Voi ce faceti?
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
stefaniya spune:
Cand am fost in Romania,am ajuns la Leonardo.Am cumparat 3 perechi de pantofi,una mie,una pt sora mea si una pt nepotica mea.Am ajuns acasa si la nepotica ii erau mici.M-am intors la magazin si am rugat o vazatoare sa ne de-a un nr mai mare dar nu mai avea modelul respectiv.Atunci mi-a zis sa merg sa vorbesc cu sefa.Ii spun despre ce e vorba si eai mi replica - da´ce doamna,nici acum nu ati invatat ca nu se face incaltaminte cadou- Am intrebat-o daca ma poate ajuta intr-un fel si mi-a zis gretos ca nu.Atunci am cerut sa-i vad numele de pe ecuson si am intrebat-o unde pot face o reclamatie.S-a ingalbenit.Mi-a zis ca nu se fac reclamatii.Atunci i-am zis ca voi cauat pe net pt ca Leonardo nu e chiar asa un magazin mic si mai sunt reprezentatnte si tot voi gasi.A trebuit sa merg la alat reperzentanta unde fetele m-au ajutat.In colcluzie sefa aia nu a facut nimik mai mult decat vanzatoarea,decat sa fie mai nepoliticoasa.Am renuntat la a face reclamatie cu toate ca acum imi parer rau.
Nu stii sa fii politicos,stai acasa fara bani si sa vezi ce invata sa te serveasca normal.
Tutuiala - aici te tutuiesti cu oricine aproape.Cu profesorul te tutuiesti,in magazine te tutuiesti.Nu cred ca e o lipsa de respect asta.Mi se pare chiar prietenesc,nimeni nu-i mai presus ca nimeni.
Guestus - mie chiar imi esti simpatic.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
stefaniya spune:
Voiam sa zic ca si aici am intalnit fitosi dar la reclamatie isi fac treaba.
O data la banca mi-au luat cardul si nimeni sa ma ajute,am iesit pe usa si le-am zis ca voi face reclamatie.Le-am zi numele dar tot nu m-au bagat in seama(in sensul ca sunt clientu lor),la nici 50m dupa ce am plecat m-au sunat si ma invita la o sticla de vin ca sa ne intelegem.Eu am ales sa schimb banca pt ca mai avea antecedente cu ei.
Si au mai fost cazuri,ca peste tot.Diferenta o face ca in Romania cu reclamatie si tot degeaba,aici o reclamatie rezolva ceva.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
carla2005 spune:
Mie dupa ce am sunat patronul( si am dat doar un telefon nu 7, informatiile despre firma si restul le-am aflat cu ajutorul internetului in 5 minute)mi-a cam parut rau ca am facut-o! Sotul mi-a explicat aseara ca am facut bine, mai ales ca dupa ce i-am povestit mi-a zis "Ce naiba ai cautat la alea", dar ca fiecare trebuie sa fie responsabil de faptele sale si ca nu am eu nicio vina ca sunt ele cum sunt. Astazi dupa ce am recapitulat intamplarea de ieri, m-am felicitat ca totusi am sunat, daca vanzatoarea aia nu striga dupa mine sa ma intoarca din drum nu cred ca sunam, dar ma vezi ca stau acolo 5 minute, cu copilul urland, cu banii in mana, ea vorbeste cu colegele :"L-ai vazut fata pe ditribuitorul x ..."si fataie o factura de colo colo dandu-se ocupata, se uita la mine, iara se invarte (iar la un magazin alimentar fara autoservire in conditiile de mai sus nu cred ca iti trebuie timp sa te uiti ce vrei, inteleg la un magazin de haine, pantofi, electronice sa te uiti o ora, dar si asa nu cu copilul urland dupa tine) si in momentul in care plec, ma chinui cu o mana sa deschid usa, cu una sa tin copilul, apoi sa tin usa cu piciorul si sa scot carutul (penibil chiar) si cand se tranteste usa in urma mea, le vad pe alea trei uitandu-se ca viteii la poarta noua si una tipa " Vroiati ceva?", am facut un efort , am deschis usa din nou si le-am spus ca vroiam sa le spun ca sunt nesimtite si am plecat ( de la tejghea pana la usa mergi destul, nu sunt chiar doi pasi). Daca aia nu ma intorcea din drum, plecam si pana la colt imi trecea pentru a nustiu cata oara supararea! Si eu care lasasem carutul la usa cum am intrat sa nu traversez cu el tot magazinul sa le murdaresc pe acolo dupa ploile astea, sa fie femeile nevoite sa stearga dupa mine.In fine, sa fie sanatoase!
