Mame ... "denaturate" ? (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

doamnelor, va invit la discutii!

citat (aproximativ) din unul din ziarele belgiene:

s-au inmultit cresele de sambata. numarul copiilor lasati la cresa sambata este din ce in ce mai mare. unii dintre copii sunt ai parintilor care lucreaza sambata insa din ce in ce mai multi parinti isi lasa copiii la cresa si sambata pentru un shopping crash sau pentru a rezolva diverse probleme. de cele mai multe ori cresa la care sunt lasati copiii sambata nu este aceeasi cu cea la care merg in mod normal caci foarte putine din cresele normale au program si in weekend.

ce parere aveti de povestea asta? cum ziceti ca e mai bine?
a) il iei pe ala micu ca pe un sac de cartofi, ii faci varza programul si il cari dupa tine in 150 de locuri.
b) il lasi la o forma de day care unde se joaca cu alti copii, are masa-masa, somnul-somn

varianta c) il lasi la bunici daca ai treaba nu exista caci aici bunicii NU SE AMESTECA, nici nu sfaturi insa nici cu ajutor! exista si exceptii, dar in mare asta e regula: contactele cu bunicii se fac pe baza de programare cu 2 saptamani inainte.

Mami de Laura

PS: pentru a evita eventualele rosii si oua in directia subsemnatei mentionez ca noi aplicam mai degraba a), insa respectam programul de somn al capcaunului INTOTDEAUNA! (altfel se transforma intr-un balaur mare si verde care scuipa flacari si face foarte mult zgomot)

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

noi praticam tot varianta a. cu respectarea programului de somn si masa
cand va merge la gradinita normala in timpul saptamanii si se va obisnui cu ea, nici varianta b nu as exclude.o atata timp cat nu devine obisnuinta

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Ba eu,cu riscul de a fi criticata drept "denaturata" spun sincer ca daca ar exista varianta B si la noi in Romania, nu as ezita sa o aleg. Cateodata chiar si pentru mine o zi de week-end, este extrem de obositoare ,cand merg in zeci de locuri pentru a-mi rezolva treburile,ca sa nu mai vorbesc de cumparaturile din hipermarket, imbulzeala, statul la coada la casa.. etc. Din lipsa de alta solutia copilul merge cu noi peste tot, il caram in carut dupa noi toata ziua, iar cand ajungem intr-un final acasa abia daca reusesc sa il schimb si sa ii dau sa manance ceva ca si adoarme pe loc pana dimineata. Deci revin cu afirmatia ca as alege varianta B, dar din pacate aici nu exista asta, poate peste cativa ani cand o mai evolua si Romania... Si in plus nu vad nimic rau in a lasa copilul intr-un loc sigur, unde sa aiba ocazia sa se joace cu copii de varsta lui, sa aiba program de somn si de masa...

Edit : si eu sunt de parere ca nu trebuie sa devina o obisnuinta in a lasa copilul la acel tip de cresa. O data sau de 2 ori pe luna este o.k, timp in care oricine isi poate rezolva treburile. De exemplu la mine sunt week-end-uri cand nu am nimic de facut, si atunci nu mi-as lasa copilul acolo, dar in situatiile pe care le-am mentionat mai sus, da , ar fi o solutie extrem de favorabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

quote:
Originally posted by alra

duminica, ora 8.32, DIMINEATA

Fericit-o!
Ai mei la 6:45 mi-au dat desteptare. Si eu sunt la cura de slabire, deci oricum cafeaua mea era fara zahar. Dar m-am scos la pranz, cand au bagat 3 ore de somn

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

quote:
Originally posted by alra

doamnelor, va invit la discutii!

citat (aproximativ) din unul din ziarele belgiene:

s-au inmultit cresele de sambata. numarul copiilor lasati la cresa sambata este din ce in ce mai mare. unii dintre copii sunt ai parintilor care lucreaza sambata insa din ce in ce mai multi parinti isi lasa copiii la cresa si sambata pentru un shopping crash sau pentru a rezolva diverse probleme. de cele mai multe ori cresa la care sunt lasati copiii sambata nu este aceeasi cu cea la care merg in mod normal caci foarte putine din cresele normale au program si in weekend.

ce parere aveti de povestea asta? cum ziceti ca e mai bine?
a) il iei pe ala micu ca pe un sac de cartofi, ii faci varza programul si il cari dupa tine in 150 de locuri.
b) il lasi la o forma de day care unde se joaca cu alti copii, are masa-masa, somnul-somn

varianta c) il lasi la bunici daca ai treaba nu exista caci aici bunicii NU SE AMESTECA, nici nu sfaturi insa nici cu ajutor! exista si exceptii, dar in mare asta e regula: contactele cu bunicii se fac pe baza de programare cu 2 saptamani inainte.

Mami de Laura

PS: pentru a evita eventualele rosii si oua in directia subsemnatei mentionez ca noi aplicam mai degraba a), insa respectam programul de somn al capcaunului INTOTDEAUNA! (altfel se transforma intr-un balaur mare si verde care scuipa flacari si face foarte mult zgomot)

Alra, doar pt ca ne inviti la discutii raspund si eu...sau imi manifest o nedumerire legata de cresele de simbata... ai un link cumva? Pe aici eu nu am auzit de asa ceva si zau ca nu suntem departe de voi. (prieteni de-ai mei pilot si controlor de zbor au intr-adevar cresa cu ore deosebite, dar le-o cere profesia, insa in Olanda esti vazut ca...parinte denaturat daca iti lasi copilul mai mult de doua zile la cresa - intre noi fie vorba pt noi e doua zile perfect si recunosc ca nu mi-as lasa fata, ca putem face cumparaturi si pe rind-)
A, si nu cunosc evident bunicii belgieni ai fetitei tale insa bunicul olandez al fetitei mele vine de 2-3 ori pe saptamina sa o vada, fara programare, si e intotdeauna bine venit pt ca e un dulce si il iubim. Si din cite stiu de la prieteni si colegi si bunicii copiilor lor sunt cam nedezlipiti de nepoti, chiar au grija de ei 1-2 zile pe saptamina si vin (se pling unii colegi de soacre) prea des sa isi vada nepotii.
Si repet, suntem la o aruncatura de bat de Belgia, chiar asa de mare nu o fi diferenta in gandire.
Ai dreptate ca nu comenteaza si nu se amesteca in educatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

iris, sunt multe crese la noi care fac si sambata insa nu toate au site deoarece foarte multe sunt de tipul "mama de zi" sau "familie". eu am o prietena care ocazional lucreaza sambata si ea si sotul si il duc pe ala micu la cresa. ea a cautat si la noi in zona sunt mai multe si stam la tara, nu in oras mare. daca dai google "zaterdag" si "opvang" gasesti si tu cateva.

off topic, vei fi surprinsa sa afli cate diferente sunt intre belgieni si olandezi chiar daca vorbesc aceeasi limba si sunt la o aruncatura de bat. noi la lectiile de spaniola discutam des despre diferentele intra natii - eu mai ziceam de romani, profesoara de spanioli si sfarseam tot timpul prin a vorbi de diferentele intre belgieni si olandezi. ii amuza mirarea mea caci vorbeau aceeasi limba si erau la o aruncatura de bat cum zici tu.
fata mea nu are bunici belgieni, te invidiez ca aveti bunici aproape si cu care va vedeti asa des... mi-ar place asa mult si mie... imi pare tare rau ca fata mea nu se poate bucura de bunici cum am facut-o eu.

acuma mai ontopic o colega imi povestea ca exista aici un trend care se cheama "cocon" - fiecare familie este in propriul "cocon" si amestecurile dinafara sunt foarte reduse. acest trend vine insa si cu avantaje dar si dezavantaje: nici nu comenteaza, dar si ajuta foarte rar. mai zicea insa ca astfel de trend are suisuri si coborasuri, pe vremuri si ei se bagau in ciorba altuia ca si noi. oricum aici notiunea de "soacra" este foarte estompata, nu are aceleasi valente ca in Romania ce ziceti, va apuca cheful de emigrare?

Mami de Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Tot of-topic

Acum o saptamana m-am intors din Belgia si din Olanda. Diferentele sunt imense. Sunt indragostita de Olanda, o tara cu totul speciala, alt sistem, alt mod de gandire, nu stiu daca ii mai poate ajunge cineva. Belgia e super ok si ea, dar parca prea multe dispute intr-o tarisoara asa mica,ce e de apreciat insa, e faptul ca ei merg inainte si chiar daca nu au guvern sau alte porcarii, lucru putin probabil la noi in tara.

Acum revenind la subiect: cresele lor nu sunt ca ale noastre, chiar si bonele sunt platite si instruite prin cassa de asigurari sau ma rog de stat si nu iti iei bona o tanti care e vai mama ei si multe alte lucruri negative, cum e in Romania, neavand nici o protectie in cazul in care asta ti-l scapa in cap sau mai stiu eu ce nenorociri, somnifere si alte lucruri. Recunosc si copilul meu a avut bona, acelasi stil despre care vorbesc, am renuntat la serviciile dumneaei pentru ca erau asa cum erau. Insa daca in Belgia sau Olanda iti dai copilul la cresa, in marea majoritate, sunt convinsa ca exista si exceptii, copilul tau e in siguranta si bine ingrijit. Pe mine ma apuca strechea cand ii vad ca nu lasa copilul sa se tavaleasca pe iarba sau chiar in balta ca sa nu se murdareasca, totul e "nu-i voie". Nu este lasat sa exploreze, sa vada, sa invete singurel, sa perceapa mediul in care traieste. Din cate am auzit, caci nu am cum sa fi trait experiente, singura problema e ca iti poti lua copilul uneori batut de la scoala ma rog sau cresa, si nu de cele care il ingrijesc, cum mi s-a intamplat mie in TG-Mures la CRESA NR. 17 de pe str. MUNCII, ca am ajuns in SMURD cu el ca a facut o reactie foarte urata la palma primita peste fata pe sistem nervos, ci de copii, adica conflicte intre ei, lucru posibil si in frumoasa tarisoara ROmania.

Plus ce am mai vazut, acele crese de sambata nu sunt asa ca iti tin copilul intr-o curte amarata, jegoasa, cu leagane scorojite, ca nu iti mai dai seama de culoarea lor si periculoase, ei fac tot felul de activitati in parcuri multa activitate sportiva... vazut cu ochii mei, ce-i drept erau un pic mai mari copiii, erau cam de gradinita grupa mare.

Acum parerea da as alege varianta B, de ce sa car copilul dupa mine peste tot, nici eu nu reusesc sa fac calumea treburile ca alerg dupa domnul, el e marait, agitat, obosit vrea sa se joace, asa mai bine acolo il las in voia lui si poate reusesc sa termin si mai repede fara el, ma duc il iau si suntem toti fericiti.

ajunge ca m-am intins ca o zi lunga de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by cllaudia

Ba eu,cu riscul de a fi criticata drept "denaturata" spun sincer ca daca ar exista varianta B si la noi in Romania, nu as ezita sa o aleg. Cateodata chiar si pentru mine o zi de week-end, este extrem de obositoare ,cand merg in zeci de locuri pentru a-mi rezolva treburile,ca sa nu mai vorbesc de cumparaturile din hipermarket, imbulzeala, statul la coada la casa.. etc. Din lipsa de alta solutia copilul merge cu noi peste tot, il caram in carut dupa noi toata ziua, iar cand ajungem intr-un final acasa abia daca reusesc sa il schimb si sa ii dau sa manance ceva ca si adoarme pe loc pana dimineata. Deci revin cu afirmatia ca as alege varianta B, dar din pacate aici nu exista asta, poate peste cativa ani cand o mai evolua si Romania... Si in plus nu vad nimic rau in a lasa copilul intr-un loc sigur, unde sa aiba ocazia sa se joace cu copii de varsta lui, sa aiba program de somn si de masa...

