Parul lung la fetite

Parul lung la fetite | Autor: bia

Link direct la acest mesaj

Stiti ceva despre acest subiect?Cunosc mamici care si-au tuns fetitele,desi aveau un par lung,superb,deoarece li s-a spus(chiar de medici) ca ar" manca"calciul si chiar vitaminele copilului.Sa fie adevarat?Si Biancai i-a crescut parul si ma gandeam sa il mai scurtez putin,la toamna cand incepe gradinita.Dar stiu sigur ca o sa-mi para rau.Voi ce spuneti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Mie imi place parul lung la fetite, dar nu exagerat. Depinde de fizionomie, de traditia din familie si de rabdarea mamicii pentru a intretine podoaba capilara a fetei. Eu de ex. am ales sa o tund pe Anca scurt pentru ca pe caldurile astea avea mereu ceafa uda. Iar lungimea nu permitea sa-i fac codita, plus ca parul ei se onduleaza natural si e greu sa "disciplinezi" un astfel de par (mostenire de la mami).
Dar probabil ca dupa o anumita varsta (4 ani), daca si ea va dori, si-l va putea lasa lung.
Vilma si Anca (2 ani si 3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Am tuns-o pe Diana la 3 ani si jumatate cand avea parul pana aproape de fundulet. Era superb, des si un pic ondulat la varfuri (i l-am si pastrat intr-o codita), dar era un chin cu pieptanatul si stransul in coada. Vara nu mai zic, transpira foarte mult si avea pe ceafa numai bubite.
Acum doi ani am tuns-o baieteste si mi-a parut rau. Dar acum a inceput sa-i creasca din nou si n-o s-o mai tund curand.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

nu cred ca lungimea parului afecteaza calciul sau vitaminele. chiar daca o tunzi scurt, deci mai des, parul tot creste. pentru copii e mai indicat parul mai scurt, nu-l mai chinui cu piptanatul si cu aranjatul, o poti spala mai usor si mai des mai ales vara. si mie mi-ar placea sa-i las fetitei mele (2 ani si 4 luni) parul mai lung dar pe ea inca nu o intereseaza chestia asta iar la piptanat nu prea vrea sa stea, plus ca are un par foarte des, aspru si ondulat, asa ca am tuns-o scut de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara t spune:

Eu am tuns-o pe Andreea cand au inceput caldurile pt. ca se irita f.tare la ceafa,chiar facea rana si dupa multe nehotarari am decis sa o tundem.Dar nu am auzit pana acum ca ar "manca" calciul si vitaminele din corp.Ma abat putin de la subiect(mii de scuze),dar Andreea sufera mult ca am tuns-o si spune mereu ca vrea si ea par lung,iar in casa isi pune un prosop cat mai lung in cap,vine la mine cu elastice de par si ma pune sa-i fac doua codite,dupa care insista ca ea asa vrea sa mearga afara,sa aiba parul lung ca fetele.Inca o data mii de scuze ca am deviat putin de la subiect.

Pupici,Lacra si nazdravana Andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna! Si fetita mea(1 an si 11 luni)are parul mai jos de umeri si nu vreau sa o mai tund desi ne cam chinuim;am tuns-o (am ras-o)la 9 luni cand il avea la fel de mare si m-am gandit ca e prea mica sa il las de-atunci mare.E adevarat ca trebuie sa am mai mare grija de el,ptr ca tot timpul isi pune fara sa vrea cate o bomboana,sau da cu mainile murdare prin el dar il spalam mai des si totul e ok;in cursul zilei il tinem prins in codita ca alltfel ar fi tot timpul ud la ceafa.Ti-am zis e mai greu dar nu o mai tund nici in ruptul capului!! Multi pupici de la bebe Jill si mami!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janib spune:

Fetita mea are 2 ani si 7 luni si am tuns-o de la un an.... pentru mai multe motive 1. transpira foarte tare vara si se irita la ceafa. 2. nu ii placeau coditele si avea in permanenta parul in ochi. 3. se putea intretine mai bine... spalat uscat.. etc. Nu stiu cum este cu calciul, datr am vazut fetite cu parul superb, cu niste codite intr-adevar divine si care nu au avut nici un fel de probleme de lipsa de calciu. Asa ca dragi mamici faceti asa cum va dicteaza voua inimioara si sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

fetitza mea, Maia are 4 ani si 9 luni si nici nu vrea sa auda de tuns!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivonne spune:

Draga bia,
Bianca ce parere are? Poate ca si parerea ei e de luat in considerare. Si ce varsta are? poate scurtandu-i parul ii scurtezi si increderea in sine. Nu cred sincer nici eu ca are vreo legatura cu vitaminele.. Poate alimentatia are mai mare legatura cu sanatatea parului. Si mai ales daca ea e foarte mandra de podoaba ei, poti sa ii creezi un complex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Eu am tun-s pe Ioana pe la 4 ani. Am lasat apoi parutul sa creasca si e tare mandra de fiecare firisor in parte. Eu ii fac codita (te) in fiecare dimineata, iar atunci cand o iau de la day care e cu parul in vant. Ce ma enerveaza cel mai tare este atunci cand o spal pe cap si ea isi pune (la gradinita!) gel sau nu stiu ce sclipici. Ii promit ca o tund dar cred ca ea stie ca n-o voi face. Eu zic ca fetitele sunt mai "dichisite" cu codite! Poate e numai fixul meu, o tara a copilariei. Tatal meu m-a tuns la frizerul lui pana cand cuvantul meu a contat pentru ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Si noi avem probleme cu bretonul care e cam lungut si nu vrem sa purtam tot timpul agrafa.Parca totusi nu as tunde-o ,are asa un par frumos si ondulat...ceilalti copii au avut parul drept.

Sint si eu in dilema pentru ca sotul meu spune ca-ar fi cazul sa-o tundem...

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput