alaptat in cursul zilei
dragele mele, spuneti-mi daca procedez corect!!! incerc sa o dezvat pe ana(7luni) sa mai suga tatica in cursul zilei pentru ca in curand ma voi apuca de lucru. este un superchin. nu vrea sa-mi adoarma de loc. obisnuiam sa o culc la san insa nu o sa mai am aceasta posibilitate in viitorul apropiat.
ce sa fac? o vad cum sufera si cauta in permanenta sanul. pe de alta parte nu reusesc sa o adorm cu laptic, ceai, suc; nu accepta.
teodora
Raspunsuri
iubibubi spune:
din cate inteleg eu, tu incerci s-o intarci, nu? daca da, asta e un proces un pic mai lung, nu se face dintr-o data.
poti proceda asa: in primele 2 zile, poti incepe cu substituirea unui alaptat cu 1 sticla / zi. a treia zi, substituie 2 alaptaturi cu 2 sticle. pana in a cincea zi, poti "sari" la 3-4 sticle. mesele de tzitzi de dimineata si seara lasa-le ultimele de "inlocuit" cu sticla.
oricum, depinde de fiecare copil - unii se adapteaza mai usor, altii mai greu. si daca Anei nu i-a fost oferita sticla pana acum, s-ar putea sa fie dezorientata de schimbare si s-o refuze "stoic" (ceea ce e foarte normal).
succes si pupici
mamamariana spune:
Eu zic ca iti trebuie mai mult de doua zile ca sa renunti la o masa din timpul zilei... POate o saptamana??? Si nu sta in preajma ei cand trebuie sa pape laptele cu biberonul. Sa ii dea altcineva - tata, bunica sau bona, tu ascunde-te pentru ca astia mici sunt tare smecheri, stiu ca mami e posesoare de tzitzi si nu papa din sticluta daca simt mirosul sau prezenta prin zona.
Bafta multa!
Mamamariana
mt spune:
multumesc frumos pentru mesaje. intr-adevar bebei sunt tare manipulatori. astazi m-a dat gata . nu am rezistat si i-am dat tatica. ii place atat de multttt... adevarul este ca si eu ma simt minunat. este atat de dulce si ma copleseste cand incepe sa se joace cu tatica..sau, se uita la mine, suge si iar se uita la mine razand.
ana bea din biberon de la 3 luni insa cred ca aveti dreptate, ma simte in preajma si altceva nu vrea sa accepte.
este normal ca bebele sa adoarma in cursul zilei numai cu tatica???
pupici si astept raspunsurile voastre.teodora
romana spune:
Buna Teodora
Vad ca nici tu nu dormi la ore din astea tirzii din noapte.
Cum a fost in vacanta?
Sa stii ca si Cristian adora sa adoarma cu sinul in gurita, iar eu nu mai pot de ciuda ca nu suge ca sa-l goleasca si ca sa manince trebuie sa-i dau biberonul. Toate astea din cauza ca nu am lapte suficient, dar macar ala pe care-l am sa-l suga tot!
Pacat ca trebuie sa o harnesti pe Ana cu biberon in timpul zilei si pacat ca nu mai poti sta acasa cu ea.
Va saruta Romana si Cristian de 6 sapt.