Mucus in kk

Mucus in kk | Autor: korinna

Link direct la acest mesaj

Daca tot m-am linistit cu kk verde..de ce sa nu iau de la capat???....acum vad ca bb de 2 luni are in kk un fel de mucus...kk acum e normal ca si consistentza,pt ca-i dau ceaiuri multe.Constipat nu mai e...insa vad ca in kk este un felde mucilagiu..nu stiu ce o mai fi si asta..ma gandesc sa nu-si elimine flora intestinala....:(((
Am fost ieri si am intrebat la doctor...si a spus ca nu-i nimik..ca asa fac bebeii pana li se introduc si alte alimente....:(
Voi ce stiti????

KORINA mamica x 2

http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Draga Korinna,

Mie pediatra mi-a spus ca atunci cand apare mucus in kk , e semn ca ceva a iritat intestinul sau stomacelul.
Bianca (1a an 8 l) a patit si ea de vreo 3-4 ori chestia asta, dar dupa ce introdusesem deja sucul de portocala (cred ca prima oara s-a intamplat pe la 4 luni ) si am pus totul pe seama acestuia . Am rezolvat cu putin regim si cu ceai de menta . Si la ea consistenta kk-ului era normala .
Dar la un bebe asa de mic , nu stiu care poate fi cauza . Il alaptezi la san?
Sanatate si sa scapati cat mai repede de "necazuri"
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Intr-adevar, la bebe asa mic nu este o problema mucusul, cu atat mai mult cu cat spui ca ii dai si ceiut. Si de la lapte apare uneori. Daca nu este spuma sau alte chestii, stai linistita !!

Alina si Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Nu ilalaptez lasan..ii dau lapte praf..este vorba de Bebelac de la Nutricia-i-am dat treptatat de la 3 saptamani,de cand am facut eu mastita la un san si am facut tratamente cu antibiotice...acum mi-a copt cezariana si iar am luat antibiotice...:(((
Oare nu-i tolereaza organismul tipul asta de lapte??Ar trebui sa incerc un alt lapte??Asa vad ca ia in greutate..ca are acum 5,600-la 2 luni...decat ca am observat eu in kk mucusul asta.Ce sa fac oare?
V-am zis cadoctorita a spus ca nu-i nimik...
Ma doare capul de atatea probleme..!!!

KORINA mamica x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

eu spun sa nu-ti mai faci atatea probleme, korinna si sa ai incredere in doctorita. la fel avea si sara mucilagiu in kkutza, si a tinut-o cam pana pe la 3 luni. nu a fost nici o problema, chiar a primit 10+ de la doctorita pentru felul in care a crescut si s-a dezvoltat. daca ii prieste si creste bine cu laptele praf pe care i-l dai, eu zic ca n-are rost sa i-l schimbi si sa-ti creezi intr-adevar probleme.
incearca sa fii calma si daca ai nelinisti vorbeste cu doctorita. copiii sunt foarte sensibili, preiau din starile tale, asa ca s-ar putea sa devina si el agitat.

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga korinna, ce consitenta are scaunul, e mai tare decat in mod normal, e mai moale, ceva schimbari de cateva zile? De exemplu, daca a fost racit sau a avut un guturai ceva, poatea avea secretii pe care le inghite si acestea se elimina prin scaun. Pentru asta nu trebuie sa te ingrijorezi dureaza cateva zile. Un scaun normal nu prezinta mucus. Mai gandeste tu si vezi ce s-a schimbat in regimul lui alimentar sau in starea lui generala. Daca mucusul din scaun e de mai multa vreme ar fi indicat sa ii faci o analiza.

Sanatate maxima va doresc
Ciufulici

Mergi la inceput

Ciufulici,mucusul il are de maimulta vreme..mai mult sau mai putzin cantitativ.Ce fel de analize sa-i fac??Daca doc zice ca nu are nimik???sa cer eu????ce fel de analize?Si daca nu-ti recomanda medicul...doar nu pot sa cer eu asa de capul meu!!!!
Da..intr-adevar acum este un pik bolnavior.Are rosu in gat si ia eritromicina.(pt ca facea febra....si inca ceva...de la nastere a cam avut mereu asa un fornait in nas...scot eu mucisorii cu pompitza...dar tot mai raman)
Eu ma gandeam ca strict de la regimul alimentar poate fi..de la laptele praf...
Nu este constipat...a fost o lunga perioada,dar de 3 zile bag ceaiuri la greu.Iese moale....insa in kk se vede clar mucusul ala....

KORINA mamica x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Tudor a avut niste scaune de genul asta cand a facut intoleranta la un antibiotic administrat oral. A inceput sa faca scaune mai multe decat in mod normal, fara sa fie foarte moi, dar care aveau aspect de mucilagiu de orez (ca si consistenta, pt. ca la culoare erau normale). Ni s-a spus ca antibioticul i-a distrus flora intestinala si ca probabil intestinul e foarte iritat, ni s-a indicat sa intrerupem tratamentul cu antibiotic(se inmultisera foarte tare scaunele), sa-i dam smecta sau debridat si sa-i dam cateva zile mancare de regim (orez fiert, morcov fiert, branzica de vaci scursa bine, carne fiarta, ceai de menta cu sunatoare). S-a reglat scaunul in cateva zile. Ne-a spus medicul ca la refacerea florei intestinale ajuta mult iaurtul cu bifidus (am gasit un iaurt excelent facut de Prodlacta, produs Bio). Nu stiu insa ce varsta are puiutul tau si daca deja mananca iaurt. Daca e alaptat natural cred ca are mare importanta regimul tau alimentar. Dar cred ca nu trebuie sa-ti faci griji daca medicul a vazut scaunul si a spus ca e in regula. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Nu il alaptez la san..ii dau lapte praf:Bebelac...are 2 luni..nu-i pot da iaurt!!!
Face cu mucus dinainte de a-i da eritromicina oral...

KORINA mamica x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga korinna, am incercat sa iti raspund mai de dimineata dar calculatorul meu nu stiu ce a avut azi, ba sa blocat, ba s-a resetat, odata s-a intrerupt curentul si toate in timp ce eu incercam sa raspund la mesajul tau, acum e a patra oara cand scriu, nu mai stiu daca mai iese ca cel de la inceput dar ma straduiesc.

Citind mesajul tau acum se schimba datele problemei bine.

Daca bebelusul tau este cu rosu in gat si are secretii nazale e clar ca el nu poate sa expectoreze, nu poate sa isi sufle nasul, prin urmare el inghite o mare parte din secretii. Aceste secretii se elimina si ele pe undeva si anume prin scaun. Ideal ar fi ca bebelusul sa fie bine hidratat, ridicat in sus de mai mult ori pe zi (deoarece stand prea mult culcat pe spate secretiile stau acolo in gat si pot antrena tot felul de microbi apoi, secretiile devin vascoase si infectia poate urca spre sinusuri ducand la o otita sau infectia poate sa coboare spre arborele bronsic ducand chiar la o bronsita sau mai rau o pneumoni), si instilatii nazale una doua picaturi dimineata si seara.

Am vazut din cele scrise ca bebelusul face tratament cu eritromicina pe cale orala si ma gandesc ca e un sirop de tipul ilosone care poate da scaun moale pe perioada administrari. Dupa tratament scaunul trebuie sa se normalizeze. Ar fi bine de asemenea ca doctorul sa fi recomandat si un mucolitic pentru fluidificarea secretiilor, poate tu deja ii administrezi dar ai omis sa scrii in mesajul tau. Daca ai facut cumva tratament pe o perioada mai indelungata cu antibiotice e bine ca bebe sa primeasca si ceva pentru protectia gastrica (de exemplu un complex de vitamine din grupul B).

Cu riscul de a ma repeta, bebe face scaun moale si cu mucus care sunt de fapt secretiile inghitite dar dupa ce vei termina cu tratamentul si bebe va fi bine, scaunul ar trebui sa se normalizeze dupa 2-4 zile.

Regimul alimentar daca e doar cu lapte praf si daca e o formula adecvata varstei lui nu ar trebui sa ii faca probleme decat daca e introdus de una doua zile si e ceva nou in alimentatia lui. E adevarat ca laptele praf se digera mai greu si in acest caz bebelusii au un scaun, doua pe zi, mai consistent. Este de preferat sa ii servesti bebelusului masa la fiecare 3-4 ore.

Ce inseamna "ceaiuri la greu"?

Acum dupa ce am citit mesajul tau cade efectuarea unei analize medicale din materiile fecale. Daca era necesar ea s-ar fi numit coprocultura. Daca doctorul a zis ca nu e nimic rau ca scaunul e cu mucus ar fi bine si sa explice de ce?!

Va doresc sanatate maxima
Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Si Sofia avea mucus in Kk la raceala, e normal

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput