Mame ... "denaturate" ? (2)
Raspunsuri - Pagina 2
alra spune:
Inca ceva - eu nu am nimic cu cei care lasa copiii singuri in casa 5 minute, ca inca nu m-am prins care e diferenta intre a iesi pana jos la bloc si a-l lasa sus sa doarma cu baby phone (cum e fi-mea acuma). Ok, il auzi daca plange, dar accidente poti pati si in propria casa. Eu una insa nu as iesi pe usa fara ea.
Insa am sa va povestesc ce s-a intamplat aici in Belgia asta vara. O mamica incepuse serviciul dupa nastere la cateva luni si ducea copilul la cresa ea dimineata. Intr-o zi pe la 12 a primit telefon de la cresa ca nu a venit copilul. Uitase sa treaca pe la cresa si uitase copilul in masina in parcare. Nu ma intrebati cum a reusit - oboseala, stres, nu stiu. Povestea e insa trista, era o zi in care batea soarele si copilul a murit deshidratat. Nu vreau sa imi imaginez ce o fi fost in sufletul femeii aleia...
Cert este ca si noi am patit de vreo 2 ori sa ne trezim in parcare la servici cu Laura gangurind in spate, insa niciodata nu ne-am dat jos din masina sa o lasam acolo, am ras doar ca prostii caci cresa este pe strada urmatoare serviciului si pur si simplu din neatentie am ajuns la servici in loc de cresa.
Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326
alra spune:
Ripley
Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326
Morgano spune:
Am facut 2 modificari.
Nota pentru cititori: Unele afirmatii facute aici vi se vor parea "greu de digerat". Daca aveti o parere contrarie va rugam sa o expuneti folosind conditionalele "eu as sugera..." "eu in situatia asta as face ...". In limba romana avem noroc, conditionalul se conjuga usor: particula "as" + forma verbului la infinitiv.
Elise, eu ma uitam la prize cu groaza si fiica-mea le ignora. Pana s-a apropiat sa studieze una, din care nenorocitele de protectii de la chicco cazusera ca mustele de buna-voie, insa fara s-o atinga si ne-a vazut ca sarim ca arsi. Ei de atunci, cum vedea ca nu-i dam atentie, pac o limba peste priza. Singura data in viata ei cand a luat-o peste manuta a fost cand intr-adins isi ducea degetele spre priza ca sa ne sperie si ne radea in nas. Mi-am dat seama ca trebuie cumva sa realizeze ca e periculos, ca nu e de joaca. Dupa palmuta peste manuta ei am stat 3 ore in bucatarie si m-am invinovatit ca am atins-o in felul asta. Dar sarise orice limita. Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)
alra spune:
Noi avem pentru prize niste protectii pe care le scoti numai cu o cheie speciala (pe care noi tot o pierdem) si sfarsim prin a le scoate cu surubelnita. Prizele noastre insa sunt protejate ele din constructie, au capacele de plastic si nu poti sa indepartezi capacelele decat daca apesi pe ambele deodata - cu un stecher. mai pe romaneste, nu poti sa bagi cuiu in priza.
Ripley, noi am constat cu Laura ca daca ii interzicem categoric ceva (urlam, sarim de pe scaun ca apucatii, genu asta) de prima data cand incearca ea nu mai incearca apoi. daca apuca sa stie ca o chestie "se face" apai o face in continuare. ex: umbla la sertarele cu plastice, insa niciodata la cel cu fafurii. daca il deschide si pe ala cu farfurii, ia numai castroanele de plastic din el, niciodata farfurii ca stie ca sare mami ca scelerata.
Din nefericire insa a apucat sa bea apa cu spuma din cada cand face baie
Elise spune:
quote:
Ripley, noi am constat cu Laura ca daca ii interzicem categoric ceva (urlam, sarim de pe scaun ca apucatii, genu asta) de prima data cand incearca ea nu mai incearca apoi. daca apuca sa stie ca o chestie "se face" apai o face in continuare.
E, la noi e taman invers!
O distreaza reactia, probabil.
Stie ca daca se apropie de priza sare mama ca pe arcuri. Asa ca ma comuta... on...off...
