fara vaccin=mama denaturata?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Sanzi putem discuta. Sunt sigura ca nu trebuie sa polemizam :)).
Sunt curioasa care-s caile acelea de introdus copilul? Mie imi vine acasa o foaie pe care trebuie sa completeze medicul vaccinurile facute si sa-l declare sanatos si "apt" de scoala. Si scrie frumos pe ea ca pruncul trebuie sa aiba toate cela la zi ca sa fie integrat.

E putin neclar legat de riscuri. Riscurile de la vaccin sunt sa faca boala in deplinatatea ei. Dar statistic e putin probabil. Riscul bolii e mai mare statistic decat riscul vaccinului. In cazul tau personal poate ca cele dua riscuri sa fie egale. Deinde de copil.

Si legat de ce ai spus tu cu facutul bolilor pentru care era vaccinat. E o conceptie total gresita sa spui ca esti vaccinat o data si gata. Programul de vaccinare este facut ca prin doze mici si repetate sa se obtina imunitatea in jurul varstei scolare 6-7 ani. Deci nu-i surprinzator ca puiul a facut bola in ciuda unei doze sau catorva doze de vaccin.
De aceea ii pui in pericol si pe ceilalti in colectivitate, pentru ca nu-s imuni sunt in curs de a deveni imuni. Sunt in zona gri... au ceva anticorpi, dar nu destui cat sa lupte cu o infectie violenta.

In plus pentru pastrarea imunitatii vaccinurile se refac periodic, ceea ce n-a fost cazul in Romania. Acolo pana-n liceu le faceau sistematic s-apoi D-zeu cu mila ca nu mai intra la "mortalitate infantila" ca sa ne fie teama de statisticile internationale.

Legat de bolile africane sunt convinsa ca au facut, dar n-au facut meningita meningococica nu, sau dizenterie sau holera sau tetanos sau hepatita de vreun fel sau polio sau febra galbena sau tifos ca astea erau pe lista de vaccinari.. asa febra West Nile a facut si al meu, dar febra galbena nu..

Felicia ma bucur ca suntem de acord ca unele chestii sustinute de el sunt dubioase. Altele sunt de acord ridica un semn de intrebare nedovedit.
Imi place principiul tau :"mai bine te abtii sa actionezi, decat sa actionezi cu riscuri. ". Chiar imi place. Din pacate stiintele experimentale de aceea nu sunt exacte pentru ca prezinta riscuri la fiecare actiune, dar si la fiecare lipsa de actiune. Totul este o probabilitate. 1+1 fac 2 doar in frumoasa abstractizare numita matematica elementara. Altfel..
Din pura deformatie profesionala si nevoie de exactitate cred ca principiul medical ar fi trebuit enntat: ""inainte de toate sa nu faci rau",VOIT.
Daca sunteti mai retrasi si mai departe de colectivitati prin meserii.. cred ca alaptand iti poti permite cu riscuri minime lipsa de vaccinare in primul an.

Roxana ce fain mi-a facut placere sa ma regasesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Din cate stiu, chiar in cazul in care copiii merg la scoala/gradinita/cresa, vaccinurile pot fi evitate pe motive religioase, dar s-ar putea sa ma insel.

Dupa ce am citit cat de mult am putut, si pareri pro si pareri contra, noi am decis in final sa ii facem Soniei toate vaccinurile recomandate de medic. Sa speram ca am facut o alegere buna. Am totusi inima stransa cand ma gandesc la vaccinurile de un an, stiu ca este unul care se face atunci (MMR cred ca ii spune) despre care auzisem tot felul de chestii controversate.

Insa din experientele pe care le-am avut cu doctorii aici in State, am observat ca de multe ori se abtin sa isi impuna parerea lor si il lasa pe pacient sa decida (spre deosebire de multi doctori din Ro).

mami de Sonia Elizabeth (4 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Sheannamp, te inteleg si pe tine si uite, te pot linisti (nu ca nu mai puteai tu dormi noaptea de grija mea, dar orisicat): am de gand sa-l alaptez cat de mult voi putea (Doamne-ajuta), iar in colectivitate va intra probabil abia dupa 1 an. Noi nu avem contact momentan decat cu o singura familie cu un baietel de aproape doi ani (vaccinat, deci se afla in afara pericolelor conform cu ceea ce sustineti voi!), iar in plus mai am doua colege care sunt si ele gravide (amandoua cu baietei, una va naste cam cu mine odata, cealalta cu 5-6 saptamani dupa mine) si probabil asta va fi tot contactul copilului meu cu alti copii in primul an. Nici in rest nu socializam foarte mult, suntem mai "padureti", asa ca pe undeva am totusi motive sa stau linistita.

