A fi sau a nu fi consumator?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu cred ca depinde ce bagi la socoteala astora 90%. daca bagi si mancarea si consumabilele, normal ca dai de cifra asta.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Asa cum au spus cateva persoane inaintea mea,vina e numei si numai a noastra,pentru ca achizitionam produse ieftine care nu ne tin.
Facem rabat la orice,in ideea de a avea cat mai multe.

In alta ordine de idei,cei care ne ´´intoxica´´ cu reclame nu fac altceva decat sa se foloseasca de egoismul si mandria noastra.Pai cum,normal ca VREAU pantofi noi,ce,doar Tanta sa aiba si eu nu????

Ei bine,acest egoism si pofta de a fi mai bun-frumos-imbracat-dotat,ne va duce la pierzanie,´´resursele´´ sunt in noi iar media-producatorii le scot la suprafata.

Doar cand nu ne va mai interesa ca vecina de la 3 are plasma si noi
nu,ca Vasile are iPhone si noi nu,ca Maricica are palton Prada si noi nu,abia atunci vom fi stapani pe viata noastra si nu vom cadea prada stimularii de a cumpara.

Eu clar,ma duc la psiholog....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MikyP spune:

Nu cred ca trebuie interpretat chiar asa. A fi frumoasa nu inseamna neaparat a te imbraca in branduri arhicunoscute e cert dar asta nu inseamna sa-ti achizitionezi cele mai ieftine haine. A te imbraca cu gust uneori costa e drept dar hai sa fim serioase cu noi, suntem femei si daca am economisi toata viata atunci la batranete am spune ca "Vai nu mi-am trait viata, eu nu m-am duc coloc si nu am facut aia". Muncim pe bani, de ce nu am si cheltui bani in aspectul nostru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Pe de alta parte toate produsele "green" costa de te rup! Nu mai departe de aseara am vazut o emisiune despre folosirea produselor "green" (reciclate, sa ajutam planeta) si aveau niste preturi in-cre-di-bi-le! Pai si atunci nu e normal sa cumperi ceva mai accesibil (nu ieftin, nu proasta calitate, dar nici pretul de produse reciclate)?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Pe de alta parte toate produsele "green" costa de te rup! Nu mai departe de aseara am vazut o emisiune despre folosirea produselor "green" (reciclate, sa ajutam planeta) si aveau niste preturi in-cre-di-bi-le! Pai si atunci nu e normal sa cumperi ceva mai accesibil (nu ieftin, nu proasta calitate, dar nici pretul de produse reciclate)?!

nu, nu e normal. este exact ce spune filmul, ca tu nu platesti cat costa de fapt produsul, ci externalizezi costurile catre muncitorii din lumea atreia, catre generatiile viitoare care se vor lupta cu munti de gunoi (daca vor mai avea unde sa lupte), etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Foarte interesant filmuletul.

Chiar ieri am vazut la "Oprah" discutindu-se despre "frugarians", oameni care traiesc cu ceea ce arunca altii. Aratau cum se organizau in grupuri si mergeau la "vinatoare" prin tomberoane. Vinatoare de ce, poate va intrebati? Ei bine, vinatoare de mincare, de haine, de orice puteau gasi.

Asta se intimpla in S.U.A. si e incredibil cit de multe lucruri arunca oamenii la gunoi, de la alimente (care nu erau expirate) ca oua, sunca, vegetale, prajituri, piine, conserve, sucuri, si pina la masute din lemn, ba chiar si aparate de fitness.

Un cuplu de tineri aratau obiectele pe care le "salvasera": aveau dulapurile pline de conserve, un raft intreg plin de plicuri albe, un set de lenjerie de pat (sigilata, nefolosita), farfurii si multe alte obiecte. Toate, recuperate de la gunoi.

Ideea emisiunii nu era sa convinga lumea sa caute prin gunoaie ci sa traga un semnal de alarma cu privire la lucrurile pe care le cumparam si de care nu (neaparat) avem nevoie.

www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

toate obiectele astea de consum dau locuri de munca oamenilor.

Plus, in absolut orice epoca au existat cei ce cinta in poezii depravarea epocii curente si cit de rau a ajuns domle omenirea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Iulia, daca vedeai preturile la produse absolut banale nu cred ca mai erai de acord cu ele. De exemplu: scaun de birou (fara perna moale, doar o plasa tare) - $450, veioza de birou (absolut banala) - $270, si inca multe altele. Cam tot ce era prin casa prezentata era reciclat. Iar preturile - exagerat de mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Iulia, daca vedeai preturile la produse absolut banale nu cred ca mai erai de acord cu ele. De exemplu: scaun de birou (fara perna moale, doar o plasa tare) - $450, veioza de birou (absolut banala) - $270, si inca multe altele. Cam tot ce era prin casa prezentata era reciclat. Iar preturile - exagerat de mari.

ai dreptate. asta cu green-ul e o afacere ca oricare alta. mereu se gasesc fraieri care sa-i imbogateasca pe altii mai smekeri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Perceptia este de cost mare. In realitate problema este obisnuinta cu preturi mici. Daca preturile ar reflecta mai mult costurile reale si nu neaparat profiturile, preturile ar fi mult mai mari. Pentru ca asa cum zice si filmuletul toate acele cheltuieli(salarii, materiale, productie, distributie) costa si nu sunt reflectate in preturile obisnuite asa cum ar trebui.

Pe mine ma dispera hainele ieftine. Ma gandesc mereu cati bani a primit persoana care a cusut respectiva haina. Ma gandesc ca asta ia timp, destul timp. Pentru cati bani as face eu acelasi lucru? Si brusc pretul mi se pare mic.

Rezolvarea in schimb trebuie sa vina centralizat, sa fie impusa. Atat timp cat poti alege intre mai ieftin/daunator si mai scump/ecologic, diferenta de pret trebuie sa fie de maxim 20% ca sa alegi varianta mai sanatoasa. Restul produselor raman de nisa.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput