"Fructele de mare",de cind ?

"Fructele de mare",de cind ? | Autor: EDDY

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici cunoascatoare,de la ce virsta se pot introduce in alimentatzia -ului shi asha zisele fructe de mare respectiv crevetzi,calamari,scoicile acelea mari cu striatzii care uneori "produc" shi perle ,scuzatzi ca nu shtiu cum se numesc in romaneshte ,pentru simplul fapt ca in afara de stridii,la toate celelalte le spun simplu SCOICI ?!Va intreb,deoarece noi mincam foarte multe feluri de mincaruri gatite cu asha ceva iar Naomi se uita mereu in farfuriile noastre shi mi-e mila sa-i dau intotdeauna doar orez sau cartof sau ce mai avem noi pe linga respectivele.
Sanatate shi la copii shi mamici.

Eddy & Antonia Naomi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Eu cred ca poti sa-i dai putin peste, dar abtine-te deocamdata de la calamari, scoici, stridii,si alte fructe de mare. Amica mea, japonica a inceput sa i le ofere de pe la 3 ani, si ia fost teama si ei un pic sa nu o strice la stomac. In schimb si la fata ei si la fiul meu le plac shrimp-ii, in salata, cu orez, pe barbeque.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Eu am inceput sa-i dau lui Luca scoici cam de pe la un an si ceva (are 17 luni acum)el maninca cu noi la masa dar mincarica lui si iata ca intr-o seara cind mincam scoici mi-a dat una peste castronel si si-a infipt degetele in cele citeva pe care le scosesem io din cochilie la mine in farfurie ,la inceput mi-a fost teama sa-i dau ,nu i-am dat decit vre-o trei -patru si am urmarit sa vad daca are probleme!!!n-a avut nimic,de atunci ori de cite ori facem scoici maninca cu noi ba le da si prin sosul ala special si sa vezi ce-i plac !!!!!!niciodata nu a avut nici o problema acum vezi si tu incearca un pic ,da numa daca a trecut d un an,s-au macar asa cite o frimitura -doua sa se obisnuiasca cu gustul ,oricum trebuie sa-i dai putin la inceput caci fiecare copil este in felul lui !!!!!!bafta multa!si pupici si voua!

AuraGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Noi n-avem decit 10 luni 1/2 (miine) shi in concluzie...ne mai punem pofta-n cui pentru o perioada !
Multzumim de sfaturi shi din nou !

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Noi ii dam lui Bogdanel peste din cand in cand si sapt. trecuta a papat si vreo doi shrimpi si nu a patzit nimic. El are 17 luni. Scoici etc., nu stiu ca nu mancam nici noi, dar shrimpii nu i-au facut rau.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Fructele de mare pot fi alergene.
Pestele, mai ales de tipul maguro (ton), carnea de balena sau delfin contin cantitati foarte mari de mercur. Am citit saptamana trecuta in revista "New Scientist" ca, potrivit unui studiu recent, nu se recomanda mai mult de 4 mese cu peste pe saptamana nici la adulti, mai ales femeilor insarcinate si care alapteaza.
Sushi ori sashimi, mi-a recomandat pediatrul (aici in Japonia), sa nu fie dat inainte de varsta de 4 ani. De pe la doi trei ani insa, pot fi dati creveti sau tako (caracatita) cu conditia sa nu fie cruzi, si unagi (tipar) sau peste fript bine. Multi pesti pot contine fel de fel de paraziti.
Atentie mare, repet, crevetii, mai ales, pot produce alergii, chiar si fierti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Eu,i-am dat lui DAvid(2 ani) kani ,creveti si nu a patit nimic ,bine el e si mai mare .Si nici nu i-am dat in cantitate mare.Cunosc o tipa care ii da bb(2 ani) sashimi si ikura.Al meu nu maninca asa ceva, cu toate ca eu sunt distrusa dupa sashimi.Poate e mai bine sa mai astepti putin.Sushi poti sa-i dai ,fara wasabi(asa s-o scrie?),salata de ex.
si mai sunt unele care pot fi mincate de bb.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noua ne-a interzis medicul alergolog fructele de mare! E drept ca Tudor e alergic, nu stim inca la ce, dar are un teren atopic si ni s-a spus ca e mai prudent sa evitam alimentele cu un potential alergen mare. Ne-a dat alergologul o lista cu alimente permise si alimente interzise, iar fructele de mare erau in capul listei la interzise. Si cu pestele am fost sfatuiti sa fim prudenti, dar i-am dat salau foarte proaspat si foarte bine fiert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

shi multzumiri pentru noile pareri shi sfaturi !Acuma,daca tot am aflat mai multe pareri,vreau sa va spun ca eu i-am dat Naomiei o singura data doua bucatzele dintr-o scoica din aceea mare(hotate),caci facuse soacra-mea un fel de ciulama din fructe de mare shi sincer,nu puteam sa maninc shi copilul sa se uite in gura mea,fara sa-i dau shi ei putzin sa guste.Nu a avut nici o reactzie proasta,nu s-a deranjat la stomac,nu mi-a plins ca ar fi durut-o burtica dar nici nu i-am mai dat de atunci shi am preferat sa pun intrebarea pe forum .In skimb,la sfatul shi dupa ce citisem shi in cartea sotzilor Capraru ca se poate,i-am dat printzesei putzin peshte cod,fiert shi amestecat cu piureul de legume,ca a doua zi dimineatza sa vad ca Naomi facuse un eritem fesier de imi venea sa urlu.Shtiu sigur ca de la peshte,caci nu ii dadusem nimik nou in aceeashi saptamina!Oricum,v-am intrebat ca sa fiu sigura caci in medicii de aici eu NU pot avea incredere.Kiar daca sint un pic off-topic,am sa va spun ca Naomi nu avea 5 luni cind doctorul m-a intrebat daca am inceput sa-i dau ou cu tot cu albush,daca ii dau capshuni,tofu shi orez!Cind eu i-am spus ce shtiam referitor la interdictzia albushului inainte de implinirea virstei de 1 an,el mi-a spus ca din contra:albushul este recomandat!Io... !!!Nu ma mai lungesc shi cu poveshtile despre capshuni shi restul ca n-are rost dar dupa cum v-am spus,mai mare incredere am in sfaturile mamei mele shi parerile voastre decit in medicii de aici.
Inca o data multzumesc shi va ,ca tare meritatzi

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput