Pneumococ

Pneumococ | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

In urma unui exudat faringian, fetei mele i-a fost gasit un pneumococ. Antibiograma inca nu e gata, diseara o sa o luam. AM incercat sa caut informatii pe net despre bacteria asta, dar nu prea m-am lamurit. E adevarat ca una din manifestarile posibile sunt otitele repetate? CA fetita a tot facut otita, dar explicatia medicului a fost ca din cauza ca polipii sunt inflamati, sunt foarte multe secretii in nasuc, care ajung si la ureche...Si mai e adevarat ca desi o sa o tratam acum, in colectivitate fiind (la gradi), e posibil ca peste scurt timp sa se procopseasca din nou cu pneumococul asta? Si poate merge in colectivitate pana sa facem tratamentul?Multumesc!Poze:
http://community.webshots.com/album/562040587rahoEU?start=0
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/Miruna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

De ce i-ai facut exudatul? Pneumococul asta are semne clinice sau i-a iesit pneumococ fara sa aiba nimic clinic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Ne-au obligat de la gradinita sa facem exudat nasal si faringian (pe toti copiii, nu doar pe fiica-mea), pentru au fost gasite 2 cazuri de streptococ (nu stiu sigur, dar cred ca de beta hemolitic era vorba). In afara de secretii nazale abundente si de otite din cand in cand (vreo 3 in 6 luni) alte simptome nu mai are.Poze:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gioni spune:

Si lui Alex i-a iesit pneumococ in exudatul faringian si nazal (atunci el a avut amigdalita). Am facut tratament cu antibiotic i-a trecut amigdalita dar cand i-am repetat exudatul a iesit doar in nas. Acum am facut exudatul si la alt laborator. Luni iau rezultatul. Este un pneumococ destul de rezistent, sensibil la antibiotice care nu se pot da la copii. Nu stiu cum o sa scapam de el ca nu ne primeste la gradinita.
Ralucutza77 voi ce tratament faceti?
Cu bine,
Gioni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

quote:
Originally posted by Gioni

Si lui Alex i-a iesit pneumococ in exudatul faringian si nazal (atunci el a avut amigdalita). Am facut tratament cu antibiotic i-a trecut amigdalita dar cand i-am repetat exudatul a iesit doar in nas. Acum am facut exudatul si la alt laborator. Luni iau rezultatul. Este un pneumococ destul de rezistent, sensibil la antibiotice care nu se pot da la copii. Nu stiu cum o sa scapam de el ca nu ne primeste la gradinita.
Ralucutza77 voi ce tratament faceti?
Cu bine,
Gioni

Da, si la noi a iesit sensibil doar la niste antibiotice foarte puternice. Am vorbit cu medicul ORL-ist, care a mers la laborator si a rugat sa se repete antibiograma si pentru peniciline si ...inca ceva care ar merge dat la copii. La fiica-mea a iesit intermediar la Augmentin, asa ca ii dau o doza mai mare (mi s-a zis sa ii dau 3 zile cate 7 ml de 2 ori pe zi si inca 4 zile cate 6 ml de doua ori pe zi). O sa repetam exudatul dupa ce trece efectul la antibiotic sa vedem daca am scapat. Cred ca o sa ii fac si vaccinul antipneumococic, pentru ca noi am tot tras-o cu otite de la pneumococul asta si nu as vrea sa se repete povestea.Poze:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns banutza spune:

multi copii sunt purtatori de pneumococ-bacterie, iar cei mai expusi sunt cei care se duc la gradinita.Din ceea ce am citit din presa suedeza (au fost cazuri grave cand copilul si-a pierdut auzul la ureche din cauza pneumococului sau caz si mai grav, cu inflamatie la creier si a ramas cu sechele) m-am speriat si m-am decis sa ii fac vaccinul.Te-as sfatui sa ii faci si tu.
acest vaccin il apara sa mai ia pneumococul din colectivitate si e recomandat celui care a fost expus anterior. efectul acestui vaccin e de 3 ani. cei mai predispusi sunt cei pana in 5 ani (conform brosurii care mi-a fost data de la institutul de vaccinare)

cand copilul meu a avut otita si nasul infundat mi s-a recomnadat sa ii dau picaturi in nas si cand doarme sa o faca pe 2 perne, ca sa ii fie mai usor sa respire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Exista si varianta homeopata a vaccinului antipneumococic - Pneumococcinum. E putin mai greu de procurat - globulele se iau pe baza de comanda, din Germania, insa e o alternativa de luat in considerare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

40 % dintre adultii SANATOSI sunt purtatori asimptomatici de PNEUMOCOC.
Nu stiu care sunt procentele exacte la copii dar probabil ca sunt mai mari.

Purtatorii sanatosi de pneumococ nu trebuie sa primeasca tratament de eradicare decat daca sunt prezente complicatii infectioase:otite, amigdalite, pneumonii, meningita.

Vaccinarea anti-pneumococ este o varianta dar deocamdata ea este recomandata categoriilor cu risc.
Ea se face doar pentru anumite tulpini (mai agresive) si nu pentru toate tipurile de pneumococ. Deci nu protejeaza 100%.

A, si nu uitati ca ar trebui testati prin exudat faringian toti membrii apropiati ai familiei, altfel, chiar daca antibioticele elimina microbul , copilul se poate reinfecta de la contactul cu saliva adultului purtator.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Da, asa este cum spune Sheannamp. Tocmai de aceea te-am intrebat, ralucutza, daca are copilul semne clinice, fiindca si fetitei mele anul trecut i-a iesit un pneumococ la exudat si medicul a spus ca nu trebuie sa-i facem nimic atata vreme cat nu prezinta semne clinice...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gioni spune:

Trebuie sa recunosc ca eu m-am cam speriat de acest pneumococ.
Alex s-a tot imbolnavit de cand am inceput gradinita in septembrie (si pneumococcul tot de acolo banuiesc ca l-a luat ca in septembrie nu era).
Acum de aproape doua luni nu mai merge l-a gradinita dar nu-l pot duce pana nu scapam de bacteria din nasuc. Am citit si eu ca pot fi purtatori sanatosi...dar ce fac daca se duce la gradinita si-l da si la altii?
monaraus, fetita ta a scapat de el...a mers la gradinita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns torna spune:

quote:
Initial creeata de ralucutza77
-------
Si poate merge in colectivitate pana sa facem tratamentul?

Ralucutza, am inteles ca desi nu aveati simptome in momentul asta, medicul v-a recomandat tratament pt. pneumococ, probabil avand in vedere si otitele mai vechi.
Pe de alta parte, asa cum a scris Sheannamp si Monaraus, purtatorilor fara manifestari clinice nu li se recomanda tratament.

Intrebarea mea este intr-un astfel de caz, adica purtator sanatos, copilul primeste avizul epidemiologic de intrare in colectivitate? Monaraus, ai fost intr-o astfel de situatie, fetita ta merge la gradinita?

Fetelor, va rog frumos daca faceti vaccinulanti-pneumococ sa ne dati si noua detalii, adica daca si in ce situatii vi l-a recomandat medicul, ce varianta de vaccin ati facut, cat costa, etc.
Va multumesc.

Mergi la inceput