brotacel03

Xio, din experienta mea de mamica de copil cu otite, eu stiu ca gentamicina este ototoxica, iar deficienta de auz provocata este ireversibila (asta in cazul in care ai norocul sa fii in acel procent de reactii adverse). Un renumit ORL-ist de la Budimex mi-a spus sa nu accept in tratamentul copilului meu Gentamicina, deoarece exista medicatie alternativa.

N-aduce anul ce-aduce ceasul...

O sumedenie de medicamente sunt oto si nefrotoxice in doze mari.
Gentamicina se poate prescrie cu mare succes in otite (Garasone este cel mai renumit) , atata timp cat nu se abuzeaza.
Pe langa ceea ce-ti spun din carti , eu de cand eram mica am avut otita aproape lunar , cu timpanul perforat de 2 ori , probleme mari de tot. Singurele picaturi care m-au ajutat au fost Garasone, pe care le-am luat chiar si ultima data cand am avut perforare din cauza infectiei. Am facut si audiograma si nu am probleme.
Daca se abuzeaza , da , este ototoxica.

Gabi, vanataia aceea nu prea tine de subiectul discutat

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Vanataia era intr-adevar prostia mea:)

Referitor la gentamicina: da, merge bine in otita, dar daca nu stii ce are copilul (nu ne-a vazut orl-istul, si pediatrul nu s-a putut pronunta sa dea un diagnostic concret) chiar era indicat sa ne dea gentamicina? Nu sunt medic, numai intreb...

Cat despre asistente, daca una are vreo 10 bolnavi in ingrijire, chiar e posibil sa le incurce medicatia?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

No Coment fetelor! Soc total ... nu ca as fi straina de ce este in spital ... dar asa
Imi pare sincer rau ca ati trecut prin asa ceva. Nimeni nu merita asta.

Cat despre intrebarea nr3 - nici ei nu stiu sa raspunda daca ii intrebi exact asa.
NO COMENT!

Aida
DISNEYLAND PARIS 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

uite domle aici ..ce antibiotice...ce gentamicina...uite depravare totala

"Trei asistente de la Spitalului Fundeni, fotografiate in ipostaze indecente langa patul unui bolnav de la terapie intensiva " hotnews

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"Una dintre fotografii o infatiseaza pe o asistenta mimand o ipostaza erotica, tinad in mana o perfuzie si ridicand un picior pe patul bolnavului inconstient" hotnews

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by Guestus

"Una dintre fotografii o infatiseaza pe o asistenta mimand o ipostaza erotica, tinad in mana o perfuzie si ridicand un picior pe patul bolnavului inconstient" hotnews

JALNIC!!!
Ce dracului or cauta in spitale cand compasiunea fata de pacienti este la genunchiul broastei?!

Asta iarna am fost cu copiii in spital in Romania.
De ce asistenta a spart venele copilului in 3 locuri incercand sa-i puna o perfuzie de adulti (copilul avea un an si 7 luni). De ce cand facea s-a adresat infirmierei a spus: "Tine bine ca "sap" peste tot!" De ce cand mi s-a adresat mie mi-a spus: "Asta trebuia sa i-o fac lu' Xulescu (unchiul meu) ca el era in comisia de avorturi pe vremuri. Si eu stiu bine ca am facut 30, ba nu 33 de avorturi si trebuia sa stau cracita in fata la toti aia." De ce avand numeroase plangeri la adresa ei si doua avertismente mai lucreaza in spital cand evident locul ei nu este langa niste copilasi bolnavi???
DE CE? Pentru ca am pierdut orice urma de compasiune pentru cei de langa noi. In special femeile astea care ar trebui ca in dreptul rubricii cu instincte sa aibe scris mila, compasiune, bunatate, intelegere fata de bolnav!
RUSINEA PAMANTULUI! Sa de duci la spital bolnav de burta si sa pleci bolnav de nervi.
Din fericire toate asistentele tinere pe care le-am inatlnit sunt mamoase si dragute si sunt in stare sa-ti dea senzatia de bine si liniste.

papadie, zen-sei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lum0880 spune:

Sunt ingrozita, dar asta-i realitatea.
Va cer scuze ca sunt offtopic, dar are legatura cu acea categorie de medici, la usa carora n-as vrea sa ajung nici dn greseala.

Am vazut acum 2 zile la stiri, o emisiune in care un grup de medici, ce-i drept trecuti de prima tinerete, era initiat in ABC-ul computerului. Comentariile pe care le-au facut in fata camerelor si tonul arogant, acela pe care-l intalnim zilnic in relatia medic-pacient, m-au cutremurat, " nu ni se explica cum trebuie", doar nu putea sa admita o asa stimabila doamna doctor ca atat poate ea intelege.
As da orice sa am numele acelor medici, sa-i putem arata tarii intregi, sa-i putem ocoli, dar cum as putea afla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lum0880 spune:

Am dat send din greseala, fara sa termin:

Daca acesti oameni n-au atins pana acum un computer, va puteti imagina ca de 10-15 ani de cand mai toti avem acces la internet si cautam inforamtii peste informatii, ei n-au mai invatat nimic nou? Este inadmisibil!!!!!!

Mergi la inceput