Cadou nunta

Help fetelor!
Voi merge la o nunta si am o mare dilema. Este o nunta in care se unesc destinele a doua culturi diferite. El este roman iar ea este din Liban. Bani nu se dau, dar nici nu exista o lista pentru cadouri, ei nu vor nimic. Dar nu pot merge la o nunta fara un cadou. Si nu am nici cea mai vaga idee ce s-ar potrivi cel mai bine. Ei sunt tineri, 25 ani. Bugetul meu este de 500 euro, mai pot creste daca este nevoie, doar sa gasesc cadoul potrivit. Nunta este foarte pretentioasa.
V-as fi recunoscatoare pentru cateva sfaturi si idei. Va multumesc!
Raspunsuri

tatiana83 spune:
Eu m-as interesa de ceva simbolic pt. cultura libaneza si as lua un cadou pt. casa, pt camin.Ceva deosebit pt. decor cred.
Eu prin cadou de nunta inteleg "ceva" care sa fie pentru amandoi, adica ceva pt. casa.
Unde vor locui?in Ro, sau in Liban?
Tatiana, mamica de bebe Luca (12.12.2007)
22.04............65,2 kg
...dupa o saptamana....
29.04............62,4 kg
..dupa inca o saptamana
06.05............60,6 kg

Carrye spune:
Josefine, ramele foto digitale sunt foarte accesibile deja iar tacamurile, nu cred ca ea sta in bucatarie macar sa manance. In schimb, mi-ar placea sa gasesc un album foto foarte special.
Tatiana, ei sunt casatoriti deja civil si locuiesc impreuna aici. Si eu tot ceva de casa vreau sa le iau, interesanta ideea legat de cultura libaneza, nu stiu unde as putea sa gasesc, dar am sa caut.
Multumesc de idei!

Androix spune:
Sau un set de ceasuri de mana, eventual si gravate. Asta in caz ca nu gasesti ceva legat de cultura libaneza.
Andreea mama de Filip si Georgia

alex_ioanid spune:
rama foto digitala... sunt foarte interesante... am primit si eu una acum o luna de ziua mea, de la iubitul meu, insa, sincera sa fiu nu stiu daca am folosit-o mai mult de 3-4 ori... parca tot mai placut e sa privesc pe calculator pozele... si mai ales sa le privesti din album... poate sunt eu mai melancolica... insa asa tare imi place sa rasfoiesc albumul... am foarte multe albume cu poze... si inc multe care asteapta sa fie scoase... cam 1000 am selectat sa scot...
avand in vedere ca mireasa este libaneza... din cate stiu simbolul libanului este Cedrul (sper sa nu ma insel)... gaseste ceva util... de casa... care sa aiba ca si motiv cedrul... sau nu stiu... poate o narghilea din lemn de cedru... aici iarasi nu stiu daca se fabrica asa ceva :D... si banuiesc ca au si ei multe... sincer habar n-am ce sfat sa iti dau... ma indrept din nou la "un lucru de casa pur romanesc cu un motiv, sau decoratie din cedru"
si fiindca tot a venit vorba de cadouri de nunta... si eu sunt intr-o mica dilema: o fosta colega de-a mea de liceu (acum suntem la facultati diferite... nu am mai pastrat asa tare legatura), m-a invitat la nunta ei (doar pe mine dintre fostii colegi)... nunta va fi undeva intr-un sat, deci nu va fi foarte selecta... din motive personale nu o sa pot ajunge decat la casatoria civila/religioasa... ce ma sfatuiti sa ii fac cadou (ce?) sau sa ii dau niste bani (cam cati?)...

petaluda spune:
Carrye, In budgetul tau si ca sa fie si ceva pentru casa, cred ca este o idee buna si o cafetiera cu sistemul cu presiune ( nu prea stiu cum sa explic... ) care foloseste capsule de cafea... cum sunt cele profesinoniste. Eu am una si bem espresso si capuccino mai bune chiar decat cele din oras.
Uite pe siteul asta despre ce vorbesc : https://secure.nespresso.com/precom/n_home_gr_en.html
Masina mea e asta :https://secure.nespresso.com/precom/sima/selector2_gr_en.html
Preturile sunt in jur de 250-300 de euro.
Daca vrei ceva mai clasic, tot pentru casa, si un cadou mai rafinat sunt lucrurile de la Christofle ( www.christofle.com ). Te poti inspira din selectia lor pentru cadourile de casatorie.
Alex, daca prietena ta inca nu are casa ei, sunt un cuplu tanar, la inceput de drum, fara resurse financiare prea mari, cred ca banii le-ar fi de cel mai mare folos. Insa daca a specificat faptul ca nu asteapta bani, cred ca un cadou pentru casa e potrivit.
Oricum, petrecere frumoasa si sa ne spui si noua ce ai luat.

Mirelou spune:
Carrye, daca zici ca e o nunta cu pretentii, eu zic ca poti sa le iei un tablou. Acum tu stii daca sunt mai traditionalisti (sa le iei o panza) sau mai avangardisti (poti gasi ceva arta grafica, o lucrare in tus cu rama metalica). Noi ne-am casatorit anul trecut si am primit o groaza de obiecte de cristal (nu-mi plac in mod deosebit dar nici nu-mi displac...doar ca am prea multe !!! si nu le folosesc). Sincer, cele mai apreciate cadouri au fost cele mai putin comune. Am primit o pendula dementiala din lemn masiv (ca sa ne masuram timpul petrecut impreuna ), un tablou al unui pictor consacrat si o grafica in tus care atirna de peretele nostru acum.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar eu cred ca toata lumea o sa se gandeasca sa ia "ceva legat de Liban". Ia-le, pur si simplu, un cadou elegant si pe care sa-l aiba o viata!

Luna75 spune:
quote:
Originally posted by Mirelou
Carrye, daca zici ca e o nunta cu pretentii, eu zic ca poti sa le iei un tablou.