FIV de toamna V
Raspunsuri - Pagina 4
denisa73 spune:
Buna fetelor!Raluca eu am inteles ca aici in Germania nu iti pastreaza embrionii decat doi ani,spune ca dupa doi ani se pare ca embrionii nu se mai pot implanta asa de bine,isi pierd din eficienta si nu mai au aceeasi calitate.Nu stiu exact pe ce principii merg ei,dar cert este ca dupa doi ani faci o noua procedura.
Cloe vroiam sa te intreb dupa cat timp de la ET ti-a facut prima analiza si daca analiza care ti-a facut-o era la sange sau la urina(test de sarcina).Iar a doua dupa cat timp?Ecografia la cat timp se face?Daca ai ramas insarcinata tot la aceeasi clinica te duci sau le un medic ginecolog care esti tu in evidenta?
karula spune:
quote:
Originally posted by denisa73
Buna fetelor!Raluca eu am inteles ca aici in Germania nu iti pastreaza embrionii decat doi ani,spune ca dupa doi ani se pare ca embrionii nu se mai pot implanta asa de bine,isi pierd din eficienta si nu mai au aceeasi calitate.Nu stiu exact pe ce principii merg ei,dar cert este ca dupa doi ani faci o noua procedura.
E, poftim!!!... Chiar asa or fi romanii mai "avansati" ca nemtii? Ma rog, grecii, ca la Medsana embriologi sunt greci...
denisa73 spune:
Mai nu stiu cum e dar cert este ca sansele de reusita sunt mai mari ca in Romania si ca ei fac asta de foarte multi ani cand nici nu sa prea auzit in Romania,asa ca eu stiu sa un doctor neamt a facut pt. prima data FIV,in Anglia.Eu vreau sa spun ca si in Romania si oriunde in lume daca e sa se prinda se prinde,macar cu asta trebuie sa ne incurajam.
ileana spune:
Eu zic ca-i doar "tehnica" de asigurari...pt. congelarea pe 2 ani
Cand refaci procedura, Asigurarile mai platesc o data clinicii ( in cazul Germaniei).
Sanu uitam faptul ca sunt clinici care au banci de sperma, embrioni, ovule....credeti ca ar exista asa ceva daca perioada Ok ar fi numai de 2 ani?
denisa73 spune:
Eu cred ca ai dreptare Ileana,"undeva e ceva putred in Danemarca",adevarul ca la noi se discuta in parlament ca de la 1 ianuarie sa nu mai fie finantat FIVul de catre casele de asigrari,dar cogelarea oricum se plateste de acum.Eu am semnat pentru congelare fiindca nu se stie daca se v-a plati de la 1 ianuarie iar eu nu imi permit banii necesari pt FIV.Eu daca nu se platea nu i-as fii congelat si as fi incercat din nou o procedura.Casele de asigurari asigura doar 4 proceduri,dupa care spun ei ca nu mai ai sanse sa ramai.Si eu cred ca dupa 4 proceduri o iei razna si e mai bine totusi sa-i congelezi daca ai binenteles.Gabi am inteles ca a ramas din embrioni congelati asa ca se poate,am auzit pe cineva care a ramas dupa 5 ani cu embrioni congelati de 5 ani.Asa ca fruntea sus,Ralu,trebuie sa speram nu(tu ai zis).
karula spune:
Pai eu am fruntea sus, dar am zis sa-mi "creez" si eu niste griji sa vedeti cum e...
Glumesc... oricum peste cinci ani o sa am congelatorul gol, dar casa plina...
Cum a fost azi injectia Denisa?
denisa73 spune:
Sincer,Raluca ..nasol,simt ca imi fac harakiri(nu stiu cum se scrie exact),daca o vrea sa intre injectia in mine,imi tremura mana,zici ca ma sinusid.Te-am lamurit nu?Si imi mai fac si o multime de griji,daca nu o fac bine,daca intra aer,etc
Corina G spune:
Dragele mele, omul cit traiste invata... si eu care credeam ca am citit asa de multe despre fertilitate ca mai aveam putin si eram semi-doctor...
Monbb, poti sa imi explici si mie ce e cu testul acela de cromozomi?? Mi-ai trezit curiozitatea (mai bine zis - spaima) si poate ar trebui sa il facem si noi...
Presupun ca ce se face in Canada se face sigur si in U.S.
Merci mult de tot.
P.S. Fetele - inca o data - un weekend minunat!
karula spune:
quote:
Originally posted by denisa73
Sincer,Raluca ..nasol,simt ca imi fac harakiri(nu stiu cum se scrie exact),daca o vrea sa intre injectia in mine,imi tremura mana,zici ca ma sinusid.Te-am lamurit nu?Si imi mai fac si o multime de griji,daca nu o fac bine,daca intra aer,etc
Denisa, te rugam, scrie-ne in fiecare zi cate ceva ca sa ne convingem ca nu ti-ai pus planul suicidal in practica si inca traiesti... Azi a trebuit sa facem noi (eu + sot) injectia unui pisoi vagabond pe care l-am dus la trat, dar fiind duminica azi nu era doctorul. M-am convins ca eu nu sunt buna de facut injectii. Sotul nici atat... Noroc totusi ca pisoiul n-are grai ca ce-ar fi fost la gura lui...
ali spune:
Buna dimineata fetelor!Urata zi lunea,nu-i asa?
In cautarile mele pe net am gasit un site interesant zic eu, care prezinta fazele premergatoare FIV-ului.Poate pentru multe dintre voi nu-i nimic nou dar eu totusi vi-l scriu.sabyc.ro
ali