Act - Hib
bb are 6 saptamani si incepem sa ne gandim la vaccinul de 2 luni.
Pediatrul mi-a recomandat sa cer medicului de familie sa-i faca impreuna cu DTP-ul si vaccinul ACT-HIB.
Ma poate ajuta cineva cu mai multe amanunte?
Multi pupici!
Marta& Vlad
Raspunsuri
vilma spune:
Act Hib este denumirea comerciala pentru vaccinul impotriva Hemophilus Influenzae type B. In acest moment am inteles ca este disponibil un vaccin pentavalent. Intreaba medicul despre asta.
Despre vaccinul Act Hib s-a mai discutat, da cautare pe acest forum.
diana904 spune:
Buna Marta.
Exista un vaccin pentavalent numit Pentacoq, nu stiu daca se gaseste acum in Ro, contine DTP, antipolio si ACT-HIB. Eu pe acesta l-am facut copiilor mei la 2,4,6 si 1 an jumate. Nu au avut reactie decit la ultima doza cea de la 1 an jumate, atunci au facut putina febra, nu prea au mincat etc, dar in 2 zile le-a trecut. In Ro se gasea atunci Tetracoq si Act-Hib separat. Sper sa-ti fie de ajutor informatiile, poate intre timp au aparut si alte noutati, dar eu nu mai sint la curent.
vilma spune:
In revista Mami am vazut reclama la acest vaccin pentavalent de care spui si tu, Diana, dar nu am retinut denumirea comerciala. Deci da, a aparut si pe piata din Romania, trebuie intrebat la pediatrul care face vaccinarea, acest vaccin se va plati probabil integral, datorita faptului ca gratuit este doar DTP si polio facut in cadrul programului national de imunizare.
Ramane sa mai intrebam daca deconteaza "cineva", partial, vaccinul pentavalent.
martta spune:
Medicul ne-a recomandat, in final, Pentact-hib(7- 800 000lei). Probabil ca este cel despre care discutati voi.Problema e ca mi-a cerut sa cumpar si vaccinul impotiva hepatitei b...si bb are doar 2 luni, iar pe forum am gasit atatea pareri pro si contra...
Marta
vilma spune:
Marta, daca locuiesti in Romania, stii ca vaccinul anti hepatita B face parte din programul national (obligatoriu) de imunizare. Poti sa nu-l faci, desigur, (cred ca semnezi o hartie ca ti-ai asumat raspunderea) dar iti expui copilul la un risc cu mult mai mare.
Care este parerea pediatrului?
martta spune:
Am sunat pediatrul si mi-a spus ca medicul de familie are dreptate...deci bb va face 2 intepaturi!
Incerc sa gandesc pozitiv si sper sa fie totul o.k.
Merci mult, Vilma!
Marta
gogosica spune:
Sunt doua tipuri diferite de vaccin : Act-hib si Pentact-hib. Nu stiu ce diferenta este intre ele dar spune-i medicului pediatru sa-ti specifice clar care trebuie facut. Eu i-am facut baietelului meu la 6 luni Pentact-hib si cand am cerut la farmacie vaccinul era sa-mi dea Act-hib in loc de Pentact-hib. Bine ca a observat la timp farmacista. Daca esti din Bucuresti la farmacia 2na gasesti orice vaccin doresti (si este deschisa non-stop cea de la Unirea din spatele pietei).
Pupici si curaj,
Gogosica si Mihnea