Cainii fara stapan
Raspunsuri - Pagina 25
denizel spune:
quote:
Originally posted by ramoneloo
ca fapt divers,'stiati ca 99,9 % din genele noastre sunt identice cu cele ale sobolanului?'
Hi, hi, si noi, care eram incantate cu prajiturele si povesti tandre despre balene cantatoare .
Ramonelu', eu te cred ca ti se rupe inima cand te gandesti la soarta care ar putea sa ii astepte pe cainii fara stapan.
Din nefericire, cei care vor trebui sa se "ocupe" de ei s-ar putea sa fie niste oameni cruzi, rai si lipsiti de orice urma de omenie.
Numai eu stiu cat m-am smiorcait pt. Tiganu', cainele negru, atat de bland, prietenul cel mai bun al copiilor din incinta, peste care o baba isterica a aruncat apa clocotita.
Sau pentru Oitza, atat de blanda, incat incerca sa ii linga pe obraz pe hingherii care o luasera pe sus ca sa o duca in duba aia infecta a lor.
Sau cat ma enerveaza mamele care ii invata pe tzanci de 2 ani sa ii goneasca, batand din picior la ei.
Totusi, ne place sau nu sa recunoastem, exista o multime de caini agresivi. Astia sunt problema! O mare problema!
Nu conteaza ca sunt unii oameni care stiu cum sa ii imblanzeasca, nu conteaza ca sunt prietenosi cu cei care ii hranesc.
Atata timp cat maraie, se reped sau chiar musca oameni, cainii astia nu au ce cauta pe strazi.
Degeaba sunt deparazitati, vaccinati si sterilizati. Daca sunt agresivi, nu au ce cauta pe strazi.
Ma trec fiori numai la gandul ca as putea asista la o scena cu un caine care e eutanasiat (oricat de civilizate ar fi conditiile), dar nu pot sa nu fiu de acord totusi cu eutanasierea celor agresivi.
Hai, ne mai descurcam si ne-om mai descurca [] cu cacateii, cu puriceii, capushelele si paru' de prin iarba parcului.
Dar, vorba lui Nuschu: " e normal sa fie ucise fiinte umane, e normal sa fie strazile pline de cadavre de animale, e normal sa fim stresati? "
ramoneloo spune:
sanzi-ana,cu tot respectul...cum de-ti permiti sa iei in deradere religia cuiva?faptul ca religia MEA imi interzice consumul carnii de porc,insa imi permite consumul carnii de miel,iti da tie dreptul de a ma judeca?judeci si razi(cat de naiv!) ceea ce unii chiar respecta cu toata convigerea.chiar nu se sesizeaza nimeni in privinta asta?
cum iti permiti sa afirmi ca nu poate fi considerata o crima decat aceea pe care o comiti cu propriile tale manute?stii ce e aia instigare?stii ce e aia influentare indirecta care conduce in final la omor?tu realizezi gravitatea afirmatiilor pe care le faci?
ioana_p76 spune:
quote:
deja am expus mare parte din aceste solutii.adoptarea si aplicarea acelorasi metode care au dat rezultat in orasul ala fara 'laba' de caine pe strazi in toate orasele din tara,fara exceptie.
infiintarea adaposturilor urmand exemplul celui din brasov,singurul care intruneste conditiile UE.
responsabilizarea stapinilor,sanctionarea (inclusiv penala) a acelora care 'aprovizioneaza' constant strazile,campurile,etc cu animale.
sanctionarea financiara a acelora care adopta animale ca mai apoi sa ii redea strazii si interdictia de a mai solicita vreodata intentia de a adopta.
aplicarea eutanasierii animalelor purtatoare de boli,bolnave,agresive,imposibil de integrat intr-un camin.mentionez faptul ca a fi purtator al unei boli nu este acelasi lucru cu a suferi de acea boala.
etc,etc,etc....
Ramoneloo, intr-adevar, acestea sunt solutiile de aplicat intr-o tara civilizata si daca s-a putut in Brasov, de ce nu s-ar putea si in restul tarii. Ai expus solutiile cum nici nu se putea mai bine!
Ioana -the new me!
animalutele mele iubite
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!
liliana29s spune:
inca nu am reusit sa inteleg. cred ca am eu o problema si nu pricep. daca dispar violatorii de pe strada o sa dispara si maidanezii ??
care-i treaba ?? mai nou asa se pledeaza pentru o cauza ?? ce are una cu alta ?? de ce pomenim macar de o problema care exista peste tot in lume in loc sa vorbim de problema maidanezilor din Romania .
cat despre faptul ca nu sa demonstrat ca fetita a fost sau nu omorata de maidanezi ...da chiar ar trebui sa meditam ca doar e singura si unica problema creata de cateii boschetari.
pisigri pomeneai de un copil ce-ti tropaie la 2 noaptea in cap . o fi mai poate din cauza ca evita ziua bunica sa-l scoata prin parcuri ca-s murdare toate de rahat de catel.
din cauza ca sunt dereglati care chinuie animalele trebuie sa ne martirizam cu toti si sa acceptam ideea ca asta e ce daca mai musca cate un catel din cand in cand, ce daca mai moare un om. o dam parte-n parte ca sunt mai importante drepturile maidanezilor decat drepturile oamenilor.
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dani!!!
stefaniya spune:
quote:
da,am ochelari de cal si sunt o ipocrita.
comparam situatia din romania cu alte state la al caror nivel cultural si educational vom ajunge in alti 100 de ani de acum incolo!
sa vedem cum procedeaza'ei' cand un animal salbatic ucide un om.concret.una bucata vanator.una bucata tigru.tigrul il 'hacuieste' pe om,desi omul il impusca insa glontele nu provoaca decat rani superficiale.este impuscat de autoritati si i se face necropsia.se se constata ca inaintea atacului,acel animal a mai fost impuscat,deci atacul lui a fost datorat provocarii si agitatiei.ranit deja,da nas in nas cu un om care nu i-a facut nimic,singura lui vina a fost aceea de a se afla la locul nepotrivit in momentul nepotrivit.uite-asa ataca si sfasie animalele salbatice oameni.asa se ancheteaza.nu exista 'nu se stie daca animalul a provocat moartea copilului'!
In tarile civilizate nu ai sa vezi animal pe strada.Hotarasti sa ai un caine,daca e de forta atunci mergi cu el la dresaj.Nici lumea nu va accepta animale pe strada.Daca ei ar avea situatia din Romania cu siguranta vor accepta eutanasierea lor.Ca nu vedem cazuri ca la noi e pt ca nu au caini pe strada.
Si apropo,ziceai ca altii muta discutia la copii fara case,si tu muti cu romanii din Italia,care nu are nici o legatura cu discutia noastra.E alt subiect pt asta.
Daca tu iubesti cainii,ia-ti acasa si da si semnatura pt ei ca in caz de ceva.
Daca ar fi cu semnatura cu siguranta nu a-i mai vedea atatia iubitori,decat de la distanta.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
denizel spune:
quote:
INDIFERENT ce anume a produs moartea fetitei aleia, aceasta este o tragedie. dar nu imi sta in fire sa ma iau cu miinile de par pe forumuri si sa imi manifest....compasiunea sau intelegerea sau indignarea referitor la ceva ce....a fost publicat intr-un ziar. imi pare extrem de rau si pentru ea si pentru parintii ei. dar...NU POT sa postez aici ca sa "simpatizez" cu tragedia unor oameni care nici macar nu citesc acest forum...
Pisi, hai ma, da' cainii citesc pe acest forum? :-)))))))))))))
Cred ca nu te-am suparat, eu te plac de fapt, dar esti coplesita pur si simplu de problemele animalelor :-) si minimalizezi sau ne arati ca intelegi atat de putin pe cele ale oamenilor :-).
liliana29s spune:
www.youtube.com/watch?v=z2dv0PGY7wg" target="_blank">Dedicatie speciala pentru iubitorii de catei.
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dani!!!
ramoneloo spune:
'pledam' asa pt ca s-a stipulat in zeci de randuri situatia de 'acolo' si de 'aici'.'noi' si 'voi'.acum intelegi?cat despre drepturi...in 2003 am votat Constitutia.de ce?din plictiseala?au aparut domenii noi de aplicare care nu erau reglementate legilativ:terorismul,ecologia,protectia copilului,a consumatorului,a animalului.de ce?pt ca este o consecinta a progresului.pt ca trebuie sa scoatem ce e invechit,desuet;sa modificam codul fiscal,al muncii...e greu de priceput?atata vreme cat ele sunt inscrise,garantate printr-o lege fundamentala a unui stat,atata vreme cat au ajuns sa fie acolo prin dorinta si vointa expresa,fara constrangeri a poporului,ne vom supune cu totii acelorasi prevederi!
ramoneloo spune:
cat de absurd poti fii incat sa-i ceri unui singur om sa ia acasa 1mil de caini,doar pt ca ii indrageste?
Marina spune:
am citit de vreo 3 ori ultimul msg al sanzi-anei...unde era luata in deradere religia, unde zice ca pt crima tb sa pui mana neaparat?
quote:
sanzi-ana,cu tot respectul...cum de-ti permiti sa iei in deradere religia cuiva?faptul ca religia MEA imi interzice consumul carnii de porc,insa imi permite consumul carnii de miel,iti da tie dreptul de a ma judeca?judeci si razi(cat de naiv!) ceea ce unii chiar respecta cu toata convigerea.chiar nu se sesizeaza nimeni in privinta asta?
cum iti permiti sa afirmi ca nu poate fi considerata o crima decat aceea pe care o comiti cu propriile tale manute?stii ce e aia instigare?stii ce e aia influentare indirecta care conduce in final la omor?tu realizezi gravitatea afirmatiilor pe care le faci?