Lapte matern diluat ?!?
Sotia mea are de o perioada de timp un lapte apos si banuiesc ca nici beblusului nu-i place ptr ca se tramba si incepe sa planga de multe ori ; asa ca am inceput sa-i dam lapte praf . De la ce credeti ca provine acest gen de lapte ?! Nu si-a schimbat meniul alimentar , i schimb este un pic mai obbosita , poate sa fie de la asta ? multumesc mamicilor care vor raspunde si ne vor ajuta sa intelegem .
Raspunsuri
Ela spune:
Aspectul laptelui matern nu are nimic de-a face cu proprietatile lui nutritive!
In carti se atrage atentia ca la inceputul suptului lapetele poate aparea mai apos, dar devine mai alb pe masura ce bebe goleste sanul!
Nu renuntati asa usor la alaptat - nici un lapte praf nu compenseaza calitatile laptelui matern!
Cat are bebe? Poate nu e bine pozitionat la san sau are colici - si de aia plange!
Iar de la oboseala mamei - doar se diminueaza lactatia, nu se schimba si gustul!
Mai incercati, fiti consecventi, nu-i oferiti lui bebe o alternativa asa comoda cum e biberonul - si o sa vedeti ca o sa treaca!
Numai bine la bebici, mamici si burtici!
jeni spune:
subscriu la ce a spus Ela!in plus daca bb continua sa ia in greutate, nu este nici o problema!incercati sa-i dati san, si abia apoi sa-i dati un supliment de lapte praf, daca da semne ca nu se satura!
numai bine !
jeni si bb. bianca
descintec spune:
Cumnata mea avea probleme cu alptatul in timpul ciclului, care a venit in perioada in care alapta. Atunci se pare ca laptele ei isi schimba gustul si fetita efectiv refuza sa suga. Dar nu a renuntat, se chinuia trei-patru zile ca naiba, dar apoi isi revenea si fetita sugea bine. Daca sotia ta are lapte, sa nu renunte, e mare pacat. Nu numai faptul ca laptele de mama e de neinlocuit, dar sentimentul pe care il ai cind tii copilul la sin!! Dragoste suge atunci!!
D.
Krissias spune:
Alexi ,sa nu renunte la alaptat.Motive pot fi multiple si poate doctorul este in masura sa va spuna daca copilul ia in greutate sau nu si ce se poate face .Stiu ca sotia ta a nascut nu de mult si poate nu are experienta suficienta,rabdare necesara dar nu va dati batuti.Nimic pe lume nu se compara cu laptele de mama si cu senzatia placuta pe care aceasta o simte cind are copilul la sin.Eu am facut infectie la sinul sting si o alaptam pe Alex numai de la dreptul si nu am renuntat deloc .Am pus agheazma pe rana (am avut si unsori de pe la doctori)si dupa numai o saptamina a putut beneficia de ratia intreaga.
Acum se pune si problema copilului:poate-i este lene sa suga (se stie ca la sin muncesti mai mult,lucru care nu poate fi spus despre biberon) si atunci incepe sa plinga inainte sa-si ia intreaga cantitate de care are nevoie.
Nu renuntati la laptele matern pina cind nu aveti un aviz calificat .Ati facut proba suptului?
Krissias si Alex
http://comunnity.webshots.com/user/krissias
brindu spune:
Nu renuntati la alaptat! Si eu am avut aceste dubii la un moment dat, dar a fost de la oboseala si oricum laptele matern se adapteaza nevoilor bebeului, poate ca i-a fost mai sete si de aici laptele mai apos...pe caldurile astea nici nu-i de mirare!
Oricum exista si niste pastilute pentru stimularea lactatiei care ajuta f mult, se numesc Nutrinatal, in intregime din plante, eu iau si acum (bebe 4 luni). sunt mai greu de gasit, dar incercati la magazinele naturiste din P-ta Matache! Mult succes! Laptele de mama e de neinlocuit!
Brindusa si Mihail
parpalak spune:
Transmite-i proaspetei mamici sa MANINCE BINE si poate sa ia vitamine prenatale in continuare (fac bine si la alaptat si la oboseala).
nelia spune:
Da, si eu am luat pastilele prenatale si dupa nastere timp de doua luni (la recomandarea medicului) si cred ca mi-au facut bine. Si am mincat bine si am dormit la fel... si inca mai am lapte si dupa doi ani si o luna.
Cornelia, mamica Agatei