Socant!!!
Raspunsuri - Pagina 10
anda141 spune:
E ingrozitor ce s-a intamplat si nu vreau sa mai acuz pe nimeni, pentru ca s-a acuzat destul. Insa ni se putea intampla chiar noua sa fim in locul soferitei, in locul fetei sau in locul celor care treceau pe acolo. Poate ca soferita a fost dirijata de politisti si nu a fost atenta la trecere, poate ca fata a ignorat politistul care grabeau masinile sa treaca, poate ca ceilalti patricipanti la trafic nu au avut cum sa opreasca sau pietonii au fost pra socati sa intervina. Acum la rece, toti stim cum sa procedam, insa daca am fi la fata locului va spun eu ca majoritatea dintre noi am fi socati pe moment si nu am sti cum sa reactionam.
Nu mai tarziu de aseara eram la o trecere semaforizata. Cum e plin Bucurestiul de politie,erau in intersectie, dirijau circulatia.La un mom. dat se pune verde ptr. pietoni si cei mai multi au sarit in strada sa treaca desi politistul nu oprise circulatia si le facea semn masinilor sa circule mai repede. Cine e sofer stie cum e sa iti sara un pieton in fata fara sa se asigure . Eu una nu trec pana nu ii vad pe toti opriti chiar daca e trecere, chiar daca s-a pus verde. E vorba de viata mea, nu de dreptul meu la trecere.Poate ca pe unii nu ii intereseaza dreptul meu de a traversa strada prin locurile marcate.
XIO spune:
quote:
Originally posted by Sibylle
Xio, esti sigura ca e ok daca au muta-o de pe carosabil pe spatiul verde pt a nu jena circulatia ? Si in acelasi timp si autoarea accidentului si-a mutat masina ... ce ancheta se mai face in cazul asta ?
Eu din lege inteleg ca nu ai voie sa muti accidentatul pt ca nu poti sti ce leziuni are, poti doar sa-l pui pe o parte si sa incerci sa ii vorbesti, sa il tii constient.
Sibylle saptamana 28
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir
Daca cel care myta victima s-a asigurat ca nu are leziuni ale coloanei vertebrale si stie sa o mute nu este nici o problema.
Iti dai seama ca in cazul accidentelor anunti 112 , dar daca victima este pe carosabil nu o lasi acolo decat daca ai oprit tu circulatia , si nu o ajuti in nici un fel pana nu te-ai asigurat ca nu poate sa dea alta masina peste voi.
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
principe spune:
in VENEZUELA nu se misca nimic,nici victima ,nici masinile .cand se produce un accident, indiferent de gravitate,politia de tranzit nu face decat sa anunte Ajutorul de Tranzit ,cestuia ii descrie cat de grav este accidentul(daca persoana este constienta,inconstienta,daca este sange etc)..si cel din urma ajunge la locul acidentului cu tot ce este nevoie ,dupa caz pot ajunge chiar si in elicopter..Politia de tranzit ,nu da prim ajutor...iar pietonii sau celelalte persoane aflate in trafic nici nu se pot apropia daca politia sau ajutorul de tranzit sunt prezente.orice persoana (pieton ,sofer sau pasager)poate chema ajutorul de tranzit,sau politia si acestia se mobilizeaza fiecare in aria corespunzatoare lui.
nu spun ca este bine sau ca este rau cum se procedeaza aici,ci doar vreau sa arat ca in alte tari primul ajutor si manipularea accidentataului il pot face doar persoanele specializate ...bineinteles ca pot exista persoane care pot risca sa dea prim ajutor pana ajunge ajutorul vial ..dar deseori acestea au fost inculpate de manevre incorecte care au agravat starea accidentatului..si a cam pierit pofta persoanelor de a se baga.
in niciun caz insa, politia nu scoate victima de pe carosabil si o lasa in deriva...cazul politiei din ro...
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Chuny spune:
Cum poti tu, ca necunoscator, sa-ti dai seama daca accidentatul are leziuni interne ? Mi se pare aberant. Chiar crezi ca politzaiul ala s-a uitat la ea si si-a spus in barba : “Mda, starea viitoarei decedate e grava, dar nu are leziuni cervicale. Deci pot sa o mut dracului in iarba sa treaca stimata coloana” ? Chiar crezi ca legea se poate baza pe tot felul de martori care sa se grabeasca sa “ajute” victima ? Ca sa nu mai spun ca agentul de circulatie chiar avea puterea necesara de a opri circulatia si de a securiza zona.
