Pregnyl
Buna doamnelor aspirante,
Va rog sa imi spuneti ce stiti despre Pregnyl.Si eventual intre Clostibegyt si Pregnyl ( scuze daca am scris gresit denumirea vreunuia)care e mai bun, daca se poate spune asa.
Incep sa imi pierd rabdarea cu doctorita mea si cu asteptarile astea. E adevarat sunt doar dupa prima luna de Duphaston, insa desi ma tot asigura ca sunt bine si nu am probleme mari ( nu ca as vrea sa ma Doamne fereste), desi analizele sotului au iesit bine, nu raman insarcinata.
Astept raspunsurile voastre. Va pup,
Anida
Raspunsuri
Tia spune:
Anida,
eu le-am "luat" pe amandoua. Clostilbegyt-ul este pentru stimularea ovariana, adica pentru "producerea" foliculilor, pregnylul ajuta foliculii sa se "sparga" si prin urmare sa produca ovulatia - asta in cazul in care unul din ei (si poate nu numai unul ) contine ovocitul. Se poate lua numai clostilbegyt in cazul in care foliculii se sparg singuri, altfel se faci si pregnyl. Momentul injectiei ti-l stalibeste dr. dupa monitorizarea foliculilor, in functie de numarul si marimea lor.
Dar cel mai bine comunica cu medicul tau pentru ca suntem diferite si poate la tine tratamentul va merge altfel...
angiVa spune:
Draga Anida, poate ar fi cazul sa ceri mai multe lamuriri dr. tale atunci cand iti administreaza tratamnte medicamentoase. De ex. dr. la care merg eu intotdeauna imi explica de ce acum iau un medicament sau altul. Luna trecuta mi s-a administrat si mie Pregnyl, in ziua 14-a de ciclu, deoarece foliculul era suficient de mare si pt. ca eram la prima luna de monitorizare eco, dr. nu avea de unde sa stie ca la mine desprinderea foliculuilui si ovulatia se produc in mod natural, ea mi-a prescris acest tratament(pregnyl) preventiv. Intr-adevar ovulatia s-a produs dar n-am ramas nici eu insarcinata luna trecuta. Luna aceasta la monitorizare, spre norocul meu, din cauza weekend-ului am ajuns la ultimul eco exact dupa ce s-a desprins , asa ca "am sarit" pregnylul, si sunt f. fericita deoarece mie imi da niste reactii tare urate acest medicament. Asa ca luna aceasta mi s-a prescris din ziua a 14-a Utrogestan 3*2/zi si 2 fiole Gravibinon la distanta de 7 zile.La mine nu a fost nevoie de Clostilbegyt pt. ca am ovulatie in fiecare luna.
Eu zic ca nu are rost sa te necajesti pt. ca tratamentul prescris de d-na dr. care te trateaza n-a dat rezultate intr-o luna, pt. ca e posibil ca si stresul sa-si spus cuvantul... Mie intotdeauna imi recomanda dr. sa incercam atunci cand suntem relaxati si linistiti (bineinteles ca in perioada fertila :)).
Deci, dupa cum bine zic unii: "rabdarea este cheia fericirii!".
Iti doresc mult succes si sedere cat mai scurta la sectiunea aspirante!!!
angi
BLUE ANGEL spune:
gagici !!!
am fost ieri la echo si am "descoperit" 2 foliculi grasutzi de 20mm si pe ovarul stg si pe drt.pe care i-am injectat cu pregnyl...
ni s-a recomandat CSD in urmatoareel 24 de ore !!!
asta inseamna ca ovulatia se va produce in urmatoarele 24 de ore ?
...si inca ceva ...am o greata in mine ..de-mi vine sa ma arunc la toaleta ... o fi din cauza pregnylului ...
spuneti-mi si mie ce rol are Oestrogel-ul ?
la cate zile se poate depista o sarcina din proba de sange ?
va multumesc
blue
Tia spune:
esti pe calea cea buna ... asteptam cu interes continuarea!
stiam ca pregnylul isi face efectul in 24 de ore, noi am asteptat pana a doua zi, apoi o zi , o zi pauza.. dar daca dr. v-a recomandat sa incepeti de-acum...
se poate sa ai greata de la pregnyl, nici eu n-am avut o stare stralucita, dar am avut mai mult ameteli. sunt teste de sarcina care pot fi folosite la 7 zile de la conceptie, insa mai bine il faci daca vezi ca intarzie rushii, n-are rost sa te stresezi de-acum!
hai, ca ai multa treaba nu mai pierde timpul pe forum si te asteptam