Am sa caut un pediatru care sa lucreze si cu homeopatia, care sa ma sfatuiasca pe cat posibil obiectiv referitor la vaccinurile absolut-absolut indispensabile (si oricum NU ii voi face decat simple, daca se va putea), un pediatru care sa incerce sa compenseze eventualele efecte secundare cu ceva homeopatic, iar apoi voi urmari cu atentie reactia copilului la fiecare vaccin si voi mai decide pe parcurs. Nu sunt vreo habotnica din aia care sa se opuna prosteste chiar la tot ce sustine medicina clasica, insa cred ca-ti dai si tu seama ca tot la binele copilului ma gandesc inainte de orice altceva.

Tu ca medic, daca cineva ar veni la tine si ti-ar spune ca doreste doar acoperirea absolut minima de vaccinuri, ce l-ai sfatui?

Felicia 31+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu cred ca vaccinul Infarix-hexa merita facut - protejeaza impotriva a 6 boli grave, care pe mine m-au inspaimantat: difterie, tetanus, pertussis, poliomielita, meningita si hepatita B. In schimb rujeola, rubeola, oreionul si varicela pot da complicatii, e adevarat, dar nu se compara cu primele, zic eu. De-abia astea sunt boli ale copilariei si cred ca multi dintre noi le-am facut cand eram mici si uite c-am supravietuit. De asta MMR si vaccinul contra varicelei nu mi se par chiar "vitale". Totusi copilul meu a facut si MMR dar acum, dand timpul inapoi, poate nu i l-as mai face. In schimb primul vaccin de care spuneam - categoric, DA! Mi-ar fi fost frica a nu i-l fac, sincer, gandindu-ma la acele boli grave.
Te inteleg foarte bine , Felicia, am citit si eu despre cele cateva cazuri de decese la bebelusi din Germania chiar in urma vaccinului Infarix-hexa si mi-a stat inima in loc. Totusi mi-am vaccinat copilul si m-am rugat sa fie totul bine - ceea ce-ti doresc si tie- sa fi totul bine cu copilul tau indiferent daca il vaccinezi sau nu.
Risc exista oricum- si cu vaccin, si fara, asa ca e greu sa hotarasti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

in Belgia vaccinul de poliomielita e obligatoriu prin lege. in Germania nu e?

si mie mi-a fost teama de vaccinuri, mai ales la inceput insa am facut tot ce era in schema de aici.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Alra, nu cred e obligatoriu vreunul si nici nu stiu daca vaccinurile conditioneaza intrarea in colectivitate(crese, gradinite). Totusi, la inscriere la gradi mi-au cerut carnetul.
Cele din schema sunt recomandate, nu obligatorii.

Mergi la inceput

aici a trebuit sa duc la primarie dovada ca laura a avut cele 3 vaccinari de polio.

nici mie la cresa nu mi-au cerut nimic, nu stiu inca la gradi cum e ca nu am ajuns. nu cred insa ca ar cere ceva, tocmai am intrebat o colega care neaga. nici adeverinte medicale, analize si exudate nu se cer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Cristina_C

Alra, nu cred e obligatoriu vreunul si nici nu stiu daca vaccinurile conditioneaza intrarea in colectivitate(crese, gradinite). Totusi, la inscriere la gradi mi-au cerut carnetul.
Cele din schema sunt recomandate, nu obligatorii.

Da,carnetul de vaccinari trebuie si la inscrierea la scoala.

Fetele,scriu si eu putin despre vaccinuri,in fine,paralel oarecum.
Nu incetez sa ma minunez,mai ales in fiecare toamna-iarna,cite zeci de mamici aplica tot felul de tratamente homeopatice,chiar si injectabile copiilor...o gramada de medici recomanda vaccinuri homeopatice pt cresterea imunitatii(?!),pt cresterea apetitului,etc...credeti ca e ok,se cunosc efectele produselor astea pe termen lung,sunt suficient testate,nu e vorba de nici o strategie de marketing la urma-urmei?

Sunt de-acord sa fim critice cu vaccinurile dar cu restul ce facem?
Multi zic"ei,e homeopatic,nu are ce rau sa-i faca"...stau trebile char asa??
Nu am nimic cu homeopatia...dar cred ca prea au aparut multi peste noapte si cu prea multa usurinta dam copiilor produsele astea.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Tu ca medic, daca cineva ar veni la tine si ti-ar spune ca doreste doar acoperirea absolut minima de vaccinuri, ce l-ai sfatui?

Eu nu sunt pediatru dar am citit destule cat sa pot sa imi fac o parere:
Diftero-tetano-pertussis: sunt 3 boli absolut oribile, extrem de chinuitoare pentru copil.
Vaccinul se face de zeci de ani si reactiile adverse la copil sanatos sunt ca si zero.

BCG si antipolio (varianta injectabila e mai bine tolerata): iarasi, desi contestat, BCG are utilitatea lui iar Germania nu e asa departe de tari in care TBC este endemica. Poliomielita este o boala groaznica, debilitanta si al carui tratament nu este extrem de eficient, asa ca mai bine o previi.

Pentru ca e baiat si pentru ca zvonurile au reusit sa iti ridice suspiciuni , poti sa ii faci doar antirujeolicul dar trebuie sa stii totusi ca oreionul e o boala neplacuta si poate avea complicatii chiar daca rar.

In rest, daca nu exista risc nu as face imediat vaccinul antihepatita B (la mine de exemplu a fost extrem de important ca baietii l-au facut, la cate tratamente invazive si transfuzii au facut).

In ceea ce priveste, vaccinurile antipneumococ, antigripal, antivaricelo-zosterian, cred ca trebuie judecat individual daca merita sau nu sa le faci, iar aici intervine medicul pediatru sau de familie care trebuie sa fie extrem de bine informat asupra indicatiilor, contraindicatiilor si efectelor adverse si nu in ultimul rand asupra eficientei lor si binenteles sa cunoasca foarte bine copilul respectiv.

In parerea mea de sus a contat f mult balanta de care spuneam , raportul risc-beneficiu.
Imunitatea nu poate fi sanatoasa sau nesanatoasa, ea este aceeasi, indiferent daca parvine dupa o boala sau dupa un vaccin. Difera doar numarul de anticorpi (titrul) care raman latenti in serul individului, uneori, dupa vaccin, el este mai mic decat dupa boala.
Din cauza aceasta, un copil vaccinat poate face boala, dar ea oricum va fi mai bine tolerata (pentru ca organismul respectvi deja "stie" cum sa lupte cu ea) si cu mai putine complicatii decat la cineva nevaccinat.

Sanziana, cu tot respectul, febra inalta nu este neaparat un lucru rau intr-o boala iar convulsiile se datoreaza exclusiv febrei, ele sunt benigne (desi crede-ma ca imi inchipui ce efect a avut asupra ta sa iti vezi copilul in acces de convulsii) si nu au absolut nici un efect secundar asupra copilului.
Atat una cat si alta ar fi putut aparea in orice alta boala infectioasa.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sheannamp

...
Sau pentru mamele care se lupta cu bronsita asmatiforma si chiar astm datorita infectiilor cu virus sincitial respirator din primul an de viata. Ia intrebati-le daca ar fi facut vaccinul (impropriu spus, de fapt sunt imunoglobuline) care sa le protejeze de acest virus si implicit sa isi fereasca copii de complicatiile ulterioare? Ce ar spune acum si ce ar fi spus atunci (probabil multe ar fi spus la fel ca tine Miss Parker)?

Si, ca sa imi inchei pledoaria pro-vaccinare (poate iarasi am fost mai agresiva dar exemplele pe care le-am dat sunt reale si nu scornite), am vazut cu bucurie ca a aparatu vaccinul anti Papiloma pentru fetele aflate la pubertate sau inainte.
...

sheannamp, ce a vrut sa zici cu primul paragraf ca nu inteleg? laura face bronsite pe fond de astm, e vreo modalitate de preventie pe care o stii? mie pediatra mi-a zis ca cel mai mic virus de raceala care la un copil face niste mucisori nesemnificativi la ea face bronsita. e adevarat, orice raceala netratata cu puf da in bronsita.

relativ la al doilea paragraf, eu am intrebat aici ginecoloaga si cica nu e tarziu sa fac vaccinul anti Papiloma nici acum.

Mergi la inceput