Lapte fara lactoza (soia)

Lapte fara lactoza (soia) | Autor: Sfia Geta

Link direct la acest mesaj

Buna mamicilor,
Am nevoie de ajutorul vostru pentru a gasi un lapte fara lactoza pentru bebelusa mea de 3 luni.
De cateva zile nu mai vrea sa manance lapte. Nu reusesc sa-i dau decat noaptea si paradoxal la prima masa de dimineata, dupa care nu mai vrea decat pe la ora 18 si apoi mananca mai bine dupa baie (100-130ml). Pana acum manca MILUMIL, insa la recomandarea medicului i-am dat de ieri HUMANA. La inceput am crezut ca il accepta (a mancat seara si noaptea),dar astazi in cursul zilei abia daca a supt de la 8 dimineata pana la 18 cam 150ml.Doctorita mi-a spus ca daca nu reusim cu nici un sortiment de lapte normal singura solutie ar fi s-o trecem o perioada pe lapte fara lactoza (de soia).cum nu stiu nimic despre acest tip de lapte apelez la expienta si cunostintele voastre pentru a gasi un asemenea lapte.
Am sa incerc acum s-o hranesc in somn, asa ca NU VA MAI SUPARATI PE BBII VOSTRI CARE NU RENUNTA LA MASELE DIN CURSUL NOPTII.
Geta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Ca ultima solutie, in loc de lapte fara lactoza poti incerca sa pui in lapte o lingurita de cereale fara gluten, de ex. de orez, sau sa indulcesti laptele cu putin sirop de zahar sau niste glucoza(se pune in lapte caldut, la temperaturi mari devine amara).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sfia Geta spune:

Multumesc pentru sugestii. Am cumparat deja o cutie de cereale de la Nestle inca de aseara, dar am zis sa mai astept o zi sa nu fac atatea schimbari in acelasi timp.Am sa incerc maine. Am luat orez pentru ca era singura indicata de la 4 luni, insa daca nu da rezultate am sa incerc si cu ceva cereale care sa fie si cu fructe, deci aromat.
Geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Nu e o rezolvare cu laptele de soya... doar daca e bb alergic la proteina de lapte de vaca, ceea ce nu cred din moment ce nu ai spus ca varsa, face diaree, etc. Sunt o gramada de copii care nu accepta laptele praf sau care pur si simplu se trezesc intr-o zi si nu mai vor sa pape lapte praf. Am unul dintre ei . La inceput a fost greu, am umblat pe la doctori, am incercat vreo 6 tipuri de lapte praf, nu mai spun cat am plans si m-am consumat, dar acum... ne-am obisnuit. Am trecut mai repede la diversificare si lapticul se bea doar in somn. Trebuie sa gasesti si tu o solutie sa nu ramana bb flamand. E putin cat mananca in timpul zilei, asa ca va trebui sa vezi cum creste in primul rand si daca mai are sau nu nevoie si de altceva. Incearca mai multe tipuri de lapte, poate - poate... sunt unii carora le-a placut un tip sau altul.
Sa ne spui si noua cum ai rezolvat, poate ne ajuta si pe noi...
Sanatate si numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Draga Geta, eu zic sa nu te grabesti cu laptele de soia, incearca mai mult cu laptele pe care il ai, lui bb ii ia ceva timp pana se va obisnui cu gustul si vezi ca trebuie sa i-l introduci treptat si nu dintr-o data. Atata timp cat nu are intoleranta la laptele de vaca nu vad de ce sa-i dai lapte de soia. Si eu ,in disperere de cauza i-am dat ,dar sa sti ca nu asta este solutia. Eu am gasit lapte de soia pt. bb de la NUTRICARE, dar vreau sa-ti spun ca miroase ingrozitor nu stiu cum l-a baut. I-am pus si cereale tot de la nutricare , de porumb, fara gluten...
Sa ne tii la curent.
Ela si Octavian

Mergi la inceput