Ai nostri, ca brazii! ian-feb05 ( 62 )

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Crinuta, banuiesc ca dupa intamplare asta increderea in Rayan a crescut tare mult. Cateodata ma sperie gandul ca deja mititeii nu mai sunt atat de mici ci chiar au crescut! Bravo Rayan! Felicitari intregii echipe! (mama Rayan , bunica Rayan, vecinul, bormasinei si cred eu leader-ului Rayan).
Fratele meu a patit la fel cand era mic. Au fost nevoiti ai mei sa dea geamul jos - noroc ca a mers asa! Eu am adunat cheile din toata casa...

M-am bucurat tare mult de cuvintele frumoase despre micuta mea balerina blonda. La Peles a tinut sa-i precizeze ghidului ca-i blonda! Dupa ce a tacanit-o la cap cu regele, regina si Cenusareaza...
Oricum fetitele sunt minunate! Eu asta am si asta pot spune din experienta mea.

Noi am ajuns la Buzau, dupa un lung sir de "prostanii". Ultima si cea mai mare a facut-o un cunoscut cu masina noastra in service. A bagat cheile in contact, el a iesit afara, usa s-a inchis din greseala si asa a ramas. Telecomanda de rezerva, gasita in casa, dupa o ora de cautari nu a functionat. Noroc cu un prieten care a folosit vestita sarma! Li se intampla oamenilor mari asa cum spune Nora "cam postanaci"!

Ne-am lamurit si cu analizele...Deocamdata nu am sa-i dau antib. O sa vad cum evolueaza cu produsele lor.

Norica si Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Buna seara,

Multumim de aprecieri,dar sunt doar palide aplicatii la ceea ce ar trebui sa facem cu adevarat...

Erica, sa fie Dealul mare?Pe acolo pe undeva!E ff frumoasa zona!Avem si noi pe cineva acolo si are o livada... o minunatie!

Bucataria e chiar pe buza dealului si in vale e o livada de meri ...Primvara e o nebunie sa te invarti in bucatarie si sa ai imaginea aia cu flori de mar...

LA gradi..o sa vedem cum o fi..Deocamdata avem niste vecini binevoitori care ne plaseaza prin gard tot felul de biscuiti...Asta dupa ce refuzaram snickers-ul, cola, ciocolata...

Tomasa,multam de invitatie...Pai stabilim...O zi cu soare sa fie!

Crinuta, cel mai important e sa nu se panicheze! Un biatel, prieten cu noi a patit exact la fel,dar eram toti in zona- era chiar de ziua lui- usa se deschidea mai usor, a urmat instructiunile si a iesit repede ..dar ne gandeam sa spargem geamul de la baie, el sa se indeparteze,dar problema era dc se speria de spartura, de zgomotul cioburilor..

O prietena imi povestea de o alta prietena care avea o bona la baietel, a iesit sa arunce gunoiul si copilul f mic ,un an, a trantit usa si a blocat-o afara!Bona a alertat-o pe mama , aceasta a venit repede, a tinut copilul de vorba, a adormit langa usa pe peran adusa din pat si cineva a intrat prin balcon, ca nu se putea deschide decat dinauntru.

Simona,am admirat printesa! Are gratie, ce mai!Succes mult cu tratamentul!Sa ne tii la curent, pe mine chiar ma intereseaza!

Liviana cum merge programul de relaxare? Si noi am vrea, dar mai greu cu programul sotului care e prins cu munca lui contabiliceasca - sta ff mult pe scaun si in masina -iar analizele nu sutn deloc nemaipomenite!E mare tentatia unui Mc ceva decat cereale mele cu branza de vaci!Trebuie neaparat miscare si ceva aproape de casa noastra!O sa incercam la Hotel Parc!Eu acolo mergeam,dar ultima data intrase in renovare.

Lali ce minunatie de loc!Pacat ca e as departe, da chiar merita!

Anamaria si eu vreau poze..Cand ai timp!

Poate reusim si noi sa punem ceva nou...


Sa va povestesc ca am trecut si eu prin ceva spaime,iar acum suntem in perioada de cercetare!Se pare ca Ilinca a avut in urma unei lovituri spasmul hohotului de plans !

Se juca cu Tudor sarea de pe lada patului in pat.
Ea s-a dezechilibrat,a cazut cu urechea de marginea de lemn a patului, dar nu din saritura, ci dupa ce s-a ridicat! Ei, din plansul ala s-a oprit si nu a mai avut nici o reactie.Statea inerta si moale1M-am speriat ingrozitor !Nu staim incotro sa o apuc !In mintea mea era ideea ca sa- lovit al cap!Sotul meu imi zicea ca nu sa stau linistia ca a cazut de pe propriile picioare...

Atunci am spus ca s-a inecat cu saliva ,abia cand am aflat despre ce e vorba am relaizat ca s-a incordat asa de tare, ca a uitat sa respire!

I-am dat repede cu apa pe fata, si-a revenit instantaneu, am pus-o pe jos si imediat si reluat jocul,radea si s-a catarat la loc!

Aseara la fel .Se jucau.Venisem de afara si se alergau din perete in usa ! o chitaiala de mama focului!Am zis sa nu ii intrerup,cada se umplea pt baita, eu stergeam pe jos apa scursa de la un calorifer. La un moment dat aud niste tipete si pe urma nimic!Am fugit repede am dus-o la baie, apa rece pe fata si gata, a mai plans putin si iar la alergat!

Mamaie imi spune ca s-au ciocnit in timp ce se alergau,iar Ilinca a cazut cu spatele si apoi cu capul de usa!

Am vb cu un dr ,ne-a spus sa nu ne facem probleme, am citit si eu ca o sa dispara pe la 3 ani,dar sunt surprinsa ca nu e la prima cazatura,a avut dueri si mai mari -la colici de exemplu- nu a avut aseara nici cucui,nimic, si ma intreb de ce acum !

Rememoram toate cazaturile ei de pana acum!Asta vara s-a suit in camionul lui Tudor si nestiind cum sa stea , basculanta s-a ridicat ea a cazut cu fata in jos si-a julit tare nasul, si tot nu a a facut asa...

Pe de alta parte am impresia ca incepe sa se prinda ca intram in panica si deja sarim ff speriati !
Azi s-a suit pe un scaunel de copii ff putin inalt,i-am atras atentia, se uita la noi si se lasa cand intr-o parte cand in alta,se amuza...S-a dezechilibrat si a cazut pe mocheta care e destul de groasa ,deci era clar ca nu s-a lovit cine stie ce! E,a urmat un planset..

Am luat-o de mana,am dus-o in alta camera,in timpul asta tot plangea si cand a venit si taica-su s-a apucat pe un tipat de iar ne-am speriat ingrozitor...

Nic nu stiu cum sa mai procedez pe de o parte nu pot sa o tin sa nu se catere,asta e absurd,ar insemna ca in parc sa nu se mai suie pe tobogan sau sau sa nu se mai balanseze,pentru ca si atunci se intampla sa se loveasaca cumva,dar nu vreau nici sa o expun inutil decalnsand niste reactii extreme iar pe de alta parte nici nu vreau sa obtina prin asta o modalitate sigura de santaj!

Vroaim sa va inteb dc ati patit voi asa ceva si dc aveti o recomandare de neurolog !

O sa postez si la parintii intreaba ...

wow, ce tarziu e...



http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Bestutza, Tudor facea altceva la plans si mai face uneori si acum: varsa. Deci, se intampla de cate ori plange fff puternic, nu lovitura generaza chestia asta, ci plansul lui. Chiar daca se loveste putin si plange tare se intampla, exact cum fata ta isi tine respiratia, iar cand nu plange nu se intampla nimic, oricat de tare s-ar lovi. Nu e o reactie la lovitura sau durere, ci determinata de plans in cazul lui si cred ca si al Ilincai.
Stiu ca ce are Tudor nu e acelasi lucru, e mult mai putin spectaculoasa manifestarea lui decat spasmul hohotului de plans, dar tot pe acelasi tipar. Si la el, ca si la Ilinca nu a fost dintotdeauna, el chiar nu a fost un bb-lus care sa regurgiteze/vomite, faza asta a aparut cred tot o data cu o perceptie constienta a celor din jur si dupa ce a observat ca ne stresam. Oricum in jur de 1 an si jumtate, poate chiar 2 ani.
O psiholoaga mi-a explicat ca ei nu vor in mod constient sa ne sperie cu asta, dar, subconstientul le dicteaza diverse abordari care sa atraga/mentina atentia celor din jur. La nivel subconstient toti oamenii cauta/doresc acelasi lucru si asa suntem programati sa facem imposibilul pt. a pastra atentia celor din jur pe care ii iubim, a parintilor in cazul lor. Si ca involuntar unii copii isi provoaca asemenea manifestari cu scopul, repet, inconstient, dar instinctual de a atrage sau mentine atentia.
Atitudinea normala in astfel de cazuri este sa o iei usurel si sa o speli cu apa rece, iar dupa ce-si revine sa te abtii cat mai mult sa-i arati ca esti ingrozita. Da cand am schimbat cu Tudor abordarea (il rugam sa nu mai faca, sa se abtina, tipam la el, etc) si i-am spus: mami, daca iti vine sa vomiti nu-i o problema, mergem la baie si vomiti, mami te spala etc. Si am si aplicat asta de cateva ori, fara sa-l cert/tip etc. nu s-a mai intamplat. In plus am reinceput sa dorm cu el, ca sa ma simta mai mult aproape, iar acum e totul ok.
Dar recunosc ca desi mi s-a spus ca va trece cu timpul si ca multi copii au asemenea manifestari, eu am avut perioade cand intram in panica, il duceam la medic, l-am banuit si de reflux in cateva randuri. Degeaba isi racea dr. Culcer gura cu mine ca e copilul perfect ok. Asa ca-ti inteleg perfect nevoia de a-i face investigatii.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Ana Maria, imi pare rau ca aveti probleme. Iti tin pumnii stransi sa se rezolve cat mai repede.
Sirimie, poate nu va fi totusi nevoie de ochelari la Vladut, cereti mai multe pareri. Dar chiar daca are nu tb sa teintristezi, imi spunea o prietena ca au aparut modele speciale pt. copii, cu rame f usoare, cu lentile care nu se sparg, etc.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

quote:
Originally posted by simonadinca

Oricum fetitele sunt minunate! Eu asta am si asta pot spune din experienta mea.


Norica si Simona



Oana draga, crede-ma pe cuvant ca si fetitele si baieteii sunt minunati!!! Fiecare in felul lor. Eu asta am si asta pot spune din experienta mea...

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna fetelor , ma bucur ca v-au placut pozele si multumim de vorbele adresata .
Noi suntem binisor ocupati cu gradina , am facut terasa si am luat mobila noua pt. ea puteti vedea pozele jos, a costat mult dar a meritat .
Vad ca si micutii vostri fac trasnai , nici Mandy nu scapa ocazia .
Acum sunt cu o situatie ciuadata a inceput sa doarma din nou la pranz dupa o intrerupere de un an , ati mai patit asa ?
Ma duc sa ma intind si eu putin , profit de situatie .
http://community.webshots.com/album/563022521Iznlso

Alina 30 si Mandy Stephanie 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

AlinaMaria, f frumoasa mobila de gradina. Din ce material este facuta? Imi place si faptul ca ati luat 2 leagane.
Tomasa, ai fost tare cu ultima remarca. Nota 10! Cand ne mai arati poze cu Maria?
Bestutza, s-a terminat cu relaxarea. Acum intru intr-o perioada mai solicitanta, cu plecari multe, si eu si sotul, asa ca timpul liber se reduce drastic. Si de la tine as vrea sa mai vad poze noi.
Bubu, esti OK? Sa ne dai SMS cand nasti pls.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

bestutza am citit ca trece o data cu virsta si ca nu este grav, spasmul hohotului de plins. Sper ca nu are, se poate, sa stii

Noi am fost la Medicover la doctorita Nanu, Vladut a plins azi noapte ca il doare urechea. E adevarat ca e o doctorita vestita? Mie mi-a placut foarte mult de ea, si imi amintesc ca am citit despre ea dar nu mai stiu sigur. I-a placut foarte mult de Vladut, el ridea cind ii apasa abdomenul. Se pare ca nu are nimic la ureche, o sa mergem la ORL oricum.

Dar eu am o mare dilema. Eu stiam ca Vladut e cuminte, dar acuma incepe sa spuna poezii in schimb nu mai e cuminte deloc. Nu mai stiu cum sa il conving sa ma asculte Asta e problema mea, nu ca e nazdravan ci ca nu stiu cum sa il conving sa ma asculte. Metodele mele de dinainte nu mai functioneaza deloc!

Voi cum ii convingeti pe copiii vostri sa asculte?



Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Buna fetelor!
Sunt bine, inca n-am nascut, de Paste o sa fie, va trimit sms
Doar ca incepe sa fie mai greu acum, durerile de bazin nu prea ma lasa...am profitat de zilele frumoase si am bagat plimbari la greu. Vlad ma intreaba mereu cand vine Stefanut

Am citit tot ce-ati scris!
Va pupic!



Oana 38+ cu bb Stefan
si Vladutz (2 ianuarie 2005)
AMR pana la
Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Bubu, ma bucur ca esti ok. Fii cuminte si asteapta sa vina iepuras-ul. Mama, ce emotii am pt tine. Poate si pt ca acum 1 an, eram cu burta mare.
Sirimie, si eu am probleme cu Matei. La noi cred ca lipsa consecventei e problema. Eu zic una, sotu' alta si bunicii alta. Toti sunt caposi si nu pricep de ce eu tin la anumite reguli si de ce sunt ferma cu anumite aspecte. De aici istericalele si tipetele lui M sau B. Acum insa ca e sotul in delegatie, vreau sa profit si sper sa-mi duc planul la bun sfarsit. Mi-e teama insa ca atunci cand va reveni acasa sotul, ce voi cladi, se va duce pe apa sambetei.
Am inceput de aseara un joc cu Matei. I-am pregatit 2 pungute in care ii pun bete rosii daca asculta si albastre daca e obraznic. I-am spus ca la sf saptamanii tati ii va aduce o jucarie daca va avea mai multe bete rosii decat albastre. De azi ma gandeam sa fac o lista de maxim 10 reguli pe care sa o lipesc la vedere, sa o discut cu M si pe care sper sa le respecte.
Pornind de la aceasta idee, va convoc dragi mamici sa alcatuim o lista cu cele mai necesare Top 10 Educations rules. Ce ziceti, o facem impreuna?


Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani

Mergi la inceput