guestus oricum e bine sa am si altfel de pareri la subiectele pe care le deschid, asta ma pune un pic pe ganduri daca nu cumva sunt eu cea care gresesc! Si deobicei barbatii privesc lucrurile mai obiectiv! Nu tin neaparat ca toata lumea sa fie de acord cu mine sau sa ma compatimeasca ca am fost mama cu copil victima unei vanzatoare :)) !
mama de 1 an si 5 luni
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Acum serios...voi credeti ca o data intrat in magazin lumea ce lucreaza acolo trebuie sa stea in genunchi si sa astepte ordinele voastre sau cum? 1 minut sa astepti nu te costa nene nimic...care e problema..arde..? daca erau 7 la coada nu comentai nimic?
si alea sint nesimtite ca tu mergi cu 1 copil mic la cumparaturi si nu-ti merge totul ca pe roate..si nici nu sar sa-ti care sacosa sau sa faca plecaciunea de iesire a preluminatului oaspete din magazin.
irinai spune:
Eu nu inteleg de ce ai acceptat sa fii victima in toata povestea asta. Adica pana la urma tot tu te-ai enervat.
Nu era mai bine sa se enerveze ele? De ce nu le-ai atras atentia pe un ton ferm inca de cand ai intrat in magazin ca doresti ceva? De ce ai asteptat sa isi continue discutia daca ai vazut ca sunt asa cum sunt?
Eu eram intr-un supermarket si statusem la coada cam 10 minute, iar cand ajung in fata se gandeste fatuca respectiva ca ar cam trebui sa inchida casa, sa faca monetarul. Si ne trimite pe toti cei de la coada sa mergem la alta casa. Unde ar fi trebuit sa stam probabil inca 30 de minute.
Moment in care am rugat-o frumos sa cheme supraveghetorul , caci era datoria ei sa anunte ca in X minute se inchide casa, sa nu stea lumea degeaba cu produsele pe banda.
La care a venit supraveghetorul sa ma roage frumos sa nu ii fac reclamatie casieritei ca este noua. Si sa ma mut la alta casa. Moment in care, la fel de politicos i-am explicat ca daca tot am pierdut timpul cu parlamentari, il astept si pe seful ei sa vedem de ce ii ia partea casieritei. Rezultatul - am platit produsele la casa respectiva. Si eu si cei din spatele meu...
Daca ma enervam si ma victimizam tipand dar plecand la alta casa, era pierderea mea.
Asa si in cazul tau. Le spui politicos, dar ferm ce doresti.
carla2005 spune:
guestus-nu vroiam sa-mi deschida alea usa si sa faca plecaciuni Doamne fereste, dar la naiba ma mai intreaba ce vreu dupa ce eu ies, daca nu m-au intrebat cat am stat acolo puteau sa presupuna ca nu vroiam nimic( sau m-am razgandit) si am plecat, ce rost mai avea sa-si raceasca gura, dar, tocmai ca au strigat dupa mine e clar ca vazusera ca vroiam ceva! E si vina mea ca trebuia sa le strig acolo in tot magazinul ce vreau, alea sa se intorca cu o fata de deranjate din treburi importante si sa ma serveasca, oricum efectul era acelasi! Iar decat sa fac asta decisesem atunci pe moment sa ies si sa nu mai intru in veci in magazinul ala, consolata cu ideea asta!
mama de 1 an si 5 luni
doradora spune:
datoria unui vanzator este sa serveasca. punct. asa scrie in fisa postului. daca eu nu fac ce imi scrie in fisa postului, sunt sanctionata. vanzatorului de ce sa nu i se aplice aceleasi reguli? nu cred ca scrie undeva ca trebuie sa stea la palavre. asta o face cand nu are clienti. cum ar fi ca si profesorii, de exemplu, in loc sa predea, sa stea la catedra la taclale cu cea mai buna prietena? sunt momente in meseria fiecaruia dintre noi cand trebuie sa te concentrezi pe activitatea pt care iti primesti salariul. ca in unele cazuri iti permiti si pauza de cafea, iar in altele nu, e adevarat, dar nu asta e subiectul acum.
