Exista si...musulmance aici? (1)
Parca mi-e nu stiu cum sa si intreb, da` ce-o fi o fi?Este careva de religie musulmana?Si daca da, cum e cu ...unitatea in diversitate sau cu diversitatea in unitate , sau cum e pur si simplu sa fii altfel decat ceilalti?
De fapt aceasta intrebare este pentru cei care chiar sunt altfel...
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
Raspunsuri
July spune:
DAAAAAAAAAA!
Eu sunt Julide!Ma bucur de cunostinta!
Ceilalti te vad altfel,eu ma vad la fel ca ei.
Sotul meu este crestin si este f.MANDRU de mine.
July
maryam spune:
Este prima oara cand "cunosc" un caz in care EA este musulmanca si EL crestin, din cate stiu eu acesta este un lucru nepermis pentru o femeie de religie musulmana, sau poate gresesc???Mult mai des intalnite sunt cazurile in care este invers...Cum este viata ta alaturi de un om cu alta religie?
TE INTREB SI SPER CA NU TE DERANJEAZA:in ce sens te vezi la fel ca ceilalti si mai ales de ce te vad ALTFEL ceilalti.Iti multumesc pentru raspuns si iti doresc NUMAI BINE!
maryam
hannen spune:
Si eu am aceasi religie dupa casatorie.Si asa cum zice maryam stiam ca o femeie de origine musulmana nu se poate casatori cu un sot crestin.Draga maryam tu in religia aceasta te-ai nascut s-au ai trecut dupa casatorie?Te intreb ptr ca as vrea sa mai invat si eu cate ceva despre islam si as vrea sa citesc Qoranul(sper ca asa se scrie)dar nu stiu daca se gaseste in romania,adica tradus.
Multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Nicole&Amira
Katink spune:
Coranul se gaseste in Romania, tradus... Eu l-am vazut chiar la o taraba de carti in gara. Mai multe detalii nu pot da despre musulmani.
Numai bine,
Katink
Yasmin spune:
Eu am devenit musulmana dupa casatorie, adica de un an si trei luni, dar recunosc cu umilinta ca nu stiu nimic despre islamism. Cu toate astea, experimentez in fiecare zi atitudinea celorlalti pt ca sunt altfel. Aici in Turcia oricine isi da seama imediat ca nu sunt 'de ai lor' si reactiile sunt atat de diferite si 'colorate' incat nici nu ma mai supara. Ma amuza...
lorelei_19 spune:
Eu sunt doar curioasa: cum va simtiti, fetelor? Am fost o singura data la o nunta intre o romanca si un turc intr-o moschee si mi-a placut foarte mult cum a vorbit .. preotul lor (immam???). Spunea ca e o religie a pacii. Cum e in familie la voi? Ce diferente sunt?
hannen spune:
Da lorelei asa e este islam inseamna pace.De aceea a zis ca este religia pacii.La noi in familie nu e nici o diferenta.Am citit si eu cate ceva am m-ai intrebat pe cumnatul meu (fratele mai mare al sotului)si am inceput sa-mi pun cateva intrebari serioase.Oricum sotul meu stie multe despre crestinism si el zice ca noi credem in acelasi Dumnezeu (crestinii si musulmanii)doar ca sunt cateva schimbari(opinii,pareri diferite)dar ca altfel nu s-ar putea zice el ,aceasta este balanta vietii,, nu putem fi toti la fel ,crede la fel.
Sper ca ai inteles cate ceva,si sincera sa fiu si eu am ff multe de invatat.Deocamdata eu una doar cred in Dumnezeu,asta e ceea ce stiu cu siguranta.Celelalte aspecte raman de studiat.
Va pup si inca astept raspunsul lui maryam.
Numai bine si nu uitati ca orice religie om avea Dumnezeu e numai Unul!!
Nicole&Amira
maryam spune:
Inca de la inceput as dori sa-mi CER SCUZE pentru lunga absenta si celor care au postat intrebari, insa vacanta,familia si mai ales copiii m-au tinut departe de toate...acum Ysraa doarme asa ca am gasit in sfarsit o oaza de "libertate"(?)si am sa incep spunand ca eu imi cunosc sotul de 12 ani si m-am convertit de 6 ani asa ca stiu destul de multe despre islam si cu mare bucurie daca as putea fi de folos cuiva...
Sigur ca atuci cand esti altfel , oamenii te si privesc altfel , insa cred ca cel mai important este sa traiesti in asa fel incat sa nu-i deranjezi si mai ales sa nu-i lezezi pe ceilalti in nici un fel.Nu e nici usor nici greu , pentru mine este normal, pentru baiat care este mai mare a fost o perioada mai grea de acomodare atunci cand a mers la scoala , insa are doi colegi care asa cum zice el "sunt ca mine", ce sa zic , mai dificil este ca nu-mi gasesc niciodata haine asa cum port eu , mai largi, chiar si vara cu maneca lunga, nu putem merge decat in cateva locuri din cauza modului in care se gateste ,samd.
Dupa atata timp, de-as avea tot pamantul la picioare si nu m-as schimba, sunt mandra de mine , de familia mea , de sotul meu ,de felul in care gandim , traim si ne purtam si-mi doresc ca multe femei sa aiba parte de viata mea , care in ciuda polemicilor (ma refer la viata femeilor musulmane)eu consider ca este curata, frumoasa , linistita si stabila.
Poate ca am evitat special sa pun pe ici colo cate un mai,in rest tot ce-am scris e realitate.NUMAI BINE TUTUROR si inca odata va cer scuze pentru ca am lasat lucrurile nespuse intr-un subiect initiat tocmai de subsemnata.
maryam
hannen spune:
Draga maryam,ma bucur sa citesc raspunsul tau.si eu am lipsit ceva vreme.De doua zile m-am intors din Egipt cu o hotarare sa citesc Qoranul si sa incep sa ma rog.Am aflat cateva lucruri noi si interesante.Dar inainte sa incep sa ma rog trebuie sa citesc ,vreau neaparat si nu stiu cum sa fac rost de Carte(o vreau in romana ca sa pricep mai usor)
Cum sa o gasesc???
Tu ai citit ?
Hai ca prea mult vorbesc.Te pup1
Nicole&Amira
ioanau spune:
quote:
Originally posted by hannen
Draga maryam,ma bucur sa citesc raspunsul tau.si eu am lipsit ceva vreme.De doua zile m-am intors din Egipt cu o hotarare sa citesc Qoranul si sa incep sa ma rog.Am aflat cateva lucruri noi si interesante.Dar inainte sa incep sa ma rog trebuie sa citesc ,vreau neaparat si nu stiu cum sa fac rost de Carte(o vreau in romana ca sa pricep mai usor)
Cum sa o gasesc???
Tu ai citit ?
Hai ca prea mult vorbesc.Te pup1
Nicole&Amira
Draga Nicole,
Incearca urmatoarea adresa (nu stiu daca iti e de folos ca nu ma pricep absolut deloc):
http://www.islam.ro/khurshid.htm
Poti sa mai incerci, de asemenea, o cautare dupa "Coran" pe www.google.com/intl/ro
Toate cele bune!