spitale...din nou
Dupa o saptamana de spitalizare am si eu cateva intrebari, la care probabil nu exista raspuns:
1. daca un copil e internat fiind suspect de otita medie, de ce nu-l vede un orl-ist timp de 28 de ore?
2. Cum isi permite un pediatru sa inceapa tratamentul direct cu gentamicina si cefuroxim doar vazand ganglioni umflati fara sa stie exact ce infectie are copilul, fara snf, fara analize, fara antibiograma? (poate am intrebat o prostie... asta o fi procedura???)
3. de ce platesc 16 lei/zi internarea daca nu am pat separat si nu primesc mancare de la spital?
4. de ce se face IDR copilului, daca n-o citeste nimeni? (adica o intepatura fara sens)
5. de ce ne-a trimis la spitalul de boli infectioase dr-ul, daca nu era sigur ca suntem "infectiosi"?
6. La spitalul de boli infectioase de ce nu se izoleaza bolile infectioase? (adica oreion cu oreion, meningita cu meningita, etc...- eram cam amestecati prin saloane)
7. daca mama nu e internata cu copilul impreuna la spital (numai la pediatrie se interneaza si mamele) cine ii da concediu medical daca sta cu copilul?
8. de ce nu este incalzire in spitale daca e frig afara?
Sa zic mai departe? Eu cred ca ajung atatea intrebari deocamdata In rest am intalnit si persoane dragute printre angajatii spitalelor, dar am vazut si asistente rude cu Mengele...
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi
Raspunsuri
Lorenza spune:
As putea sa continui si eu cu vreo trei de-ce-uri,deocamdata:
-de ce nu se fac tratamentele(antibioticele) la timp,ci chiar si la ore distanta?
-de ce,uneori se vine cu seringa gata umpluta cu presupusul ser,nu se mai poate verifica continutul ei,daca e ce trebuie?
-de ce medicul sef de sectie,da din umeri,ca nu poate sa faca nimic,cand ii aduci la cunostinta detalii ca cele de mai sus?
dulcetica spune:
Pentru ca sintem in Romania si aici e posibil orice.
De ce mi se spune ca tatal meu e bine ,nu e nici o problema,dupa ce-i bagasem deja banii in buzunar si in 5 minute moare?Era deja internat de 10 zile si se presupune ca-i stia foarte bine situatia ,ca nu era la primul plic!
Donia spune:
Probabil ca nu sunt raspunsurile pe care le asteptati, dar va spun doar ca sa va faceti o idee despre cum e in alte tari.
Gabi_K "daca un copil e internat fiind suspect de otita medie, de ce nu-l vede un orl-ist timp de 28 de ore?" - nici aici nu-l vede un ORL-ist, ci un pediatru. Pediatrul e considerat suficient de calificat pentru a diagnoctica si trata otita.
Lorenza "de ce,uneori se vine cu seringa gata umpluta cu presupusul ser,nu se mai poate verifica continutul ei,daca e ce trebuie?" - si aici se merge cu medicamentul deja aspirat in seringa, e responsabilitatea asistentei sa verifice in vreo 3 moduri ca administreaza medicatia si doza corecta si ca a stabilit identitatea pacientului.
La restul intrebarilor cred ca e vorba de raspunsuri arhicunoscute... sunt chestiuni mai adanci care tin de lipsa eticii medicale, de educatie, de organizare, de management... si in general de o proasta ierarhizare in spitalele romanesti, unde pe primul loc ar trebui sa fie pacientul si totul sa i se subordoneze, pe cand in realitate pacientul e cel care trebuie sa se supuna regulilor gandite de un director de spital, de un sef de sectie, de medic, de asistenta, de infirmiera... pacientul e pierdut undeva intre autoritatea celor pe care i-am insirat.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
simonadinca spune:
Noi tocmai am iesit din spital azi asa ca totul imi este foarte proaspat...
Cred ca cel mai bine a creionat situatia Cristian Parvulescu acum un an:
"cand intri intr-un spital din Romania iti pierzi toate drepturile cetatenesti!"
Norica si Simona
Gabi_K spune:
referitor la orl-ist... mai multi copii de pe sectie trebuiau sa mearga la orl in dimineata de luni. Adica nu vine medicul, se plimba copiii prin spital. Nu conteaza ca unii au streptococ, altii alte minuni... Ajunsi la fata usii cabinetului de orl- surpriza. Dupa 15 minute de stat afara pe coridorul rece, impreuna cu copii si adulti "de afara" apare o asistenta si ne intreaba pe cine cautam, si asa aflam ca dr e in concediu. Dupa 28 de ore m-au transferat la alt spital, medicul pediatru "crede" ca e parotida dar nu stie de care (virala sau bacteriana), si asa scapam de orelist fara sa stim daca avem totusi otita sau nu. Asta m-a revoltat.
Si ce ziceti de barbatul in scaunul cu rotile uitat de 6 luni in spitalul de boli infectioase? Sau baietelul de la orfelinat care a ajuns la acelasi spital intr-o pijama jegoasa si un pulovar rupt, si a plecat inapoi in hainele fiicei mele, ca mi s-a facut mila de el? Sau tanarul paralizat care urla satanic zi si noapte? Cam astfel de persoane am vazut in jurul meu vreo 5 zile... tanti din salonul nostru avea diaree cu sange... si zice ca ea n-a facut oreion inca...
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by Donia
Lorenza "de ce,uneori se vine cu seringa gata umpluta cu presupusul ser,nu se mai poate verifica continutul ei,daca e ce trebuie?" - si aici se merge cu medicamentul deja aspirat in seringa, e responsabilitatea asistentei sa verifice in vreo 3 moduri ca administreaza medicatia si doza corecta si ca a stabilit identitatea pacientului.
Bine,bine,dar cum ramane cu asepsia si antisepsia,mai pe romaneste cu integritatea sterilizarii?Ca mergand prin holuri,atingandu-se probabil de material contaminat sau mai stiu eu Doamne-fereste,cade pe jos(s-a dat publicitatii un caz in care s-a luat acul din cosul de gunoi) nu prea cred sa mai ramane ceva steril.De-aceea se invata la scoala de asistente ca imediat dupa tragerea serului se si efectueaza injectia.Nu mai aduc in discutie ca serul e cel care trebuie(adica prescriptia din fisa medicala)sau seringa e sterila.De ce la laboratoarele de analize,seringa se desigileaza in fata ta si ti se si atrage atentia asupra acestui fapt?
Lorenza spune:
Gaby,si baiatul meu cand a avut ca simptom primordial ganglionii laterocervicali f.mariti in volum,s-a dovedit a fi mononucleoza infectioasa,caz in care este interzis a se administra unele antibiotice.Deci,un diagnostic corect duce la un tratament corect si evitarea unor complicatii poate irevesibile datorate unor tratamente inadecvate.
Gabi_K spune:
in orice caz la ce am vazut si am trait in spital, inca nu mi-am revenit... parca as fi picata de pe alta lume, incerc sa ma adun. Fata e bine, si asta conteaza...
Spitalele noastre sunt o adevarata ruleta ruseasca
XIO spune:
quote:
Originally posted by Lorenzaquote:
Originally posted by Donia
Bine,bine,dar cum ramane cu asepsia si antisepsia,mai pe romaneste cu integritatea sterilizarii?Ca mergand prin holuri,atingandu-se probabil de material contaminat sau mai stiu eu Doamne-fereste,cade pe jos(s-a dat publicitatii un caz in care s-a luat acul din cosul de gunoi) nu prea cred sa mai ramane ceva steril.De-aceea se invata la scoala de asistente ca imediat dupa tragerea serului se si efectueaza injectia.Nu mai aduc in discutie ca serul e cel care trebuie(adica prescriptia din fisa medicala)sau seringa e sterila.De ce la laboratoarele de analize,seringa se desigileaza in fata ta si ti se si atrage atentia asupra acestui fapt?
Acul este acoperit cand umbli prin spital, nu te plimbi cu el la vedere.
Orice doctor isi da seama daca este sau nu otita, tratamentul local la otita , unul dintre cele ai bune e cu Genta.
De ce se incepe cu antibioticul X imediat? PT. ca in spitale exista protocoale in care se stipuleaza cam ce dai in functie de ce are pacientul. "Cam ce " , pt. ca ai mai multe posibilitati si in functie de banii pe care ii are la dispozitie spitalul.
De ce ai platit internarea? DIn acelasi motiv din care doctorilor din garzi le este luata o suma de vreo 20 de roni din banii de garda pt. mancare , chiar daca acestia nu o consuma , din acelasi motiv din care nu exista in pitale medicamentele uzuale si acestea unt cumparate de pacienti , doctori , asistente , samd.
Sunt anumite analize care se fac automat in spital chiar daca se presupune rezultatul acestora.
Mai pe scurt un raspuns:
-1.Protocoale , protocoale , protocoale
-2.Sistemul sanitar romanesc in paragina.
Referitor la ce ai spus de infectioase , nu stiu ce Dumnezeu e acolo , aici si pe sectiile spitalelor vezi saloane in care sunt pacienti cu gripa, la ftizio cei cu TBC sau suspecti sunt pusi in saloane semnalizate , samd.
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Rufus spune:
Oameni buni, eu am spus-o, o spun si o voi spune: mergeti mai bine la biserica, ca daca ajungi la spital, chiar ruleta ruseasca se cheama. Si daca te vindeca de ce te-ai dus, te imbolnavesti fatal de alte alea...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007