Elise & BBLisa
saphir spune:
De ce nu va mutati voi pe privat si stricati topicul fetei??
Sunteti de mult off topic, dar nimeni nu se sesizeaza.
Morgano spune:
Iti asumi toate riscurile din lume cand apare un copil in viata ta, nu o poti feri de toate relele. Dar cred sincer ca poti fii mult mai linistita in momentul in care scoti din calea copilului tau ceea ce consideri tu ca i-ar dauna.
Eu am ajuns la o concluzie dupa ce a implinit Ana 1 an: o las sa faca orice lucru care nu o pune in pericol, si uneori sunt judecata, de ex.:
- pentru ca-i dau mobilul meu sa se joace.... pai de ce sa nu se joace dc e tastatura blocata, nu-l arunca pe jos, nu-i face rau? Las-o sa se plimbe prin casa si sa boscorodeasca pe limba ei ca nu e nimic rau in asta. ba chiar vorbitul asta a ajutat-o fte mult in exprimare
- am lasat-o sa cada cand de-abia umbla: cadea pe covor sau parchet, la greutatea si inaltimea ei nu patea nimic, invata sa cada si o consider o lectie fte buna de auto-aparare, de ce sa o tin la fiecare miscare ca atunci cand va cadea mai de sus sa cada direct in cap ca bolovanul?
- pentru ca o las sa duca la gunoi diverse care trebuie aruncate fara sa ma duc sa vad ce face, ea stie fte bine ca deschide usa, pune mizeria, inchide usa, lumina in bucatarie si vine inapoi
- pentru ca o las sa manance singura si in treaba ei de la 1 an si jur ca face mai putina mizerie si mananca mai elegant decat tac'so, de ex
Astea sunt doar cateva exemple de chestii pe care eu le vad ca minore. Vreau un copil independent care sa nu imi simta stresul.
Sigur ca tremur de 100 de ori pe zi cand alearga pe mozaic ca nebuna si ma jur tot de atatea ori ca atunci cand va merge normal in loc sa aiba 100 la ora intre locatii ma fac turta de relaxare. Am scenariul cu: fuge, se impiedica, da cu capul de mozaic si ramane lata....
Mai cred ca fiecare varsta are scenariul ei: la bebelus SIDS, la 1-2 ani caderi din scaunul de masa, febra, voma, innecat cu mancare.... of cate sunt
la gradinita e lovita, se loveste, iese pe usa ca e nesupravegheata
la scoala o fura din curte
Dar esential este ca starea ta de teama sa fie bine controlata, cu cat esti mai panicat in fata copilului, cu atat tentatia lui e mai mare spre a-ti atrage atentia prin chestii la care te vede ca sari ca ars.Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)
Saphir, ti se pare cumva ca ai datoria de moderator? Ideea acestui topic a fost sa discutam pe diverse teme care ne preocupa, in general si particular, fara limitari, atat timp cat oricare dintre participante simte nevoia sa spuna ceva deosebit. Ia mai citeste tu primul post, poate gasesti ceva interesant de spus, sunt sigura ca ai o experienta vasta care poate ajuta (nu sunt deloc ironica).
Elise spune:
saphir,
si cam ce ar fi on topic, dupa parerea ta, daca asumarea riscurilor privind siguranta copilului e off?
Elise & BBLisa
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by cllaudiaquote:
Originally posted by Luna1
Eu as sugera (asta pentru a fi in ton cu cererea autoarei subiectului) inainte de a va lasa copiii nesupravegheati chiar si pt 5 minute sa incercati sa va ganditi ca acel copil este in patut singur, ia foc casa si nu poate sa fuga. Iar voi sunteti oprite de pompieri sa mai patrundeti in cladire cu promisunea ca vor stinge ei focul.
Nu pot crede ca sunteti atat de nonsalante (cele care procedeaza asa) si nu va ganditi cat de grava este fapta voastra. Pacat!
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Cata imaginatie, n-am ce zice... Ba ia foc o priza, ia foc toata casa, pierd cheia de la usa si nu pot intra in casa, intra hotul pe geam si fura copilul, se declanseaza un cutremur, sau se prabuseste tavanul din senin.... si culmea toate astea exact in alea 2-3 maxim 5 minute cat eu nu sunt cu ochii tinta pe copilul meu. Daca e sa gandim asa tragic, atunci ne putem face o gramada de scenarii horror in minte. De exemplu: alunec si ma lovesc cu capul de gresie, fac hemoragie interna si, in 5 secunde am lesinat.... spal geamurile si alunec peste balustrada si am murit intr-o secunda... sunt la bucatarie si imi cade un dulap suspendat in cap si, evident lesin... stau la pe forum pe DC si imi explodeaza monitorul in fata si ... si... si pot da mii de exemple de scenarii de tipul asta. Dupa cate exemple am dat, ar fi cazul sa nu mai ganditi asa prapastios.
Sau ca sa evitam orice tragedie petrecuta in locuinta, poate ar trebui sa ne mutam in mijlocul desertului, sub cerul liber, pe nisip... dar ce ne facem daca nimerim intr-un nisip "miscator"
Ma bucur ca ai scris cele de mai sus. Pariez ca in momentul in care a aparut cazul Maddy McCann (fetita familiei engleze disparute fara urma in Portugalia) ai spus "Vai cata neglijenta!" Nu vad nicio diferenta intre cele care isi lasa copilul singur in casa pt 5-10 minute si familia aceea. Reamintesc ca in cazul lor cineva a intrat pe geam si a rapit fetita in timp ce ei erau la restaurant.
Exemplul dat de mine nu este pura imaginatie ci este realitate, realitate ilustrata frecvent la stirile de la ora 5 unde apar copii arsi de vii in casa (caci mamele sunt destepte, inchiue si usa cand pleaca sa nu cumva sa fuga copilul), copii rapiti sau arsi de vii in masina.
Am auzit si de cazul din Belgia cu copilul deshidratat. Alta dovada de neglijenta crasa. Pai daca uiti de copil nu inteleg, de ce l-ai facut?
Diferenta intre faptul ca fie-mea doarme sus si eu sunt jos este un babyphone care imi reda toate zgomotele, este faptul ca intre mine si ea nu se afla nicio usa incuiata, este faptul ca suntem in aceeasi casa si am luat otate masurile necesare sigurantei ei. Accidente se pot intampla cum dadea exemplu si Cllaudia insa eu pot face tot ce imi sta in puteri sa le previn.
In tara in care locuiesc copilul este luat de autoritati daca este lasat singur in casa pana la varsta de 10 ani. Consider ca este o masura corecta, este vorba de neglijenta.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
alra spune:
Ripley, haha, parca ma descrii pe mine.
Pai si eu ii dau mobilul si da si cu el de pamant si de aia nu imi iau altu nou si fitos ca asta e fi'mea-proof.
Si eu o las sa manance singura chestii moi cu noi la masa de pe la 8 luni (legume fierte moi de tot) si cam de asta vara i-am lasat lingura si castronu in mana sa se descurce (1 an jumate). Mai, vedeam verde in fata de foame cand veneam la servici si apoi cand aveam mancarea sub nas trebuia sa ii dam ei de mancare prima. Si oricum gagica tragea de lingura de mult, ajunsesem sa o hranesc cu 2 linguri - una a ei si una a mea!
Pai cand a vazut scena (Laura mancand singura) o prietena care e maniaca cu curatenia s-a oripilat, insa sincer prefer sa strang un pic dupa decat sa mananc cu noduri. Si eu sunt total pentru integrarea copilului in obiceiurile familiei cat de mic posibil. Mie mi se pare ca un copil cat de mic care participa la masa de seara impreuna cu parintii mananca mai cu pofta caci ii vede si pe parinti mancand.
Si cu gunoiul la fel, ii zicem ca e gunoi si il duce ea. Ba se si autosesizeaza, totu e sa fii atent ce arunca
Si marturisesc ca si eu ma panichez des. Tati are o vorba de duh pe care o zice cand o vede pe Laura in situatii periculoase din care scapa la fir de ata: "Exista un Dumnezeu al copiilor mici si al betivilor"