"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)
Raspunsuri - Pagina 7
mariamunteanu spune:
Sheannamp, exact asta a insemnat si pt. mine in copilarie contactul cu religia: bunatate, caldura, blandete, incredere. Imaginea lui Iisus rastignit nu m-a traumatizat cum spunea cineva pe aici, mi-a trezit compasiune, iar la inceput revolta fata de cei care au chinuit un om bun. Apoi am invatat ca Iisus nu a fost razbunator, nu i-a urat pe calaii sai, dimpotriva i-a iubit pe toti oamenii. Lucruri simple, pilde simple pe intelesul tuturor, nu filozofie, nicidecum indoctrinare. Cu ce ar dauna copiilor asemenea invataturi ? Sa-mi spuna si mie cineva.
Maria
bebe_io spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Sheannamp, exact asta a insemnat si pt. mine in copilarie contactul cu religia: bunatate, caldura, blandete, incredere. Imaginea lui Iisus rastignit nu m-a traumatizat cum spunea cineva pe aici, mi-a trezit compasiune, iar la inceput revolta fata de cei care au chinuit un om bun. Apoi am invatat ca Iisus nu a fost razbunator, nu i-a urat pe calaii sai, dimpotriva i-a iubit pe toti oamenii. Lucruri simple, pilde simple pe intelesul tuturor, nu filozofie, nicidecum indoctrinare. Cu ce ar dauna copiilor asemenea invataturi ? Sa-mi spuna si mie cineva.
Maria
N-ar dauna dar nici nu le-ar intelege. Asa cum nici tu nu intelsesesi prea bine actul rastignirii.
Nu inteleg de ce le-ai tot da raspunsuri la intrebari pe care nu vor fi avut inca cum sa si le puna, fiind copii de 7-10 ani.
mariamunteanu spune:
Ba intrebari isi vor pune chiar de la aceasta varsta frageda si ar fi bine sa fie in preajma cineva care sa si raspunda la intrebari - adecvat varstei, desigur.
Maria
Sheannamp spune:
A, si mie personal imi pare tare rau ca au fost scoase icoanele din scoli.
Nu vad cu ce sa ii deranjeze pe cei care sunt atei sau agnostici prezenta unor tablouri destul de bine realizate artistic, care nu inseamna nimic pentru ei.
Iar in ceea ce priveste alte religii, din cate cunosc (s-ar putea sa ma insel), nu sunt foarte multe care sa aiba icoane asa cum e cazul religiei crestine, asa ca...., iarasi nu vad de ce sa ii deranjeze, sunt doar tablouri pentru ei, tablouri care pentru crestini inseamna foarte mult insa....
SI in aceeasi idee nu vad de ce musulmanii ar trebui sa isi dea jos turbanele si respectiv femeile sa nu isi mai acopere parul. Cu ce deranjeaza acest lucru? Pe mine, desi sunt de alta religie, nu ma deranjeaza dimpotriva, repsect propriile lor credinte si cutume.
De ce sa le fie interzisa sa isi exprime libertatea religioasa?
Nu cumva petnru ca zgarie retina unora sau altora care nu au asa ceva (ma refer la o religie anume)?
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Nu cumva petnru ca zgarie retina unora sau altora care nu au asa ceva (ma refer la o religie anume)?
Daaa! Stii ce ma oftic eu ca n'am turban!? Da' totusi cel mai tare ma supara ca nu'mi merge carpeta. O fi de la ciucuri?
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by Sheannamp
Daaa! Stii ce ma oftic eu ca n'am turban!? Da' totusi cel mai tare ma supara ca nu'mi merge carpeta. O fi de la ciucuri?Come to The Dark Side ... we have cookies!
Xeno draga, ciucurii nu se mai poarta...nici la covor, nici la pantofi si nici la palarie......
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
In Europa Occidentala, scolile particulare catolice (si cele reformate - dar ei nu sunt atat de stricti) sunt printre cele mai elitiste si frecventate de elevi din cercurile superioare ale societatii (care tin pasul cu moda in toate privintele). Credeti ca familiile acelea ar plati mii de euro anual ca sa-si trimita copiii la indoctrinare - copii care vor deveni bancheri, medici, oameni de Stat, proprietari de corporatii etc ?
Vei vedea in aceste scoli preoti si calugari in sutana, dar nimeni nu stramba din nas.
Maria
Scolile particulare frecventate de cercurile superioare nu sint in general religioase. Din cauza asta scolile private si costa cam de trei ori mai mult decit o scoala religioasa (nu sint subventionate de vreo biserica anume).
Exista scoli religioase bune si altele foarte proaste. In general parintii isi trimit copiii acolo pentru ca vor mai multa disciplina sau pentru ca vor sa-i fereasca de... nationalitati conlocuitoare.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
mariamunteanu spune:
Eu m-am referit la Europa. Si mai exact la Austria. Stiu sa dau exemple concrete.
Nu stiu cum e in America, presupun ca diferit totusi pt. ca multe sunt altfel acolo. O colega care a locuit in Washington (sot diplomat) si-a dat copiii la o scoala privata catolica desi avea de ales.
Maria
denizel spune:
mai, nu va suparati, da' discutam de cateva zile numai off topic.
Subiectul initial era:
....sau
" Vasilica este un copil rau. El s-a urcat pe o scara sa strice cuibul rindunelelor. Dar a patit-o! Dumnezeu l-a vazut si i-a tras scara". Baiatul a cazut, poza il arata zacind inconstient, si a ajuns la medic cu capul spart. In schimb, rindunelele zboara fericite si ii multumesc lui Dumnezeu. (sursa - adica o analiza a continutului manualelor de religie)
Stiu ca mai exista un subiect unde parintii dezbat modalitatea in care religia, ca si obiect de studiu, a fost introdusa in programa scolara, insa nu si continutul acestei materii, pe care eu il gasesc de-a dreptul scandalos. Scandalos din punct de vedere moral si psihic! Mie mi-e foarte clar ca, dupa 9 -10 ani de astfel de religie, copilul ajunge ori fundamentalist ortodox ori va avea nevoie de ajutor psihiatric!!
Desi ar trebui sa n-am motive, nu pot sa nu ma revolt in fata acestor aberatii!! Uuooofff...
mariamunteanu spune:
Spunea cineva aici, Viviana daca nu ma insel, ca parintii pot decide studierea unui manual alternativ, mai bun. Chiar dadea exemple. Deci se poate schimba acest manual.
Maria