Placenta jos inserata

Placenta jos inserata | Autor: Tin@

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici sau viitoare mamici as dori sa aflu mai multe informatii despre cele care in timpul sarcinii li s-a depistat placenta jos inserata. Eu sunt insarcinata in 18 sapt. si in urma ecografiei mi s-a spus ca am asa ceva. Medicul mi-a recomandat sa nu-mi fac probleme pana prin luna a 7 a cand placenta poate urca odata cu cresterea fatului. Daca nu se intampla asa atunci pot apare complicatii deoarece acopera orificiul cervical si se recomanda repaus plus nastere prin cezariana. Daca stiti mai multe sau ati trecut prin astfel de experiente, as vrea sa le aflu si eu. Multumesc!
Valentina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Draga Valentina,

deocamdata nu te alarma,eu stiu ca dupa 28 de saptamini se vorbeste de placenta praevia.
Si mie mi-a zis medicul,cind aveam 19 saptamini de sarcina ca placenta e prea jos inserata si sa incerc sa stau mai mult in pat,sa nu fac eforturi fizice.
In saptamina 28 se mai ridicase dar am continuat cu mult repaus.
Am nascut in saptamina 41,prin cezariana dar din alte motive.

Sarcina usoara!!
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala26 spune:

Draga Valentina,

mi-am permis sa ma interesez din nou despre acest subiect, pentru ca desul de multa lume intreaba. Iata ce am gasit pe internet: placenta previa desemneaza situatia in care placenta acopera total sau partial cervixul, la varsta de/dupa 28 de spatamani. In majoritatea cazurilor, in timpul ecografiilor facute in trimestrul II de sarcina, se detecteaza previa. De regula la varsta de 16 sapt., placenta ocupa
25-50% din suprafata uterina. Insa,in ultimul trimestru, segmentul uterin inferior se dezvolta mai mult decat placenta, astfel ca multe din aceste situatii se rezolva de la sine. Majoritatea cazurilor de pozitionare joasa a placentei se rezolva de la sine pana la termenul nasterii.

Sarcina usoara in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala26 spune:

...scuze de repetitie...am tradus direct de pe site ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Nu ai de ce sa-ti faci griji deocamdata. si eu am avut aceeasi pb. la inceputul trim. II, placenta era jos inserata, dar pe parcurs s-a ridicat, si nu e previa. Am inteles ca in trim. II 80-85% din sarcini au aparent placenta jos inserata, dar din trim. III se rezolva.

Mergi la inceput