Edit : si eu sunt de parere ca nu trebuie sa devina o obisnuinta in a lasa copilul la acel tip de cresa. O data sau de 2 ori pe luna este o.k, timp in care oricine isi poate rezolva treburile. De exemplu la mine sunt week-end-uri cand nu am nimic de facut, si atunci nu mi-as lasa copilul acolo, dar in situatiile pe care le-am mentionat mai sus, da , ar fi o solutie extrem de favorabila

Am stat o vreme in Vitan, langa mallul de acolo si imi aduc aminte ca pe str Branduselor se deschisese un fel de club unde iti puteai lasa copii cateva ore ca sa rezolvi una alta (nu stiu daca ii si culca). Poate mai exista si in alte zone, din pacate nu-mi amintesc numele respectivului club (era chiar langa un restaurant)

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

salutare- si multumesc pt urarile de ziua Biei
ca sa raspund pe scurt la dilemele de mai sus: noi o luam pe Bia peste tot si daca locul e intr-adevar nepotrivit pentru un copil de varsta ei, merge doar unul dintre noi...daca nu, nu...
o singura data am lasat-o (singura data cand a fost fara vreunul din noi, ever), anul trecut in februarie: trebuia sa mergem toti trei la botezul nepoatei din Elvetia, aveam bilete de avion, tot, insa cu 2 zile inainte a luat o viroza...Desi in ziua plecarii se simtea mai bine, ne-a fost teama sa o luam cu noi asa si a ramas acasa -la noi, deci macar in mediul ei- cu parintii mei (maica-mea, afurisita cum e, e medic- macar stiam ca e pe maini bune). Am lipsit de vineri seara pana duminica dimineata...oricum, a fost tare aiurea fara ea si acum nu as mai lasa-o

de iesit, iesim aproape zilnic la cumparaturi cu ea, la firma, ...singurele locuri in care evit sa o duc (in afara de baruri, fum, etc,-logic!) sunt cele care au legatura cu administratia publica (pe la buletine, pasapoarte, ca le0am tot schimbat in ultimul timp)- acolo mergem pe rand...

mie asa mi se pare normal, mai ales acum cat e mica, sa fie tot timpul (daca e posibil) langa unul dintre noi; la capitolul "denaturare", as putea sa adaug plecarea mea de vara trecuta de vineri pana duminica in Vama Veche la un concert, iar Bia a ramas acasa cu sotul...A fost singura data cand chiar am simtit ca nu are ce cauta cu noi acolo si solutia cea mai buna a fost sa ramana cu el.

hai, astept alte dileme

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Buna fetele, ma primiti si pe mine in club? Sint si eu o mama "denaturata" care isi lasa copilui la gradi cu program prelungit chiar daca nu lucrez si as putea sta cu ea. Adevarul este ca a mers primele 6 luni la program scurt si aveam zilnic circ si scandal cind o luam acasa. Asa ca m-am hotarit sa o las sa manince si sa doarma acolo, iar acum ma atentioneaza sa vin ultima, sa nu cumva sa piarda ceva!
In alta ordine de idei eu fac parte din rindul fericitelor care isi lasa copilul la bunici in weekend (nu in fiecare, doar din 2 in 2), insa daca nu as avea aceasta posibilitate as alege fara sa clipesc varianta b. Nu vad ce folos ar trage daca as cara-o prin inghesuiala, as sta cu ea la cozi interminabile si i-as da programul peste cap doar ca sa fie cu mine.

Cu aripile intinse!

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput