hiperplazie endometriala simpla

hiperplazie endometriala simpla | Autor: crissy1978

Link direct la acest mesaj

Buna, ma numesc Cristina si problema mea este urmatoarea: in urma unei hemoragii puternice mi s-a efectuat un chiuretaj biopsic al carui rezultat a fost : hiperplazie endometriala simpla si un polip endocervical mic benign. Specific ca am mai avut acum un an si 8 luni o hemoragie asemanatoare dar al carei rezultat tot in urma biopsiei a fost normal fara nici o modificare. Despre aceasta hiperplazie doctorul mi-a zis ca nu e ceva grav pt ca e o hiperplazie simpla fara alte modificari mai rau era daca era ceva atipic cu acele celule. Dar ca din aceasta cauza se mai pot produce si in viitor alte hemoragii. As dori opinii ale celor care s-au confruntat cu eceste probleme si ce au facut ,cum le merge daca urmeaza un tratament . Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

Buna Cristina,
numele meu este oana si in urma cu 3 ani m-am confruntat cu acelasi diagnostic.Pot sa-ti spun ca am facut acel chiuretaj biopsic in urma unor hemoragii foarte puternice datorate unui fibrom uterin. Am facut embolizarea arterei uterine si nu mai am hemoragii puternice , dar nici alta analiza nu am mai facut...Aceasta hiperplazie se face ori pe fondul unei insuficiente progesteronice ori pe fondul unei hiperestrogenii.Toata viata am avut progesteronul cu mult sub limita minima (de 10 ori mai mic decat limita minima)iar in decembrie cand am facut analiza a iesit aproape de limita maxima, in contextul in care de 3 ani fac tratament naturist pentru insuficienta progesteronica. nu stiu ce sa mai cred...
Oricum, daca nu ai hemoragii situatia e sub control.
Numai bine,
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy1978 spune:

Merci mult pentru raspuns . Poate ma lamuresti ce inseamna embolierea arterei uterine ca sincer nu am mai auzit asa ceva. Eu nu am nici un fibrom dar hemoragia am avut-o cica de la aceasta hiperplazie iar de lipsa acelui progesteron in sange nu mi s-a zis niciodata la cate analize am facut pana acum. Am avut doar 2 episoade de hemoragii pana acum la interval de 1 an si 8 luni dar puternice nu gluma. In rest menstruatia nu e asa abundenta nu stiu ce sa mai zic. Merci frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

Cristina, embolizarea este doar daca ai fibrom. daca n-ai cu atat mai bine. M a mir ca nu ti-a spus nimeni de insuficienta progesteronica. Totusi hiperplazia asta are o cauza...
Numai bine,
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab125 spune:

Crissy, eu am avut ceva asemanator:endometru hiperplazic.Aveam hemoragie de o luna si jumatate si nu se mai termina. La ecografie, dr. mi-a zis ca daca nu se rezolva in urma tratamentului, va trebui sa fac chiuretaj.Mi-a dat tratament, dar degeaba.
Am facut apoi, tratament homeopat, si vad ca s-a oprit de cateva zile. Ma duc la un control, dar eu zic ca e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy1978 spune:

endometru hiperplazic sau hiperplazie endometriala simpla ca la mine cred ca e ecelasi lucru. Tie ti-au zis ceva de lipsa progesteronului care cica ar fi responsabil de aceasta hiperplazie? TI-a dat ceva vreun tratament? Eu nu sunt in tara si de aceea intreb ca aici in EGIPT nu mi-a dat nimic cu toate ca am citi pe net ca s-ar lua progesteron ceva. Nu stiu ce sa zic sper sa nu mai am hemoragii ca nu mai vreau.Mie aici mi-a facut direct chiuretaj biopsic nu am mai stat sa fac nici un alt tratament ca mai trecusem acum 1 an si opt luni prin asta si tot la chiuretaj am ajuns bine atunci eram in tara si aveam incredere in doctorul meu . Va pup

Mergi la inceput