Din cate am invatat, in Franta pe langa ce e scris in linkul tau, trebuie facut urmatoarele: persoanele implicate in accident sau cele care ajung primele trebuie sa sune politia, sa asigure evitarea unui nou accident si sa stea langa victime ( incercand sa le ajute in cazul in care e posibil). Nu se deplaseaza victima.
Cum se evita un nou accident : semnalizezi locul cu triunghiurile, pui avariile etc. Daca e noapte, indrepti farurile catre masina accidentata.
Cam asta e ce stiu eu.
Ma gandesc la acea familie, ce tragedie s-a abatut peste ea. Cum si-au trimis copilul la scoala si acum le vine acasa in sicriu ... Oare au bani sa o aduca acasa ? Oare a aprins cineva o lumanare la locul accidentului ? Oare va face cineva o campanie de informare despre ce se face in caz de accident si, mai ales, despre ce NU se face ?
Sibylle saptamana 28
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir
XIO spune:
Sibylle, eu am vorbit din punctul de vedere al unor oameni instruiti.
Tu , ca om care nu stii nimic despre primul ajutor evident ca nu te pui sa misti victima, sa o ridici in picioare , samd.
Repet , fata aia nu a fost mutata , cel putin asa -a spus , a fost pur si simplu aruncata acolo.
Evaluarea victimei, primul ajutor , se fac doar de catre peroanele care stiu sa faca aceste lucruri.
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
anda141 spune:
Am trecut eu pe acolo si erau f. multe flori, tocmai erau niste colege/prietene care au lasat flori si fotografia ei mare pusa acolo.
blackpanterro spune:
Pe aici prin Germania am stat in ambuteiaje de 15-20km(cel mai mare a fost de 28 de km unde am stat 4 ore) datorita accidentelor.Nici aici nu misca nimeni nimic pana nu vine politia si salvarea.Ei folosesc marginea drumului sa ajunga la accident iar daca nu exista marginea aia masinile fac loc sa se faca un culoar pe mijloc pe unde poate ca trece salvarea.
Ce s-a intamplat in Buc. se datoreaza lipsei de omenie si civilizatie
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
ava27 spune:
Imi pare f rau pt tot ce s-a intamplat. sunt sofer si mi se intampla destul de des sa circul cu masina si sa vad pietoni care pun piciorul pe trecere si nici macar nu se uita stanga/dreapta sa se asigure ca nu sunt masini sau ca cele care sunt pe strada au timp sa se si opreasca sa le dea lor prioritate. in acelasi timp am vazut si soferi care merg ca nebunii fara sa se gandeasca la pietoni sau macar la colegii de trafic. nu stiu daca fata s-a asigurat sau nu, nici nu mai conteaza acum. pacat este ca acea salvare a venit la 20 de minute (cam tarziu as putea spune). in cazul accidentelor cu traumatisme multiple si rupturi de organe (din pacate pe astea nu le poti vedea) doar doctorii au voie sa mute victima.
politistii si trecatorii care au fost la locul accidentului puteau macar sa stea langa amarata aia care isi dadea DUHUL si sa o tina de mana sa incerce macar sa o incurajeze sa vb cu ea nu sa o lase sa zaca acolo. refuz sa cred ca toti " oamenii" de acolo erau asa de socati de intamplare incat sa nu poata reactiona. cat de sadic poti sa fii sa stai ca boul sa filmezi cum moare un om in loc sa te duci macar la el sa incerci sa il iei macar de mana si sa vb cu el sa ii faci ceva sa realizeze ca in ultimele lui momente de viata nu este singur????
Guestus spune:
quote:
Originally posted by ava27
Imi pare f rau pt tot ce s-a intamplat. sunt sofer si mi se intampla destul de des sa circul cu masina si sa vad pietoni care pun piciorul pe trecere si nici macar nu se uita stanga/dreapta sa se asigure ca nu sunt masini sau ca cele care sunt pe strada au timp sa se si opreasca sa le dea lor prioritate.
iti spun yo...inainte ca tu sa apari la stiri...cind vezi trecere pietoni sa ai 20 km/h...acolo pietonul atent sau neatent are prioritate 100%.
nu el trebuie sa faca calculul cu timpul si alte prostii, e treaba soferului sa caste ochii.
ava27 spune:
REPET NU STIU CUM A TRAVERSAT FATA, DACA S-A ASIGURAT SAU NU ASTA CHIAR NU MAI CONTEAZA, PACAT DE EA CA A MURIT.
iti spun yo...inainte ca tu sa apari la stiri...ca pieton care se gandeste in primul rand la viata lui tb sa te uiti bine inainte de a trece strada (mai ales daca e si aglomerata).eu una asa fac ma uit si ma asigur ca s-au oprit masinile si pot sa trec.