nu ma deranjeaza ca merge la baie, si astept pt treaba asta. nu ma deranjeaza din cale afara nici cand receptioneaza niste marfa. nu ma deranjeaza nici cand mai dau o matura prin magazin. dar sa stai de vorba pe indelete, si sa nu ai nici o problema cu unu, doi, trei clienti care te asteapta, e alta poveste.
ce e interesant e ca la buticurile mici, de scara de bloc, vanzatorii te servesc, fara probleme. la alimentara insa, sau la paine, unde sunt persoane spre varsta pensionarii, situatia e alta. de asta evit pe cat posibil astfel de locuri. pot sa se planga pana nu mai pot de lanturile de hipermarketuri si supermarketuri care le iau locul, acolo cel putin sunt lasata in durerea mea si nu se poarta cu mine de parca le-as fi gresit capital!
si de unde pana unde este dovada de mare ,,domneala" faptul ca am pretentia ca daca eu ii vorbesc politicos, cu ,,dumneavoastra'', sa mi se raspunda la fel? sunt femeie in toata firea, nu un copil de 10 ani, si am pretentia ca atata vreme cat eu sunt politicoasa, sa mi se raspunda cu aceeasi moneda. pt unele persoane e mult un ton politicos, pt mine e ceva normal, si nu inteleg sa accept asa ceva din partea unui om caruia nu i-am gresit cu nimic.
morala? evit pe cat pot alimentarele/magazinele de paine cu vanzatoare.
chris + alexandra
bebeii nostri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/AVoogt/AVoogt.jpg)
AVoogt spune:
Mi se pare ca persoana respectiva isi atribuie de la sine un statut pe care eu il acord doar persoanelor cunoscute, am senzatia ca-mi invadeaza spatiul...intimitatea, nu pot sa descriu ce simt in momentul ala.
Special pentru Doamna Carla : Eu iti propun ca data viitoare cand mai vorbesti cu patronul sa-i spui sa puna si "COVORUL ROSU" la intrarea in magazin , special pentru DOAMNE ca TINE
AVoogt
andabrro spune:
quote:
Originally posted by AVoogt
Mi se pare ca persoana respectiva isi atribuie de la sine un statut pe care eu il acord doar persoanelor cunoscute, am senzatia ca-mi invadeaza spatiul...intimitatea, nu pot sa descriu ce simt in momentul ala.
Special pentru Doamna Carla : Eu iti propun ca data viitoare cand mai vorbesti cu patronul sa-i spui sa puna si "COVORUL ROSU" la intrarea in magazin , special pentru DOAMNE ca TINE
AVoogt
Huh, deci a fi politicos si-a stapini suficienta gramatica cit sa poti manipula pluralul de reverenta a devenit o rusine? Hauileu si vai de capu' meu.
Iaca si mie imi place sa fiu apelata cu respect. Cine e platit sa ma serveasca, ori o face ori iau atitudine. Asa fusei eu razboinica pt dreptate de mica, si pe masura ce ce imbatrinesc am tot mai putina toleranta fata de "smecheri" de orice fel ar fi ei.
On-topic, daca vreau sa cumpar ceva si-s ignorata, imi fac cunoscuta prezenta pe ton scirbos si c-o privire asasina (gen Rambo cu dureri de burta) si-i trece cheful oricui sa se dea la fite cu mine. So there!
carla2005 spune:
quote:
Originally posted by AVoogt
AVoogt
Aici nu e vorba de Doamna sau nu, e vorba de o anumita distanta atat fizica cat si verbala pe care trebuie sa o aibe un necunoscut fata de tine! Eu una asa o consider, ce ar fi functionara de la ghiseu sa ma ia de mana sau sa ma bata pe umar asa prieteneste si sa-mi zica "auzi hai ca de data asta poti sa nu platesti facturile la timp ca doar ne cunoastem de o viata, da data viitoare faci tu cinste!" Mie cam asa mi se pare situatia!
mama de 1 an si 5 luni