Revaccinare BCG - va rog ajutor!
Fetita mea, Anda, are 9 luni si pediatra (medic de familie) mi-a spus ca trebuie revaccinata cu BCG pentru ca nu are cicatricea pe minuta (nu i-au facut nici un fel de alte teste), dar ea nu poate sa faca rost de acest vaccin pentru ca Sanepid-ul (tot asa se mai numeste!?) nu trimite o doza intreaga numai pentru un copil. Imi poate spune cineva de unde pot cumpara acest vaccin in BRASOV?
Raspunsuri
Ela spune:
Din ce am aflat eu - as fi vrut s-o vaccinez si eu pe Ilinca in vara asta cat am fost acasa - dintr-o doza (flacon, sticla - ce-o fi) se face la mai multi bebei!
De aceea trebuie sa intrebi la un spital - la sectia de nou nascuti si sa-i rogi sa te anunte si pe tine cand mai vaccineaza o serie de bebei!
Sau poate la aceeasi doctorita la care mergi tu se aduna mai multi bebei care trebuie revaccinati si va comanda la toti!
In farmacii nu cred ca se gaseste - dar e drept ca mie nu mi-a trecut prin cap sa intreb daca mi-ar aduce la comanda!
Oricum, nu-ti face griji - nu e nici o urgenta daca bebele nu vine in contact cu persoane bolnave!
petruta spune:
Din cite stiu eu, revaccinarea poate fi facut la un centru sau spital de pneumoftiziologie din localitatea respectiva cu trimitere tot de la medicul de familie care a constatat la examinarea bebelui ca cicatricea este mai mica de 3 milimetri ( asta la 9 luni )cu doza specifica virstei.
Deci nu trebuie sa umbli tu prin farmacii ci trebuie sa stie medicul unde sa te trimita si cit mai repede.
Sanatate !Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
Camelia Jecza spune:
Multumesc pentru mesaje. Problema e ca pediatra mea habar nu are sa se descurce si sa ne descurce, de aceea eu m-am gindit sa intreb in toate partile unde s-ar putea face vaccinul respectiv.
La farmacie mi-a cerut sa-i dau denumirea comerciala a vaccinului, pe care bineinteles ca nu o stiu (si nu o stie nici doctorita). Sper sa rezolv problema la maternitatea Bv daca imi gasesc o relatie pe acolo, ca oficial a spus ca nu ma poate trimite.
Va multumesc inca o data.
Cami&Anda
petruta spune:
Hai ca nu pricep, cine nu te poate trimite oficial ? Doctora pediatra ? Dar ea are de trecut in fisa de observatii a copilului, ce este cu cicatricea de la vaccin, este unul din punctele obligatorii ale controlului de la 9 luni si un an. E obligata sa ia masuri urgente. Sau ii este usor sa treaca o bifa in fisa ca este > sau = cu 3 milimetri. Eu nu pricep de ce sunt atitia medici care ba nu stiu sa se descurce cu nu stiu ce retete, nu stiu ce trimiteri, ba ca nu stiu legile, doar parintii platesc asigurari medicale si medicii care au in ingrijire sugari au punctaj maxim, si bani in plus.
Sincer, nu pricep de ce trebuie sa umble parintele sa se intereseze, sa cumpere, ce sa cumpere cind asta se face gratuit. Este inclus in planul de vaccinari obligatorii si este gratuit, nu optional, pentru care parintele scoate bani din buzunar.
Imi cer scuze pentru interventie.
