Case din lemn
Raspunsuri - Pagina 2
ponicid spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Cred ca o solutie de compromis ar fi sa construiesti parterul si structura de rezistenta clasic iar etajul din lemn.
Daniela, mamica de Ana-Maria
Tia spune:
Si noi vrem sa ne facem casuta... in Bucuresti, sau mai exact undeva la periferie... primul constructor pe care l-am vazut face case de tipul celor din occident: fundatie beton, structura de rezistenta din otel... am si vazut una in constructie... structura de otel este prinsa in suruburi (daca se numesc asa) de fundatie. noi am mers cu tata care a lucrat 50 de ani in constructii si i-a placut, a zis ca structura de rezistenta este mai buna decat la cea din caramida (asta a spus-o si constructorul). peretii sunt din 2 placi de lemn presat, sau cum i-o fi zicand, cu vata de sticla in interior, iar spre exterior sunt adaugate 2-3 straturi din alte materiale. Nici noi n-am fost incantati de idee, dar ne-am interesat si pare cea mai buna solutie calitate-pret. Avantaje:
- per total mai ieftin
- izolatie termica substantial mai buna (economie la combustibil iarna)
- timp de construire scurt (constructorul la care am fost noi ne-a spus 2 luni si stim ca nu exagereaza, am verificat)
- materialele pentru constructie: import Austria
- materiale ignifugate
Si cred ca mai sunt, dar nu-mi mai amintesc! Eu zic ca e idee buna!
Bafta!
ponicid spune:
Tia,
Te rog spune-mi si mie cum se cheama constructorul?
Cat costa un metru patrat construit? Lucreaza si cu proiectul tau sau au numai case tip. Au o adresa de Internet?
Daniela, mamica de Ana-Maria
Ela spune:
Eu case de lemn stiam numaŽde-alea facute din barne - tapene!
Dar din alte materiale am aflat si eu de un site - mi s-a parut f. interesant - www.caseieftine.ro
Acolo - la despre noi - dau si fisa tehnica si am pus si io un inginer in constructii sa se uite pe ea si a zis ca nu am ce sa cer mai mult!Si modelele mi se par interesante!
Din cate am inteles eu - in pret intra toate amenajariel (instalatie electrica, sanitara, finisari) - trebuie insa sa ai terenul!
Sper sa te ajute!
Numai bine la bebici, mamici si burtici!
Tia spune:
Noi o sa avem proiectul nostru... adica o sa "concepem" casuta dupa cateva criterii cerute de constructor, inca nu am finalizat proiectul... daca stiu bine, preturile variaza intre 200 si 250 euro/ m2. stiu ca are si casute tip, dar noi vrem altceva...
noi am ajuns la el printr-o cunostinta, nu cred ca au site, daca te intereseaza putem vorbi cu el
o zi buna!
ponicid spune:
Multumesc Tia!
Ela, mi-ai inseninat ziua cu site-ul acela. Ce casute frumoase sunt acolo....
Daniela, mamica de Ana-Maria
Ela spune:
quote:
Originally posted by ponicid
Multumesc Tia!
Ela, mi-ai inseninat ziua cu site-ul acela. Ce casute frumoase sunt acolo....
Daniela, mamica de Ana-Maria
Ihi - si mie mi-au placut tare mult cateva!
Si nici preturile nu mi se par "imposibile"!
iuliacm spune:
Si noi am cochetat cu o ideea construirii unei case de vacanta din lemn. Dar am renuntat pentru ca ni s-a parut mai scumpa decat una traditionala ( adica din zidarie).
Sa-ti dau ofertele care le-am gasit eu:
1. Case Lemn Bianca realizeaza case de lemn la cheie, cu pereti sandvis, placati cu lambriuri la interior, la preturi de 240-250 USD/mp, cu tot cu instalatii si transport.
2. Firma maramureseana Simfonia lemnului construieste case din rasinoase, barne inchise prin imbinare, cu vata minerala la interior, de diverse grosimi (de la sase la zece centimetri), cu preturi cuprinse intre 89 USD/mp si 275 USD/mp, in functie de finisaje si grosimea peretilor.
3. Case de lemn la cheie vinde si firma Ecolog Homes din Piatra Neamt, cu preturi cuprinse intre 130 si 450 USD/mp, cu finisaje si echipamente de baie de lux. (http://www.ecolog.ro/ ) Gasesti aici o descrierea a tipurilor de case de lemn.
4. Ecomed (Bucuresti) http://www.ecomed.ro/
5. Monolit http://www.monolit.ro/index.htm
6. CLC si Systemic Constuct au fost amintite.
Infgormatii despre preturi le-am extras dintr-un numar al revistei Capital din ian si aprilie 2002 . Cred ca mai gasesti in arhiva (www.capital.ro)
Atentie, de cele mai multe ori preturile nu contin tva si cred ca se refera strict la constructie. Adica mai adaugi transportul, fundatia si conectarea la utilitati si evident, terenul.
Avantaje:
- mai usoare
- flexibile, se comporta bine la cutremure
- mai calduroase fata de cele contruite cu bca. Fata de cele din caramida sunt cam la fel.
- Se contruiesc repede, daca apelezi la firme de constructii
Dezavantaje:.
- lemnul trebuie sa fie foarte bine prelucrat (uscat si tratat) ca altfel "lucreaza" si crapa.
- Izolare fonica slaba
- Cele mai solide, adica cele din busteni sunt foarte scumpe.
Daniela, sper ca ti-am fost de folos.
Daca mai ai nevoie de vreo informatie despre constructii case, cu cea mai mare placere ti-o ofer.
Iulia
ponicid spune:
Iulia,
Iti multumesc mult pentru informatii.
Te-ai uitat pe site-ul www.caseieftine.ro?
Acele case sunt construite din alte materiale, nu din lemn. Sunt date multe detalii tehnice acolo. Despre aceste case tu ce stii?
Daniela, mamica de Ana-Maria
iuliacm spune:
Daniela, m-am uitat pe site. Intr-adevar casele nu sunt din lemn masiv. Sunt din sandwich-uri facute cu placi OSB si structura de rigle rasinoase intre care se afla un strat de vata minerala.
Placile OSB sunt niste aschii lemn presate, evident tratate, amestecate cu adezivi.. Am auzit ca se folosesc foarte mult in strainatate si ca e mai bun la PAL-ul .
Structura aia de rigle este pentru a reduce riscul seismic. Am citit pe undeva chestia asta, ca nu degeaba le pun ei riglele oblic si nu orizontal sau vertical.
Peste acest sandwich se pune al interior perete de rigips si la exterior o izolatie suplimentara termica si la umezeala (vata de sticla si polistiren ).
Eu nu stiu ce sa-ti spun ca nu ma pricep. Pur si simplu am citit pe internet despre case in general . Cred ca poate fi o optiune foarte buna. In strainatate se folosesc foarte mult astfel de sandwich-uri. Eu cred ca trebuie consultat si un arhitect si impreuna sa decideci ce fel de casa in functie de teren , de climat, de cerintele voastre, de pret.
Noi am optat pentru varianta clasica, cu pereti din zidarie ,la interior cu rigips si la exterior cu o izolatie suplimentara pe anumite portiuni.
Motivul a fost in primul rand pretul. Peste tot am citit ca sunt mai ieftine casele din lemn. Nou nu ne-a iesit asa din calcule. Noi am facut un deviz estimativ la o casa din zidarie (construita in regie proprie) si a iesi mult mai ieftin decat orice oferta de casa de la firme!
Iulia