AJUTOR!!!!! VREAU UN SFAT
Raspunsuri - Pagina 2
greensea spune:
Eu am un baietel de 4 ani si 2 luni, si de un an de zile (cu pauze bineinteles),ii tot apareau astfel de bubite asemanatoare cu piscaturile de tantar, numai ca erau una langa alta.
Dermatologul mi-a spus ca este o alergie (prurigo - strofulus), acest tip de alergie aparand numai de la intepatura unei insecte (tantar, paianjen, purici etc).
Asadar, alergiile sunt de mai multe tipuri avand diferite cauze. Prurigo strofulus este provocata de intepatura unei insecte si nu de anumite alimente.Alergia de la alimente are alt aspect....pe langa bubite, copilul se inroseste, face temperatura, etc.
Sa fiti frumoase!
filofteia spune:
Eu nu stiu daca pot sa dau un sfat, dar vreau doar sa-ti spun ca din experienta proprie de copil atopic, nu mi-a trecut decat foarte tarziu, dupa 18 ani.
Ma umpleam de tot felul de bubite, mai mari sau mai mici (in functie de alergen), de la te miri ce...Cand plecau ai mei la bunici luau tone de apa minerala. Daca era prea mult praf, daca beam prea mult lapte, pana si in facultate am facut de vreo doua ori.
Pe langa histaminice, care erau la ordinea zilei in casa, aveam si calciu, pe atunci clorocalcin. Pot spune ca clorocalcinul dadea rezultate mai bune.
Daca nu ati fost inca la doctor este timpul sa o faceti, pentru ca oricum nu poti trata copilul in urma sfaturilor de aici si este un tratament de lunga durata.
FELICITY05 spune:
Fetita mea are aceste simptome de la muscaturile de tantari...si sunt asa urate si o man...singura solutie sa aspir tantarii cat mai des .Eu o dau cu advantan milk...trec mai repede si nu o mai man...sunt foarte multumita.Dar neaparat du-te la medic ,nu mai sta pe ganduri,asa vei sti de la ce face si vei face tratamentul adecvat...caci cu dulceturile astea mici nu-i de joaca.VA PUP.
Corina75 spune:
Sa dea Dumnezeu sa va gaseasca alergologul/dermatologul cauza din prima si sa va dea un tratament eficient.
Eu am patit pe pielea mea asa ceva si doar cand am crescut mare mi-am dat seama singura ce am (
incredibil dar adevarat).
Ma duceam in vacanta la bunici, la Barlad, vara, si din a 2-a zi ma umpleam de bube, ca de urticarie, pe tot corpul. Erau si tantari, si caldura, si doctorii dadeau vina pe asta, si m-au indopat cu clorocalcin...degeaba...cat stateam acolo, si 2 luni, nu scapam de bube si de mancarime.
Iar cand ma intorceam acasa la Brasov, in 2 zile bubele se inchideau la culoare si dispareau complet. Acasa nu imi apareau deloc.
De la ce credeti ca erau? De la apa din Barlad, nu cea de la chiuveta, care era pe cat de inexistenta (2 ore dimineata si 2 seara..) pe atat de rea...beam o apa 'speciala', de 'pucioasa'..cum zicea bunica-mea, de la o pompa din apropiere.
Ei, si de la sulf faceam eu toate chestiile alea. Cum mi-am dat seama? Intr-o primavara am poftit la strugurii din piata, de pe tarabele taranilor...si a 2-a zi eram plina de bube..ca in copilarie. Asa am aflat ca strugurii se trateaza cu nu stiu ce substanta pe baza de sulf...
Altadata mi-am cumparat cereale Fitness cu fructe uscate...si am patit la fel...ma uit pe punga...tratate fructele cu sulf ...
E clar ca daca ingerez cat de putin sulf fac alergie...verificat. Ce doctor s-ar gandi la asta?
Am dat un caz, Tonivero, ca sa vezi ca sunt foarte multe posibilitati...poate ca la voi va fi ceva banal pana la urma, cum a fost la mine...ideea e ca trebuie sa sapi alaturi de doctori si sa fii atenta la toate detaliile legate de ce mananca fetita, ce bea, unde merge, cu ce animale se joaca...,etc etc
Multa sanatate!
Corina si
Andrei (24.11.2004)
nikolaki spune:
FETELOR MERGETI LA ALERGOLOG REPEDE REPEDE CA NU-I DE GLUMA CU ALERGIILE SE POATE FACE SOC ANAFILACTIC IAR DACA AVETI COPII PANA IN 6-7 ANI NU LASATI NICI UN MEDIC SA-I FACA TESTE CUTANATE UNEI PRIETENE ERA SA-I MOARA FETITA DIN CAUZA UNUI TEST CUTANAT PENTRUCA ERA FOARTE ALERGICA LA UN ALERGEN PE CARE I-LA PUS PE MANUTA SI AFACUT SOC ANAFILACTI II SCAZUSE PRESIUNEA LA LIMITA NOROC CA I-AU ADMINISTRAT REPEDE ADRENALINA SI APOI A SI-A REVENIT.DUPA ACEST INCIDENT EU SI PRIETENA MEA AM CAUTAT INFO SI INTADEVAR EXISTA CAZURI DE DECESE DIN CAUZA TESTARILOR CUTANATE LA VARSTE FRAGEDE.ASA CA OCHII IN PATRU