Gimnastica si alaptatul
Buna fetelor,
vreau sa va intreb daca stiti sa aiba vreun efect negativ exercitiile fizice asupra producerii laptelui.
Inainte de sarcina mergeam la sala de 3 ori pe saptamana.
Acum nu m-as apuca de sala, pentru ca obosesc prea tare, dar macar niste exercitii fizice pentru picioare si abdomen, cred ca ar merge. Si ceva bicicleta .
Am nascut de 2 luni si parca m-as misca putin.
Singura dilema e daca in urma oboselii acumulate poate fi influentata secretia lactata.
De cand ma stiu am facut miscare si acum parca imi lipeste.
Voi ati facut miscare in timpul alaptatului?
Multumiri, Denisa $ Diana (2 luni)
Denisa
Raspunsuri
Eleni spune:
Poti face miscare Denisa. Secretul este sa faci cu moderatie, nu mai mult de 30-40 minute si sa nu te epuizezi. Iar daca vrei sa alaptezi imediat dupa aceea, mulge-te mai intai sa elimni primele jeturi.
Eu am lucrat pe stepper incepand cu luna a2a a Mariei si pentru ca nu era prea incantata sa stea in patut prea multa vreme, lucram cu ea in brate. Si era foarte distractiva ca adormea cu capul pe pieptul meu, placandu-i la nebunie miscarea lenta de pe stepper.
Spor la ars calorii!
Cu drag,
iubibubi spune:
eu nu am mai fost la sala de cand am nascut (7 luni; inainte mergeam zilnic) pentru ca nu am mai avut timp deloc si, sincera sa fiu, preferam sa dorm in timpul "liber".
oboseala si stress-ul sunt doi factori principali in scaderea lactatiei. dar cred ca, atata timp cat le faci din placere si organismul tau chiar le "cere" (scuzati rima), exercitiile fizice nu au influenta negativa asupra "productiei".
pupici.
nelia spune:
Eu am facut gimnastica din a doua luna dupa nastere, ma ingrasasem prea tare si simteam nevoia de ceva miscare. Nu faceam mult, cite jumatate de ora dimineata, dar nu s-a intimplat nimic cu laptele, iar mie mi-a facut foarte bine si fizic, dar mai ales psihic. Dupa sase luni am inceput sa merg la sala, la aerobic.
Cornelia, mamica Agatei
ariel_7000 spune:
eu am nascut acum 4 luni aproape si de 2 saptamani merg la sala, incerc sa tin un program de 2 zile/saptamana a cate 2 ore. nu am observat sa am probleme cu lactatia. de obosit, obosesc pe moment apoi ma simt fresh tot restul zilei, sa nu mai vorbim de faptul ca-mi cresteincerderea in mine si ma simt mult ma happy cand ma uit in oglinda.in concluzie, daca tu esti fericita si bebe e fericit.oriucm laptele se face din papa de calitate si in cantitate suficienta si lichide multe. papa de calitate iti poti furniza respectand regimul montignac.
bafta!
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
mirela.mustaciosu spune:
Poti sa faci exercitii de gimnastica, doar ca trebuie sa le limitezi cantitativ si calitativ in functie de felul si de gradul de vindecare al taieturii (mai ales daca ai facut o cezariana). De sani sa ai grija mai ales daca faci exercitii "sarite" (daca sari coarda sau faci sarituri pe loc) sau cand alergi. Trebuie in orice caz sa fie bine sustinuti de un sutien/bustiera de bumbac in timp ce faci gimnastica. Cu bicicleta sa ai grija chiar daca nu ai facut cezariana si ai epiziotomie. Ar fi bine sa intrebi si medicul tau ginecolog, el stie cel mai bine cat a suferit corpul tau in urma nasterii si cat/ce fel de efort fizic poate suporta.