Sanatate si sper sa-ti urnesti pediatra sa faca ce trebuie !Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
mirela.mustaciosu spune:
Cred ca trebuie sa-ti schimbi medicul de familie! E obligatia ei sa faca vaccinarea! Intereseaza-te la dispensarul TBC de care apartine copilul. (trebuie, in functie de adresa unde locuieste copilul oficial, sa fie arondat unui anumit dispensar TBC. In bucuresti sunt organizate pe sectoare dispensarele). Mergi fara copil sa te interesezi. Dar cicatricea tebuia citita la 6 luni. Daca e citita mai tarziu e posibil sa nu mai fie concludenta, noua ne-a spus medicul ca se "sterge" in timp. Pana la un an se face revaccinarea fara nici un test prealabil, dupa un an se face un IDR si in functie de rezultat se decide daca il vaccineaza din nou sau nu. Nu trebuie sa intri in panica, daca nu a intrat in contact cu cineva bolnav, nu sunt probleme. Banuiesc ca oricum nu mananca si nu bea dupa oricine, la intamplare, asa ca nu e nici un pericol.
Camelia Jecza spune:
Din celelalte mesaje ale mele eu nu am vrut sa se vada cit de nervoasa si furioasa sunt pe pediatra asta! Da, chiar daca nu va vine sa credeti, dar pentru un serviciu medical OBLIGATORIU (conform legii) ea mi-a aruncat mie problema spunind ca nu poate primi vaccinul pentru un singur copil si nici macar nu ma ajuta pentru o alta varianta. Doar e medic! Ea trebuie sa stie ce spitale, dispensare, medici, etc... sunt in orasul asta!
Si apropo de fisa medicala, o alta chestie care ma scoate din sarite e ca niciodata cind merg la controalele lunare nu se uita in nenorocita aia de fisa si eu trebuie sa repovestesc ce, cum, cind...
Daca stie cineva un pediatru bun (medic de familie) in Brasov va rog sa-mi spune-ti. Sunt hotarita sa o schimb.
Oricum, spre binele fetitei mele sper sa rezolv problema cit mai repede.
Va multumesc si sper sa fie cit mai putine mamici in situatii similare cu a mea.
Cami&Anda
Simonel spune:
Salutare,
si eu am repetat acest vaccin pe la 9 luni, pentru ca medicul pediatru a zis ca nu se vede cicatricea. Acum bb are 2 ani juma. Vaccinul este gratuit (legal) asa ca nu inteleg ce se intimpla la Brasov. Poate ar trebui atentionat medicul de familie sau cel pediatru. Mie nu mi-au cerut nici un ban si nici nu m-au pus sa il cumpar pentru ca mi l-au facut la policlinica de care apartinem.
Sanatate multa si bafta
Simona
Sylvie spune:
quote:
Initial creeata de Camelia Jecza
Fetita mea, Anda, are 9 luni si pediatra (medic de familie) mi-a spus ca trebuie revaccinata cu BCG pentru ca nu are cicatricea pe minuta (nu i-au facut nici un fel de alte teste), dar ea nu poate sa faca rost de acest vaccin pentru ca Sanepid-ul (tot asa se mai numeste!?) nu trimite o doza intreaga numai pentru un copil. Imi poate spune cineva de unde pot cumpara acest vaccin in BRASOV?
Informatii despre vaccinarea BCG, cicatricea vaccinala, etc. gasesti la acest link:
http://www.ispt.ro/vaccin/bcg.htm
Daca intr-adevar trebuie repetata vaccinarea, dam sfoara in tara si gasim noi vaccinul, doar sa ne spui!
Silvia (mamica de Irina - 4 anisori)
angi_gemeni spune:
Si eu i-am facut BCG lui Andreiut la 9 luni, pentru ca cel din maternitate " nu se prinsese". Dr. pediatra a venit acasa, cu vaccinul din spital. L-a facut fara probleme. Asa ca din spital il poate lua dr. ta, pentru ca ei au doze pentru copiii abandonati de acolo! Doar nu crezi ca trebuie facuta comanda speciala pentru un vaccin!!!
Mai linisteste-te, nu dispera, ca inca nu e tarziu! mie mi-a zis pediatra ca l-am fi putut face si la 11 luni, dar nu am mai stat pe ganduri si l-am facut la 9! Nu da nici o reactie!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>