"Alege-ti stapanii cu grija" - filmuletz.

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

e f. misto clipul. total de acord cu ce spunea Marius citeva pagini mai inainte.
cind il vezi pentru prima data te infioara, insa daca stai un picutz si te gindesti la mesaje.... mi se pare unul din clipurile cele mai bune, prezentate la TV din ultima perioada. nu stiu cine la facut dar ii felicit!
apropo de CNA - dezacord total. este greu de digerat clipul aici sunt de acord, dar asta nu inseamna sa-l interzicem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denicris spune:

Un clip foarte interesant reflecta realitatea, vrem sau nu, suntem suntem supusi unor constrangeri sociale, probabil se vrea un semnal cam tardiv la educarea electoratului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Am vazut si eu in final clipul si m-i se pare bun, mult prea bun pentru puterea de intelegere a unora si prea ascutit pentru cei care l-au inteles(aici ma refer la clasa politica - tinta reala a clipului) .
CNA-ul este ceva care nu se poate defini exact! Sar in sus cand nu este cazul(ori isi nu isi dau seama ca sunt penibili, ori o fac la ordin) iar cand este cazul sa se sesizeze dorm linistiti in papucii statului.
Voiculescu nu cred ca are vreun amestec in clipul asta. Prea s-au obisnuit toti ca daca ceva apare la Antene - gata Voiculescu este autorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

S-a uitat cineva la videoclipul cu bucluc fara sonor?

Daca nu, va spun eu, mesajul si impactul se schimba radical....
Dupa parerea mea toata harababura se datoreaza cantecului, superb de altfel, care e folosit tocmai pentru ca aduce aminte, in mod gresit de o epoca, un Stalin, o carte (1984).....

M-am saturat de chestia asta, m-am saturat ca atunci cand se aude o muzica ruseasca veche sa se faca paralela cu nenorocirile sovietice, nu e normal sa lipim o eticheta si mai ales nu e frumos sa facem asemenea paralelisme.

Mie nu imi place acest clip din acest motiv.
Lasand la o parte mesajul ascuns al celor de la Antena (care iarasi nu e cine stie ce si nici prea subtil), mi se pare penibil sa asociezi asemenea imagini cu un cantec si niste versuri care nu au nimic de-a face cu imaginile. E jignitor pentru cei care stiu aceasta limba. E ca si cum ai spune, tot ce e rusesc este sovietic si rau si dictatorial si......

Un clip stupid la fel ca si cei care l-au comandat......
Pacat de muzica si de realizare (de exceptie).....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Sheannamp, tu stii limba rusa?

Parerea mea este ca versurile cantecului se potrivesc perfect cu mesajul clipului, iar versurile nu au nici o legatura cu Stalin, rusii, comunismul si dictatura comunista.
Versurile povestesc doar despre edecari, viata si ritmul in care acestia si-o traiesc.

Edit

Nu mi se deschide link-ul pe care l-am pus. Copiez mai jos versurile in engleza:

Refrain

Yo, heave ho! Yo, heave ho!

Once more, once again, still once more

Verse 1

Now we fell the stout birch tree,

Now we pull hard: one, two, three.

Ay-da, da, ay-da!

Ay-da, da, ay-da!

Now we fell the stout birch tree

Yo, heave ho!

Hey, hey, let's heave a-long the way

to the sun we sing our song

Verse 2

As the barges float along,

To the sun we sing our song.

Ay-da, da, ay-da!

Ay-da, da, ay-da!

Verse 3

Volga, Volga our pride,

Mighty stream so deep and wide.

Ay-da, da, ay-da!

Ay-da, da, ay-da!

Volga, Volga you're our pride.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by denizel

Sheannamp, tu stii limba rusa?

Parerea mea este ca versurile cantecului se potrivesc perfect cu mesajul clipului, iar versurile nu au nici o legatura cu Stalin, rusii, comunismul si dictatura comunista.
Versurile povestesc doar despre edecari, viata si ritmul in care acestia si-o traiesc.

Edit

Nu mi se deschide link-ul pe care l-am pus. Copiez mai jos versurile in engleza:

Refrain

Yo, heave ho! Yo, heave ho!

Once more, once again, still once more

Verse 1

Now we fell the stout birch tree,

Now we pull hard: one, two, three.

Ay-da, da, ay-da!

Ay-da, da, ay-da!

Now we fell the stout birch tree

Yo, heave ho!

Verse 2

As the barges float along,

Ay-da, da, ay-da!

Ay-da, da, ay-da!

Verse 3

Volga, Volga our pride,

Ay-da, da, ay-da!

Ay-da, da, ay-da!

Volga, Volga you're our pride.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel, poate ca nu stiu chiar atat de bine rusa, dar, pe cuvantul meu, eu nu vad absolut nici o legatura intre videoclip, totalitarism si Edecarii de pe Volga (multam Q pentru amanunte)...

Si, crede-ma, cand un rus canta despre Volga, apoi, la ea se refera.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

A, da, se poate ca edecarii sa cante de dragul Volgai :-).
Eu spun ca piesa a fost aleasa pt. clip pentru ca, totusi, acolo e vorba despre un soi de tras la jug, intr-un ritm dictat si bine stabilit.

...now we pull hard one, two, three...
......once more, once again, still once more...

Bine, piesa se potriveste foarte bine oricui trage si trage, fiindca trebuie sa traga sau fiindca nici macar nu-si mai da seama ca nu mai face nimic altceva in afara de asta. Se potriveste si celor ce au trait sub Stalin, si lui Ion al lui Rebreanu, si cautatorilor de aur si chiar si mie care, de cand a inceput asta micu' scoala, sunt robotizata dimineata de dimineata. A, da! Si chiar si lu' asta mic, nu? :-)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

"M-am saturat de chestia asta, m-am saturat ca atunci cand se aude o muzica ruseasca veche sa se faca paralela cu nenorocirile sovietice, nu e normal sa lipim o eticheta si mai ales nu e frumos sa facem asemenea paralelisme."

Arata-i somalezului o poza cu o farfurie de portelan chinezesc inflorata si intreaba-l de ce se gandeste mereu la mancare.

Asa si tu cu melodia asta in rusa.

Mergi la inceput