Program vizita copii
As dori sa-mi spuna mamicile singure cum au stabilit programul de vizita pentru tatal copiilor atunci cand au divortat. Multumesc !
Raspunsuri
J G spune:
La noi s-a stabilit drept de vizitare "la intelegerea partilor".
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
ina_nz spune:
Eu nu am trecut prin asta dar ma gandesc ce as face daca s-ar intampla. Sotul meu e un tata bun si isi iubeste copilul ca pe ochii din cap, nu as avea sufletul sa-i impun un program strict. Cand ar dori sa-l vada ar fi binevenit sa-l vada sau sa-l ia la plimbare, film etc.
S-ar schimba situatia daca nu as avea incredere in el ca se ocupa de copil la fel de bine ca si mine.
Ina
Tethys spune:
Am si eu ceva nedumeriri in legatura cu acest program de vizita...
O sa incerc sa expun pe scurt situatia... Deci, sunt in plin proces de incredintare a copilului, iar "ex-ul" nu se "implica" deloc in desfasurarea lui... Adica, de cand l-am deschis nu a vrut sa trimita nici un fel de raspuns la judecatorie... nici ca ar fi de acord cu mine, nici ca nu ar fi de acord... Si uite asa ne-am lungit deja pe jumatate de an din cauza amanarilor ... El profita de faptul ca, fiind in strainatate, ii ajung citatiile mai tarziu... zicandu-mi: "sa se judece in lipsa mea, bla-bla-bla..." Pana la urma se va judeca probabil si in lipsa lui, in lipsa vreunui raspuns din partea lui... Dar, acum, intrebarea mea este: acest program de vizita i se va da chiar daca el nu-l cere (adica el nedand nici un semn de viata la tribunal), il va face judecatoarea sau va trebui sa-l fac eu? Cum se procedeaza? La ce sa ma astept, ce sa fac eu ?
Multumesc anticipat pentru raspuns .
Rufus spune:
M-am gandit ca va fi un program fara restrictii, si asa a si fost o perioada.
Dupa ce a mai crescut copilul si m-am recasatorit, fosta nu a mai venit in casa mea (normal!) si venea sa o ia de cate ori putea. Din pacate, am constatat ca programul copilului nu permitea acest lucru oricand, asa ca a trebuit sa spun si "nu". Ceea ce a deranjat, chiar daca aveam argumente, nu puteam sa-mi bag fata intr-un concurs "care poate mai mult". Am stabilit, atunci, un program fix, pe care ne-am straduit sa-l urmam.
Este o problema delicata si oricum o dai, tot sunt nemultumiri.
In plus, o sa vedeti ca, copilul speculeaza, e gata sa-i pedepseasca pe parinti (unul sau altul), in functie de interesele lui. De ex., cum Ioana are restrictie la calculator, a apucat-o dragostea de ma-sa cand si-a luat calculator. Dupa ce i-am spus doamnei de restrictii si a fost de acord sa colaboram, fata i-a spus ca nu are timp sa vina, ca se pregateste pentru teze (!!!) si tata nu o mai lasa.
Judecati singuri...bucurati-va cat sunt inca copiii mici...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Miluna spune:
Cryna77, la noi nu s-a stabilit nici un program de vizita in procesul de divort. Eu nu am cerut sa se specifice, nici tatal nu a cerut, deci nu scrie nimic despre vreun program de vizita in decizia de divort. Avocata mi-a spus ca eu nu trebuie sa sciu nimic in cererea de divort, ca el trebuie sa fie cel care cere acest drept. Poate sa o faca in timpul procesului de divort, sau o poate face si mai tirziu, daca vrea. Ma mir insa ca nu ti-a explicat avocata / avocatul toate astea.
Tethys spune:
Multumesc frumos Miluna pentru raspuns. Asa ma gandeam si eu... ca el este cel care ar trebui sa ceara acest lucru, dar nu eram 100% sigura... Nu am avocat, pentru ca, nefiind casatoriti eu am deschis doar proces de incredintare copil. Si am inteles, ca pentru acest lucru, nu este neaparat nevoie de avocat... doar daca "face el urat" ... Pana acum nu a reactionat chiar asa de urat... De fapt, n-a mai dat nici un semn de viata . Asa ca, eu vroiam sa stiu cum va trebui sa reactionez mai departe, ce fel de hotarare va lua judecatoarea, ce va trebui sa-i spun lui, etc. ...
Si da Rufus! O sa ma bucur ca este inca mic... mai ales ca trebuie sa ma gandesc si la bine lui emotional. Nu-si mai tine minte tatal, era prea mic, nu constientizeaza ce este ala "tata" (are 2 ani jumate)... Asa ca, daca ar veni acum sa-l ia cu el, in vizita, nu stiu daca i l-as da... Pentru ca, pentru copil ar fi ca si cum l-as da unui strain. Consider ca mai intai trebuie sa socializeze impreuna, sa i se faca cunoscut, bla-bla-bla... lucru nu tocmai bine inteles de tatal lui . Dupa el ar insemna ca nu vreau sa i-l dau si nu ca urmaresc binele copilului. Sper ca intelegeti ce vreau sa zic...
catale spune:
Nici in cazul meu el nu a cerut program de vizita, asa ca in hotararea de divort nu apare asa ceva.
Din punctul meu de vedere, i-as fi dat acest drept cat ar fi dorit el, numai sa nu afecteze programul copilului sau sa-i respecte programul.
Rufus spune:
quote:
Originally posted by cryna77
Nu am avocat, pentru ca, nefiind casatoriti eu am deschis doar proces de incredintare copil. Si am inteles, ca pentru acest lucru, nu este neaparat nevoie de avocat... doar daca "face el urat"
Imi cer scuze ca deviez putin, dar nefiind casatoriti, de ce este necesar un astfel de proces? Nu este clar ca mama-i tutore? De ce trebuie sa ti-l incredinteze instanta?
Inteleg sa mergi in instanta doar daca te cheama el, cu cerere de incredintare. Si cu motive.
Adica ce vreau eu sa spun (de fapt sa intreb) este ca nu inteleg de ce trebuie proces de tutela. In cazul tau, o ai automat (tutela).
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
A_Iulia spune:
Nu o ai automat (incredintarea). Daca doresti sa iesi din tara, iti trebuie acordul la notariat al tatalui (ca si cum ati fi casatoriti), intrucat nu ai nici un document justificativ.
In plus...obtine dreptul la pensie alimentara.
Pisimuky, noi ne-am inteles ca legal sa obtina o chestie relativ minima, dar in practica s-o ia oricum, oricand, oriunde. In cazul in care ulterior el va fi nemultumit, el poate oricand sa solicite in instanta revizuirea a ceea ce i s-a acordat legal deja.
Adina + Olivia Q1.04