Exista si...musulmance aici? (1)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga Madelaine,bine ai venit printr-e noi!
Care va sa zica ai stat acunsa??Nu conteaza ,eu ma bucur enorm sa mai descopar inca o musulmanca.Dupa ce ai citit povestea mea,cred ca ti-ai dat seama ca a ta , este aproape identica cu a mea
Orice scrii si orice informatii ai despre Islam sunt bine venite.Si eu m-am gandit sa incep sa descriu incet incet Islamul ,dar nu am timp de loc
Poate totusi v-om reusi ajutandu-ne una pe cealalta.
Cat priveste cele 99 de nume ale lui Allah ,eu cred si am inteles ca sunt un fel de descrieri a cat de mare si puternic si iertator este Allah.Ceva de genul(cel Milostiv,Indurator,si lista continuua pana la 99).Gresesc cumva?Eu nu am citit deocamdata romaneste sa pot enumera s-au reda cu exactitate ,aceasta este doar imaginea mea despre celalte 99 de nume.Sper sa nu gresesc!
Chestia cu iertarea pacatelor am auzit-o de la sotul meu in ziua in care mi-am luat certificatul de musulman.Mi-a zis ca acum sunt ca un nou nascut!M-a bucurat ff tare desi nu cred sa se fi intamplat atunci pt ca eu nu credeam inca si nu stiam nimic despre Islam,poate doar acum sa mi se fi iertat ,acum cand am inceput sa invat sa citesc sa ma rog si sa ma acopar.Daca si tu stii treaba asta cu iertarea pacatelor ,poate ca este posibil si atunci sunt tare bucuroasa.
Am in cap un amestec de idei si ma grabesc sa la astern ,dar cred ca o sa iasa un talmesh-balmesh.
Uite ca am uitat ce vroiam sa mai zic.Stati sa-mi amintesc si revin.
Poate si cu povestea Sarei.
Va pup si nu mai stati ascunse
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Povestea Sarei!
La inceput voi reda cuvintele Sarei,despre viata ei.

Sunt de origine libaneza din tata musulman si mama crestina,am trait in Liban primii zece ani din viata mea apoi am emigrat in Australia cu parintii mei si am fost complet in afara culturii arabe si a invataturilor islamice.Am 22 de ani si sunt musulmanca numai cu numele.Eu nu stiu cum arata CORANUL si cum este viata unui musulman,nu stiu Fatiha si nu stiu sa ma rog iar religia nu a avut nici un rol si nici o importanta in viata mea.Apoi parintii mei au divortat si fiecare la randul sau s-a recasatorit si au parasit Australia,eu am intrat la universitate ,am ramas singura fara nici un sprijin si fara sa stiu nimic despre rudele mele din Liban.
A trebui sa muncesc sa ma intretin si sa-mi continui studiile.Dimineata mergeam la cursuri iar seara lucram intr-un bar,aveam prieten si am adoptat complet stilul *western* de viata,stiu f putina araba si sunt fff frumoasa.
Am participat la concursuri de frumusete ,am castigat pt orasul pe care il reprezint , acum ma pregatesc sa particip la un concurs mai mare din Noua Zeelanda.Am ajuns super model si poza mea este pe copertile celor mai vestite reviste.
In timpul acesta am vizitat o familie cu origini libanese ,iar ei urmareau la tv halaqua from Arm Khaled ,despre puritate,modestie si castitate.Atunci m-am simtit aparte si am avut senzatia ca i-mi vorbea mie.

De aici urmeaza restul povestirii in mare.
Tanara Sara a inceput sa invete despre islam si a inceput pe net o colaborare cu Arm Khaled.A renuntat la iubitul ei,la munca si a invatat Coranul pe de rost ,a inceput sa se acopere si sa se roage.In fiecare scrisoare catre Arm Khaled il ruga sa se roage pt ea si pt mama ei .Iata cuvintele ei.
''Nu pot sa cred ca Allah poate sa ma ierte,nu pot sa ma opresc din plans.Trebui sa invat sa ma rog lui Allah''
''Salam aleikum ,are you ok?Am o mare surpriza ,am invatat sorat al naba,pot sa ma rog fara sa ma uit in Coran''
''Salam aleikum,am invatat surat Youssif,am crezut ca nu voi putea ,dar alhamd lellah''
''Salam aleikum,port heejab,mi-am parasit iubitul si competitia pr modele''
Intre timp Sara afla ca este bolnava de cancer.
''Salam aleikum ,nu stiu cum sa-ti multumesc pt ajutorul tau,as vrea sa traiesc mai mult sa pot face ceva pt islam dar se pare ca Allah are alte planuri,oricum alhamd lellah''
''Salam aleikum,crezi ca allah ma va ierta ,crezi ca voi merge in janna s-au Allah o sa ma trimita in iad???''
''Il iubesc pe Allah ,''vorbesc'' cu el si sper ca si el ma iubeste''
''Vreau sa ma sune mama pana vineri,stiu sigur ca va fi trista ,poate vine sa ma vada ,nu ne-am vazut din 1997''
''Salam aleikum ,ma duc la spital ,am trait 22 de ani din viata mea fara sa stiu nimc despre islam,dar jur ca de trei saptamani mi-am parasit iubitul si port heejab numai pt Allah ,nu stiu alti musulmani decat pe tine si oamenii de pe forum ,va rog ,rugati-va pt mine si mama mea''
Ultimul mesaj catre Arm Khaled este de la o prietena a Sarei .
''Sara a murit ,i-mi pare rau pt pierderea dumneavoastra"
Aceasta este dragele mele povestea Sarei.Toate aceste lucruri s-au intamplat numai in trei saptamani.Atat a avut ea timp sa afle despre adevar si sa indrepte ceea ce trebuia.Se pare ca Allah a iertat-o si ca ea a mers in rai,spune Arm Khaled.Este o poveste adevarat ,trista petrecuta de curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Buna fetele.Si eu am stat pe margine din aceeasi cauza.Acum vreau sa va spun dragele mele ca si eus int o musulmana ininima mea ,tin post si fac cele cinci rugaciuni obligatorii ,nu sint acoperita ,desi stiu ca e obligatoriu nu cred ca as

Mergi la inceput

Olaaaaaaaaaaaaaa
Aceasta este expresia favorita a fetitei mele cand se mira.Acum am imprumutat-o si eu.
Sunt uimita,se pare ca ne inmmultim?
Haideti fetelor nu mai stati ascunse ,nu se intampla nimic .Va e frica de ceva sa va recunoasteti religia?
Eu ma bucur mult sa vad ca chiar suntem cateva .Nu vreti sa povestiti si voi experientele voastre?Curaj!
Eu astept cu mare drag!

Nicole&Amira

Mergi la inceput

Buna fetele.Si eu am stat pe margine din aceeasi cauza.Acum vreau sa va spun dragele mele ca si eus int o musulmana ininima mea ,tin post si fac cele cinci rugaciuni obligatorii ,nu sint acoperita ,desi stiu ca e obligatoriu.Vreau sa va spun ca nimeni nu este in rai.Sint sapte ceruri dupa care vine paradisul si cerurile nu sitn legate de paradis.Dupa ce se va termina judecata de apoi vor fi oameni in paradis.(nu va dau prea multe detalii despre pardis ca sa nu creeam discordante)Sufletul musulmanilor urca la un loc numit Barzah .Dupa cum va spus si Madelaine la judecata de la mormint vin doi ingeri ,unul se numeste Munkar si celalat Nakir(de culoare albastru cenusiu ).Ei vin la mormint dupa ce ultimul om pleaca si cel care a murit va fi judecat.Infatisarea lor este foarte infricosatoare ptr noi oamenii de rind ,dar musulmanul adevarat nu se teme si va fi intrebat despre credinta sa .Sint atit de multe de spus ca mi-ar face mare placere sa discutam .Sper sa nu se intervina din afara .O sa revin daca mai vreti sa discutam.Va pup pe toate Catan .

Mergi la inceput

Hannen este f frumoasa si trista povestea Sarei dar mai bine mai tirziu decit niciodata.M-a impreionat f mult.Povestea mea e simpla am mers in vizita la sora mea in Liban care e casatorita cu un musulman si ea a devenit tot musulmana din proprie initiativa.Nu se acopera si nimeni nu o obliga sa o faca.Este f fericita.Dar sa revin.Sora mea mi-a povestit despre Islam incit am devenit ff cuiroasa si am inceput sa intreb in stinga si in dreapta si am avut si o groaza de vise ciudate .De multe ori visam biserici si cruci si pe urma visam ca am ales Islamul.auzeam cum striga la moschee Alahu Akbar si mi se facea frica.Cum atitia oameni alearga la rugaciune.Este ceva deosebit.O prietena libaneza de a sorei mele m-a invata f multe despre Islam si ii sint recunoscatoare.Tot ea m-a invatat cum sa ma rog.Stie careva din voi Ayete-l Kirsi.Eu am invatat-o si am simtit ca nu este greu .Cam atit pe azi ca ma duc sa dorm un pic pina mi se trezeste printesica.Va pup dragele mele.(Sotul meu e tot musulman)Va pup.Catan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Surioara un pupic, iar pentru fete la fel tot un pupic cu promisiunea ca voi revenii cu povestiri dar acum ma grabesc , ca am de lucru. Mi-am amintit cum il cheama pe ingerul mortii Asrail. In Lb. araba se pronunta putin diferit de cum l-am scris dar nu stiu cum sa-l scriu altfel acum. Cel care sta la poarta Iadului la Jhanna se cheama dupa cite imi aduc aminte Malik.
Revin

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Felicitari, fetelor, distrati-va vorbind despre Coran.Nu stiu de ce vi se pare ca religia are vreo importanta, de ce va credeti superioare. Importanta este credinta, nu religia.
Hannen, inainte de a te apuca sa inveti Coranul, invata intai sa scrii corect romaneste, macar sa nu mai desparti cuvinte care nu se despart......de exemplu, imi, scris de tine de nenumarate ori i-mi. Crede-ma, nu este asa de greu precum, poate, ti se pare.

Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

quote:
Originally posted by ancuta06

Felicitari, fetelor, distrati-va vorbind despre Coran.Nu stiu de ce vi se pare ca religia are vreo importanta, de ce va credeti superioare. Importanta este credinta, nu religia.
Hannen, inainte de a te apuca sa inveti Coranul, invata intai sa scrii corect romaneste, macar sa nu mai desparti cuvinte care nu se despart......de exemplu, imi, scris de tine de nenumarate ori i-mi. Crede-ma, nu este asa de greu precum, poate, ti se pare.

Ancuta

Anca vehementa cu care ataci nu-si are rostul. Aceasta comunitate virtuala este unica si interesanta tocmai prin diversitatea de pareri, experiente si chiar religie.

PS1: iti spun din experienta ca problemele tale nu-si vor gasi rezolvarea daca iti vresi nervii asupra altora
PS2: sunt de religie ortodoxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Fetelor, discutia de aici se vrea amicala, constructiva, si de ce nu informativa. Sint multi oameni cu carte care au dorit sa se informeze de istoria religiilor, sa afle cum sint si altii, ce inseamna o anumita religie. Stiu ca doar credinta conteaza, iar eu nu condamn, si nu am dreptul sa condamn pe ceilalti. Pe noi toti doar Dumnezeu ne judeca. Eu am intrat in discutie pentru ca am vrut sa dau niste informatii despre religia islamica fetelor care au participat la subiect. Mai demult citeam pe forum ca nu conteaza scrierea, daca este corect sau nu cum scriem, pentru ca sint multi care au plecat de ani de zile de acasa. Ma rog, nu intru in amanunte este un subiect la ortiografie, nu mai stiu exact unde, dar cine e interesat poate sa citeasca acolo. Hannen , sa nu iti faci probleme niciodata , ca Dumnezeu este Milostiv Indurat. Al Rahman AL Rahim.
Fac o corectie , o poarta a Raiului se cheama Rayan, iar Ingerul de la poarta se cheama Malik iar la Iad Radwan.
Va las acum pupici
Si o precizare- eu una nu ma simt superioara cu nimic, fata de nimeni in lumea asta. Si cred ca nici celelalte fete nu au dat impresia asta. Eu am simtit o bucurie in mesajele lor, ca mai este cineva ca ele. M-am inselat? Oricum cu Credinta nu ai de ce sa te simti superior, mai degraba pios .

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput