BEBELUSI DE IUNIE-IULIE 2003-Partea a 2 a

BEBELUSI DE IUNIE-IULIE 2003-Partea a 2 a | Autor: vilma

Link direct la acest mesaj

Continuati aici, mamicilor.
Numai bine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

Atentie la pediatru!!!!noi am consultat un arab care ne era recomandat de foarte multa lume si era sa ne distruga copilul:

-nu trebuie sa-l taiem sub limbuta
-nu avea micoza intestinala si noi i-am dat tratament cu nystatin
-nu trebuia sa-i stoarcem tatulicile asa cum ne zisese el
-nu trebuie sa-i dam ca si vit d pt ca are fontanela f mica si daca ii osificam craniul f devreme nu i se mai dezvolta creierul

stiti cat vroia sa-i dam? 12 picaturi/zi de vigantol si 4 ml de calciu sirop....am intrat in panica atunci cand mi-a vomitat copilul, dupa calciu, pt ca o zi i-am dat asa cum mi-a zis...dar bine ca am descoperit o pediatra mai in varsta care ne-a scapat.

mie imi curge f mult sange, aproape imi trecuse definitiv si a inceput dintr-o data...voi cum sunteti????

colicii nu ne-au trecut inca.....vineri facem 4 sapt

mlta sanatate

Kara si Mihai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

noi dam 2 pic vigantol pe zi si 10 pic sab simplex de 3 ori pe zi.buricutul nu mai curge,tatucile s-au dezumflat...
mie nu imi mai curge nimic,decat o secretie usoara...
din fericire pt ca simteam ca innebunesc cu tampoane peste tampoane...peste tampoane...
chiar nu maasteptam sa treaca scurgerile asa de repede.credeam,in nestiinta mea,ca dureaza toate cele 6 saptamani.:)))
acum stiu ca nu-i asa.
asteptam ciclul-sunt curioasa cand mi-o veni!

pupici la mamici si la bebici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Draga Gianina,
In primul rand sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa, sa creasca mare si sa va aduca numai bucurii.

In legatura cu alaptatul, sa stii ca se pare ca secretul ar fi RABDAREA...Stiu ca e greu- mie mi l-au pus pe bebe David la san la 1 ora dupa ce mi-am revenit dupa anestezie, de fapt eram cam ametita cand mi l-au adus sa-l vad...Eu le spuneam ca nu-l vad bine, dar asistenta mi l-a pus pe brat si usor-usor m-am trezit si eu si tot ce eram in stare sa spun era:”Ce frumos e!!!” De atunci, mi l-au adus la „alaptat” la cateva ore dupa care ne-au mutat in salon impreuna si, cand incepea sa planga, ma chinuiam sa ma dau jos din pat(ca doar eram dupa operatie si de-abia ma miscam), il luam in brate si il puneam la san. Mi-au aratat asistentele de cateva ori care e pozitia, mai bine zis ii impingeau capul spre sanul meu pt ca mititelul nu stia sa suga...Mi-era asa de ciuda!!! Si nici eu nu prea aveam lapte, pt ca dupa cezariana vine mai greu. Dar ne-am chinuit...si acum, dupa 12 zile, trage cu pofta. Vreo 10-15 minute pt ca apoi oboseste si adoarme si trebuie sa-l mai ciupilesc ca sa-i amintesc ca trebuie sa pape. Nici eu nu prea aveam sfarcurile formate, iar acum am rani de cat trage purcelusul meu. Dar sa stii ca o asistenta super din spital(Municipal) mi-a zis ca trebuie sa am rabdare...Si nu pot decat sa-ti spun si eu acelasi lucru si sa-ti urez succes. Pt ca nimic nu se compara cu momentele in care imi tin puiul la san.

Si prima noastra noapte acasa in 3 a fost cu peripetii...Dupa ce bunicile au plecat copilul s-a trezit si a inceput sa tipe. De mancat-mancase...asa ca nu stiam ce are copilul de nu doarme. I-am controlat pampersul...curat. Si totusi, de ce nu doarme??? Ce idee ne vine...Sa-i fac masaj ca sa-l obosesc...ca doar asa vazusem in spital! Ma execut...apoi sa-l spal...la chiuveta ca asa faceau asistentele. Dupa ce-am intors eu copilul pe toate partile, l-am sters, l-am imbracat, dar tot nu vroia sa adoarma!!! UF! Nu-l obosisem destul, mi-am zis. Asa incat l-am tinut in brate pe rand, iar pe la 2 mi-au picat ochii(in spital nu reusisem sa dorm mai mult de 2 ore continuu). Sotul meu a ramas pe baricade...si a reusit sa-l adoarma. Ca a doua zi am luat-o eu de la capat...nu va mai zic. Acum ne-am intrat in normal. Mancam si dormim bine, unii zic ca dormim prea mult. Azi-noapte a dormit 5 ore, dupa care a papat si 2 ore n-a fost chip sa mai inchid ochii. Dar cand, in sfarsit a adormit, s-a trezit tot dupa 5 ore. E un ingeras!!! Soacra-mea m-a terorizat ca trebuie sa manance la 3 ore si ca sunt necesare 6 mese pe zi. Dar eu ce sa fac? Ce rost are sa trezesc copilul? Dar i-ar fi foame ar plange. Dar el doarme asa de frumos! Voi cum faceti??? Le-ati stabilit un program sau ii lasati pe ei sa decida cand le e fomica?

Amik- si eu credeam ca scurgerile dureaza 6 saptamani, dar la mine s-ar opri daca nu as lua Ergomet.

Pediatra noastra ne-a spus sa-i dam 1 picatura de Vigantol pe zi, desi puiutul meu are fontanela mai maricica. Ce ciudat! O s-o intreb din nou pt ca vad ca voi luati 2 picaturi.

Hai ca m-am lungit...Asta e! Daca mi-am revenit si ma simt mai in forma...iar momentan m-a "parasit" si depresia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Kara,ma bucur pentru voi ca ati mers la alt pediatru.Eu am inceput sa ma intreb daca al nostru i-a controlat limba...Nu cred. Eu ii dau 2 pic. de Vigantol,iar luna asta am facut o cura,la recomandarea dr., timp de 10 zile cu cate 10 ml de ca natural. Sper sa nu-i fi facut ceva rau!

In legatura cu sangerarile...Si la mine s-a intamplat sa fie mai abundente, dupa ce incepusem sa cred ca au incetat, iar la 5 saptamani dupa nastere am avut prima menstruatie. Sa nu te sperii daca ti se intampla pt ca la unele femei ciclul reapare dupa 4-6 saptamani de la nastere, iar la altele dupa luni,uneori dupa ce inceteaza alaptatul. Pe mine m-a speriat putin faptul ca sangerarile erau f.abundente si perioada a fost mult mai lunga decat de obicei, iar eu citisem ca prima menstruatie de dupa nastere mai este cunoscuta si sub denumirea de "micul ciclu":. Am inteles ca e normal sa se intamle si asa...

Marta &Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Gianina-felicitari si multa, multa sanatate tie si fetitei !

Salina-eu zic sa-l lasi sa pape cind vrea el. Eu cred ca esti fericita ca maninca suficient astfel incit sa ceara doar la 5 ore.

As mai scrie dar Alex s-a trezit si vrea sa pape...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Buna fetelor!

Noi suntem niste golani si stam toata ziua in parc - dimineata de la 9 pana se face prea cald (~11) si seara dupa 6 - asa ca nu prea mai avem timp de scris si abia prididesc cu cititul. Duminica am fost in Herastrau si am stat de dimineata pana seara - a fost absolut grozav. Eu alaptez in parc asa ca putem sa stam linistiti afara atata vreme cat avem chef.

Bun venit Gianina si felicitari pentru fetita!

Si noi dam 2 picaturi de Vigantol pe zi si nimic altceva.

Despre decalotare - recunosc ca eu nu am inteles exact ce inseamna. Asistenta din maternitate, insa, mi-a arata cum sa-l curat la baie - tragand usor in sus de pielicica si asa fac in fiecare zi. Nu doare si nu-l deranjeaza cu nimic. Alaltaieri am tras mai tare din greseala si am dat pielicica peste cap, dar nu l-a suparat nici chestia asta si era destul de multa mizerie stransa asa ca o sa mai fac chestia asta din cand in cand. Sper ca e OK.

PE curand,
madishor si Matei care scartzaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Buna fetelor,

Au inceput si la noi colicile si va spun sincer ca atunci cand se manifesta imi vine sa imi iau campii... Si cel mai tare ma deranjeaza ca nu stiu de ce le-a facut pentru ca eu tin regim foarte strict. Cateodata ma intreb daca are vreo legatura de fapt alimentatia mamei cu colicile, pentru ca eu am impresia ca nu are nici o legatura si ca de fapt as putea manca orice, ca tot aia e...

Ce e cel mai neplacut e ca Stefania a facut hernie ombilicala asa ca pediatra mi-a spus ca sa nu care cumva sa o las sa planga pentru ca i se mareste hernia. Momentan sta cu leucoplast pe buric ca sa i-l tina inauntru, dar nu e sigur ca se rezolva si solutia finala e operatia. In fine, sper sa nu ajungem la asa ceva. Asa ca s-ar putea sa fie nevoie sa ii dam suzeta ca sa nu planga si mie mi-e groaza, totdeauna am urat suzeta si nu am vrut sa aud de ea. In fine, momentan incercam asa. Cand are colici ziua mai e cum mai e, dar cand stau noapta cate 90 de minute treaza ca ea saracutza nu adoarme e groaznic.

Sambata noaptea am fost la o nunta si am lasat fata cu socrii mei. Nu va spun ce stresati au fost -- ba ca e prea subtire imbracata (ea doarme in body dar fara sosete sau paturica), ba ca de ce plange (asta dupa 30 de secunde de plans) si tot asa Dar ne-au ajutat foarte mult, ca macar am putut petrece si noi. Nu am venit acasa decat de doua ori sa ii dau sa manance, dupa biserica si pe la 1 noaptea, in rest a dormit ca un ingeras (fara colici, norocul meu...)

Madishor vad ca tu ii dai sa pape in parc... Am incercat si eu dar ma mozolesc toata! Vinde-mi si mie un pont, pentru ca disper... Prin tampoanele alea de sutiene trece tot, se umplu extraordinar de repede (apropo acum nu am mai gasit de cumparat asa ca imi pun Always taiate in 3 ). De fapt eu in general cand alaptez stau cu prosopul sub un san si cu ruloul de hartie la indemana ca e dezastru...

Noi iesim la plimbare cam o data pe zi, fie dimineata numai eu cu ea si stau cam o ora si ceva fie seara si cu tati. Dar seara e mai cu cantec ca nu stii cand o apuca foamea. De exemplu ieri am lungit-o prea mult cu plimbarea si tot drumul spre casa si in timpul baii a plans de ne-a mutat urechile. Nu pot sa cred ce diapazon are!

Gianina incearca sa folosesti o pompa ca sa mai iasa sfarcurile sau sa iti faci tu masaj. Prinzi sfarcul intre aratator si degetul mare si il formezi de la varf spre baza. Dupa ce bebe o sa suga mai bine o sa te ajute foarte mult.

Cornelia ce mai face Dasha??

Se trezeste pirania... Se intinde din toate partile si curand curand incepe concertul.

Va pupam pe toate,

Dana si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

bibi si bebe david 3 saptamani au o intrebare pentru voi
astazi i-am dat lui david sa suga laptele muls numai cu biberonul
a supt 1,045 litrii.
e normal
mie mi se pare cam mult pentru varsta lui
e oasre posibil ca laptele mweu sa fie apa chioara?
nu ar fi chiar o tragedie pentru mine pentru ca mie, spre deosebire de voi, alaptatul la san mi se p[are un chin
oricum prefer sa ma mulg si sa ii dau cu biberonul
asa doarme mai bine si nu dureaza mesele infernal de mult. ca sa nu mai vorbesc ca scap si de durerile de sfarcuri.
stiu ca ar trebui sa-l cantaresc si asa poate ca as vedeas daca a luat bine in greutate, dar pana duminica cand il urc pe cantar nu prea mai am rabdare.
in rest noi suntem bine, stam cat se poate de mult afara la aer. e adevarat ca suntem la Breaza unde, cel putin teoretic, e aerul cel mai curat de pe intreaga Vale a Prahovei.
Pentru mamicile cu bebei mai maricei o alta intrebare
Mai avem mult de asteptat pana la primul zambet?
ma refer la un zambet al bebelusului cand e treaz, ca in somn e tot o zambaceala pe fetisoara lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

quote:
Originally posted by bibi

Mai avem mult de asteptat pana la primul zambet?

Depinde daca-i buna gluma! :)

Cu lapticul, pare cam mult, dar nu-ti fa griji, ca nu inseamna ca asa maninca in fiecare zi. Poate sa fie intr-o etapa de crestere, cind maninca mai mult. Vezi tu in citeva zile. Cind mulgi, vezi de goleste sinul de tot, ca sa ajungi si la laptele ala mai gras, care tine de foame. Ala care iese primul e mai apos, tine de sete. Toate bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

la 4 sapt Mihai are rosu in gat si suntem pe tratament...nici nu poate sa manance si plange mult, de fapt mai mult tipa , ca ai impresia ca se sufoca...

sper sa-i treaca repede...numai probleme avem!!!

SA AVETI MARE GRIJA LA URECHIUTE SI LA CURENT

Kara si Mihai

Mergi la inceput