Scaune diareice de la dintisori?
Nandor al meu are 7 luni jumate si de citeva zile face cam 5, 6 scaune pe zi unele dintre ele diareice.
Am trecut la regim sever numai cu orez si biscuiti. Am scos toate sucurile naturale precum si laptele praf (noroc ca mai bea de la mamica laptic de 2 ori pe zi).
In rest este foarte vesel si nu da semne ca l-ar deranja ceva.
Ma dispera insa cu ritmul acesta la scaune.
Sa fie de la dintisori? Primii 2 care i-au iesit jos nu l-au chinuit defel in acest mod.
S-auzim de bine!
Nela
Raspunsuri
cristinuca spune:
nela,
nu iti face probeleme asa am patit si eu cu fetita mea de noua luni, saptamanile trecute i-au iesit primii dintisori jos, nu preau am avut parte de dureri sau febra insa de caca moale da, medicul mi-a spus sa ii dau un sfert de lingurita de smecta de patru ori pe zi si sa ii dau laptele praf cu faina de orez amestecata, si sa stii ca a dat rezultate, nu ii scoate sucurile doar daca sunt purgative, poti sa ii dai linistita sucul de banana nu ii face nimic rau sa stii.
asta mi s-a intamplat mie acum nu ma luati in nume de rau, insa noi acum suntem bine si asteptam cu nerabdare sa ne iasa si cel de al treilea dintisor.oare cand..........
madalina si ana cristina 9 luni si o saptamana
Cary spune:
Buna,
Iesire dintisorilor se lasa adesea cu scaune moi si dese, febra si lipsa poftei de mancare.
Nu trebuie sa te ingrijorezi,caci este ceva normal,dar atentie, daca face febra nu trebuie sa fie mai mare de 38,5.
SMECTA poate fi inlocuita cu brio de CARBONAT DE CALCIU,este ieftin si eficient.
Sanatate maxima!
Milena spune:
Nela draga, parca vorbesti de Robert al meu. Exact la fel am patit si noi saptamina trecuta. La primii 2 dintisori nu a avut nimic, dar acum la al treilea a tinut-o intr-o diaree continua. Cum a iesit dintisorul si-a revenit. Ai introdus vreun aliment nou, ceva?
Milena
mirela.mustaciosu spune:
Ar putea fi de la eruptia dentara, dar daca situatia se mentine pe o perioada mai mare de timp, cred ca ar fi bine sa stai de vorba si cu un medic. Poti sa ii faci si o coprocultura ca sa fi sigura ca nu e vorba si de un microb care isi face de cap. Noi cand am avut dubii i-am facut coprocultura si coproparazitologic. E de preferat sa nu il lasi cu scaune multe si mai ales moi mult timp. Asta ne-au sfatuit medicii cand am avut probleme similare. Multa sanatate!
dara spune:
Suntem si noi in aproximativ aceeasi situatie. I-a iesit un dintisor jos, fara macar sa-mi dau seama. Dupa o saptamana a inceput diareea in toata regula 10 scaune pe zi, de m-am facut praf de griji... Am sunat medicul de familie si mi-a spus sa continu sa alaptez si problema s-a agravat. Noroc a aveam programare pentru altceva la un alt medic foarte bun care mi-a spus sa intrerup imediat alaptatul-cum ii dadeam cum in urmatoarele 2 ore facea de 2-3 ori-si sa nu-i mai dau nici un fel de lapte. I-am facut coprocultura, e O.K. dar abia azi, dupa o saptamana a avut pana seara doar 3 scaune. A mancat doar: morcovi, orez, dovlecel, biscuiti opariti, branza de vaci, baanana, mar copt, carnita de pui(timp de o saptamana in diverse combinatii)... Scaune normele dar dese. Medicul mi-a recomandat sa o intarc si sa trec pe lapte formula. Poate la mine a fost ceva mai special, dar mi-am data seama ca intr-adevar laptele meu i-a agravat problema. Si Daria mea are tot 7 luni. Si ea, cu toate cele 10 scaune a fost foarte bine dispusa tot timpul.
O sa trec pe Nan2 si mi-a spus sa incep cu putin iaurt saa vaad cum tolereaza lactoza si abia apoi sa-i dau lapte indoit cu ceai si treptat doar laptefara ceai. A baut saptamana asta mult mult ceai de menta. Am citit ca diareea nu trece foarte repede. Important e sa-l hidratezi bine, sa-i indulcesti ceaiul cu zahar fiert in apa pentru ceai... Si rabdare...
Pa-pa!
Dara si Darisor