Implinim 1 an, ce facem la mot?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ange spune:

pe langa toate sfaturile pe care le-ai primit eu adaug: mancati,dansati si va distrati!!!

ange

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "Luatul Motului la Baieti"
postat de iuliana_2002, 04/06/2003, 14:44:13

Buna!

Va rog sa ne spuneti ce trebuie facut, ca nu stim la luatul motului la Clauditu. Mai avem 2 luni dar vreau sa stiu ce faem: luam cadouri la nasi iar, pe cine chemam, facem party ca la botez? Este vreo diferenta intre fate si baieti?
VA rog spuneti-ne ca nu stim!
Multumim,

Iulianaraspuns postat de Danza, 04/06/2003, 15:01:38

Nu stiu cum se face la voi, dar noi am taiat motul la 1 an. Si cum nasele noastre sunt plecate peste hotare si nu au avut posibilitatea sa vina la aceasta aniversare, i l-a taiat bunica in prezenta tuturor musafirilor care si-au amintit de noi si au venit sa ne felicite puiutzul. I l-a taiat ca la botez in semn de cruce, cate un pic din toate partile, apoi a doua zi l-am tuns eu frumusel ca pe un barbatel.
Succes mult si distractie placuta!!!

P.S. l-am asezat pe olitza ca sa stea cumintel cat bunica ii facea ritualul, oricum a durat nu mai mult de 2-3 minute.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mairaspuns postat de Andruska, 06/06/2003, 14:19:50

Noi i l-am taiat la aproape 1 an. Nasii i-au cumparat hainutze noi - l-am imbracat de festivitate si a inceput tam-tam-ul

Tava cu toate cele era invartita de cineva, el saracul nu apuca sa aleaga nimic si cand s-a hotarat, nasa i-a "taiat" motul numai ca foarfeca nu prea taia si uite asa au inceput

Pana la urma totul s-a terminat cu bine

Noi am dat o petrecere undeva in aer liber cu familia si cu rudele. Un pic ca la botez - daca sunt si copii cu atat mai bine. Andrei nu a avut copii DELOC si s-a simtit.

Succes si sa aleaga ce trebuie,

Andra si bb Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "Trebuie taiat motul"
postat de karmen, 10/02/2004, 12:28:33

Daca ati trecut curand prin acest eveniment va rog sa-mi scriti ce trebuie facut mai exact, ce fac parintii , ca trebuie sa faca nasii, ce spune traditia? Va astept cu drag.

Carmen si Calinraspuns postat de sigrid26, 10/02/2004, 13:34:44

Eu am taiat motul finului meu vara trecuta, eu sunt din Bucuresti asa ca iti voi spune cum am procedat eu ca nasa .Am imbracat baietelul cu tot ce este necesar adica cum se spune de la piele, cu hainute mai frumoasa , de ocazie, si cadou o pijamaluta, un trening, o jucarie, dupa posibilitati, nasica face motul si il taie si mai pune banii de pe tava si asta in functie de posibilitati, voi ca parinti puneti o masa invitatilor si un mic cadou simbolic nasilor,nu trebui sa fie ceva valoros doar simbolic drept multumire.Sper ca asa se face , eu una asa am procedat cred ca depinde si de zona am auzit si ceva de un ban de argint...dar eu nu am avut de unde sa iau pe moment.....asa ca ce am uitat eu sa fac...sper sa completeze ceilalti membri ai forumului.
sa fie sanatos baietelul si pt mamicaraspuns postat de Andreutza, 10/02/2004, 17:02:26

Eu sunt mamica de "dezmotatel" si cam asa am procedat si noi.In plus i-am pus copilului pe o tava mai multe obiecte din care trebuie sa aleaga 3(care se spune ca vor reprezenta obiecte cruciale in viata lui)(ata cu ac, bani, oglinda, seringa, bijuterii, carte, creion, foarfeca, etc), dupa ce i se taie motul(o suvita de par din crestet prinsa cu fundita).
Va pup!Andreea & Octaveatza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

joxy, nu te speria, e foarte simplu: cu stinga tii parul copilului si cu dreapta, in care tii o foarfeca, tai (parul). Si dupa aia ii dai bataie cu :)

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Oala cu apa de sub scaun semnifica bogatie.
Acum, daca stie cineva si de ce se taie motul, adica se semnificatie are, si mai ales daca este un obicei crestin sau nu? De curiozitate...

Mergi la inceput