Tinuta business

Tinuta business | Autor: andira

Link direct la acest mesaj

Salut!

As vrea niste sfaturi, daca se poate, referitoare la tinuta de business.
Stiu sa asortez culori, stiu sa ma imbrac casual, dar m-am trezit de cateva saptamani ca trebuie sa ma pun la sacou si costume, si habar n-am ce sacou sa-mi iau, sau ce sa asortez la pantalonii din dotare.

Deci: am niste pantaloni business, negri, cu niste dungi foarte fine si nu foarte apropiate intre ele, albe. Ce sacou merge la pantalonii astia? Am unul negru, simplu, si am mai vazut unul la Debenhams, negru dar cu dungi albe, mai groase decat cele de pe pantalonii mei. Merg?
Pantalonii astia merg doar cu camasi iuni sau in dungi? (scuze, nu stiu cum se scrie).

Mi s-a spus ca la tinuta business, la costum de culoare inchisa se pun ciorapi de culoarea piciorului. Aici m-a pierdut – nu-mi plac de nici un fel, si eu ii port numai cand am tinute pe nuante de maro / bej. In rest, ciorapi gri sau negri. Cum sa-mi pun la fusta neagra, sacou negru si pantofi negri ciorapi de culoarea piciorului??

Sper ca nu v-am pierdut si nu par prea pe dinafara.

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

poti sa pui ciorapi negri fara probleme, mai ales daca-s mati esti foarte trendy. e adevarat ca si mie imi plac mai mult ciorapii bej/culoarea piciorului dar nu as zice ca cei negri/gri nu sunt adecvati.
nu pune sacou cu alte dungi mai late la niste pantaloni care au deja dungi.
camasa de obicei uni se potriveste cu orice, dar si cu dungi, nu cade cerul.
alege sacouri de orice culoare - dar de preferat fara model prea pregnant, ca sa mearga cam cu orice. pune pantalonii negri, o camasa frez sau verde praz si un sacou negru, simplu. sau chiar gri. asorteaza sacoul cu pantofii.
investeste in costume (sacou si pantalon/fusta) pe care le poti combina intre ele apoi.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Multumesc frumos!
O sa incep sa ma mai uit si la combinatiile din magazine, imi plac foarte mult cele de la Steillman, desi cam scumpe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

am vazute costume frumoase la quelle.
incearca pe www.quelle.ro
Comanda-ti catalogul si vei vedea multe combinatii si modele.

Monikka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Cind combini pantaloni cu un sacou este importanta si textura.Chiar daca merg culorile ,uneori nu merg materialele din care sint facute ,intre ele.De aceea eu prefer costumele si rar inversez ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

la tinuta business, nu trebuie sa folosesti niciodata costum, camasa, bluza, cu dungi/imprimeuri, de orice fel!! pot fi si exceptii, dar dungile sa fie milimetrice si rare! de ex negru/gri/bleomarin cu dungulite albe!
dungile/imprimeurile, de orice nuanta si model, dau senaztii neplacute interlocutorului si nu vei reusi sa faci vazarea, de ex! daca lucrezi in vanzari!
fusta nu trebuie sa fie foarte scurta/lunga, la nivelul genunchiului de preferat, fara crapaturi mari, fara sa fie mulata pe coapse! la fel si pantalonii, nu trebuie sa iasa in evidenta toate formele!! ciorapii, asortati cu restul imbracamintii, negrii sau culoarea piciorului. pantoful nu trebuie sa aiba varful ascutit si nici toc cui! asortati cu geanta! bluzele/camasile, de preferat culori calde, placute ochiului, fara decolteuri adanci. si niciodata la nivelul buricului!! bijuterii discrete, chiar foarte discrete, fara inele la toate degetele, sau de marimi mari, dau impresia de opulenta si agresivitate! (verigheta si un mic inel, sunt suficiente!)
in general, tinuta business se compune din costum inchis la culoare,(fusta sau pantalon plus sacou) negru, gri inchis, bleomarin, si camasi/bluze cum am mentionat mai sus!

kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Imi dati voie sa va pun un www.heine.ch/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Heine-HeineCh-Site/de_CH/-/CHF/SH_ViewCatalog-Official sid=RrftHKgUcuRtHOAMLovw3v1EXXle2rM67PP2MgJQERMRaPmK9FKkCi33?From=Official#lmPromo=la,2,hk,be_einstieg,fl,be_einstieg_meta_official" target="_blank">link ajutator? In caz ca se deschide pagina principala, dati clic pe Offiziell si acolo vedeti idei pentru diferite gusturi si situatii-mai mult sau mai putin conventionale-, destule combinatii de modele si culori.

www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

andira, explicatiile mele sunt strict legate de business!!! care se aplica cu succes in domneiul vanzarilor, intalnirilor importante, celor care lucreaza in banci, etc.

Kari

Mergi la inceput